Rock City

Viiden tähden levy! – Iso pitkä tulee Viikinsaareen

LEVYARVIO Aarne Tenkanen & Tempuntekijät: Ymmärrät varmaan (Järvinen)

Kaikkien janoisten sankari Aarne Tenkanen heittäytyy palvovan yleisön eteen lauantaina Viikinsaaressa. Kyseessä on Ison pitkän perinteinen kesänlopetuskeikka Tampereella: tälläkin kertaa universumin parhaaseen musiikkiviihteeseen liittyy myös ruokailu sekä luonnollisesti laivamatka.

Tenkanen on juuri nyt ajankohtainen myös levyrintamalla. Ymmärrät varmaan -albumi höyryää tulikuumana, ja on enemmän kuin toivottavaa, että Aarnen elävässä ohjelmistossa olisi raitoja myös tuoretuotteelta. Platta kun rockaa!

Jani Viitasen ja kitaristi-säveltäjä Tommy Huovisen vankaksi tuottama Ymmärrät varmaan on monipuolinen ja laajakatseinen äänite. Levyllä uidaan syvissä vesissä, mutta Säälitty rotta - tai Nokalla -purkausten lisäksi mukana on runsaasti muikeita, vinosti tai suoraan virnistäviä biisejä.

Luonnollisesti Aarne tarinoi myös naisista. Yksi Suomen halutuimmista sporakuskeista ymmärtää arvonsa ja avunsa heti levyn ensimmäisellä kappaleella: Tenkasen Lukkoseppä on ammattimies, jolta löytyy apu ruosteisimpaankin salpaan.

Toisaalta platan nimibiisissä on vaikuttavaa syvyyttä. Kappale Ymmärrät varmaan peilaa suomalaisen viihdyttäjän ja reissumiehen kovaa elämää, sen houkutuksia ja sen aiheut-
tamia tarpeita. Ymmärrät varmaan on Tenkasen vuonna 1995 alkaneen levytysuran summaava hieno, alakuloinen ralli.

Kesän viimeiseen viikonloppuun Tampereella kuuluu siis myös Aarne Tenkanen. Vaikka lauantaina soi joka suunnalla, paras valinta iltaohjelmaksi taitaa sittenkin olla karvanaamainen mies Helsingin Pengerkadulta, Aarne Tapani Tenkanen, kansakunnan karismaattisin artisti.

*****

aarnetenkanen.fi

Aarne Tenkanen Viikinsaaressa 30.8.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat