Paikalliset

Ysäriklassikon tähti palasi näyttelijäksi

TEATTERI Komediateatteri houkutteli teininä viimeksi näytelleen Jarno Jokisen vanhaan rooliinsa.

Jarno Jokinen tunnistetaan yhä kasvoista, nimi on useimmille tuntematon.

Anne Lahnajärvi

Komediateatterin kauden teemaa voisi kutsua tv-viihteen kunnioittamiseksi, eikä minkä tahansa vaan nimenomaan tamperelaisen viihteen. Tammikuussa ensi-iltaan tulee suosikkisarja Kyllä isä osaa ja ensi kesän ohjelmistossa nähdään toinen paikallinen klassikko Tankki täyteen .

Jarno Jokinen näytteli Kyllä isä osaa -perheen teinipoikaa Jussia. Nyt elävän yleisön eteen käsikirjoitettu sarja kertoo mitä heille kaikille kuuluu noin kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Jokinen on roolistaan innoissaan.

– Olen tykännyt paluusta paljon enemmän kuin odotin. En muistanut miten kivaa varsinkin teatterin tekeminen on. Siinä on suorassa kosketuksessa yleisöön

Olen tykännyt paluusta paljon enemmän kuin odotin.

 

 

Jokisella on ollut vahva kosketus alaan aina. Hänen isänsä on näyttelijä Ahti Jokinen ja vaimo löytyi aikoinaan teatteripiireistä. Seinäjoen kesäteatterissa vierähti kesä jos toinenkin. Jokisen omatkin lapset ovat jo ehtineet debyyttinsä tehdä. Oma tie vei kuitenkin ihan toiselle alalle.

 

– Olin ajatellut hakea Teatterikorkeakouluun, mutta halusin pitää taukoa näyttelemisestä. Samalla hain kuitenkin varmuuden vuoksi lukemaan tietojenkäsittelyä ja pääsin heti. Siirsin haaveita niin kauan, että tietotekniikasta ehti tuli ura.

Kyllä isä osaa -komedian harjoitukset alkavat joulukuussa, nyt on luettu käsikirjoitusta ja muisteltu menneitä. Sarja esitettiin Ylen 2-kanavalla vuosina 1994–5.

– Ei me sitä silloin niin vakavasti osattu ottaa, kohtausten välissä naurettiin paljon. Pitkien päivien jälkeen oltiin väsyneitä, mutta fiilis oli aina hyvä.

Tammerkosken yläastetta ja lukiota tuolloin käynyt Jokinen muistaa, että opettajat suhtautuivat poissaoloihin joustavasti.

– Ymmärrettiin, että minulla oli aikaa vievä harrastus. Sitä haluttiin tukea.

Kyllä isä osaa -esityksiä on keväällä noin kolmesti viikossa huhtikuun loppuun saakka. Jussin hahmo on nyt kolmekymppinen. Miten hän on muuttunut?

– Jussi oli nuorena vähän hidas ja on vieläkin, ei aina ihan kartalla asioista ja pikkuisen pihalla elämästä. Hahmo, jonka moni varmasti tunnistaa jossain tuttavassaan. Mutta aikuinen Jussi on astetta itsevarmempi, eikä niin vietävissä. Särmääkin on tullut vähän.

Jokisen mukaan isä, jota näyttelee edelleen Tom Lindholm , on kaikkien suosikki. Isä ei aina onnistu, mutta ei anna sen häiritä.

– Sarjan, kuten näytelmän imu on sen paikallisuus, se on tamperelainen juttu. Tekstissä vilahtelee paikannimiä ja hahmot puhuvat paikallista murretta.

Näytelmä vastaa monen nostalgiannälkään, mutta tavoittelee myös nuoria katsojia.

– Uskon, että näytelmästä kiinnostuvat muutkin kuin sitä tv:stä katsoneet. Se on uusittu viimeksi 2011, ja 18-vuotiaat treenikaverinikin tietävät sen.

Varsinaisen paluun Jokinen ehtii tehdä jo lokakuussa, kun Vaimoke -näytelmä saa ensi-iltansa harrastelijateatteri Eliisassa Messukylän työväentalolla.

Ohjelmistot löytyvät osoitteista eliisateatteri.com ja komediateatteri.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat