Viihde

Mikko Töyssyn lavakarisma näkyy ja kuuluu

Mitä kuuluu? Tampereella Tammelassa asuva näyttelijäharjoittelija Mikko Töyssy on jälleen tänä kesänä valloittanut Valkeakosken kesäteatterin katsojat.

Mikko Töyssy vetää henkeä päivän näytösten välillä Valkeakosken kesäteatterissa. Viimeinen Kesäillan valssi -esitys nähdään lauantaina.

Mikon monet roolihahmot Kesäillan valssi -näytelmässä ovat Heikki Paavilaisen kirjoittaman ja ohjaaman musikaalin parasta antia. Mikon rehevää naishahmoa Huldaa muistelee moni vielä kotimatkalla. Samoin bollywood-hindin kielellä vedetty lauluesitys on vertaansa vailla..

Millainen kesä on ollut?

– Kiva vaikka säät ovat olleet ääripäitä. Alussa kylmää ja loppua kohti näytellään 30-asteen helteissä. Myös siinä mielessä on ollut hienoa, että porukan ryhmähenki on ollut niin upea. Intialaiset ovat tuoneet oman mahtavan mausteensa.

Mikä on yllättänyt?

– Se on yllättänyt, miten hyvin yleisö on lähtenyt lopputanssissa mukaan ja kuinka iloisilta he ovat näyttäneet kotiin lähtiessään.

Mitä sitten kun kesän näytökset loppuvat?

– Olen Hämeenlinnan teatterissa toista vuotta näyttelijäharjoittelijana, ja harjoitukset ovat jo alkaneet. Ensi-iltaan tulee 4. syyskuuta rikoskomedia Havannan kuu , jossa minulla on iso rooli. Mukana ovat muun muassa Satu Silvo ja Ilmari Saarelainen .

Millainen on urasi ollut tähän asti?

– Aloitin teatterin harrastuksen vuonna 2007 ja kävin Suomen teatteriopiston näyttelijätyön peruslinjan. Vuonna 2010 olin ensimmäisen kerran mukana Valkeakosken kesäteatterissa. Pikkuhiljaa ovia alkoi aueta, ja vuoden 2011 Valkeakosken kesäteatterin jälkeen tuli sellainen olo, että jos nyt en koita tosissani alalle, niin tulen sitä vielä katumaan. Viimeisen 15 vuoden aikana olen ollut töissä Valkeakoskella Tervasaaren paperitehtaalla ja Walkilla sekä Tampereella Dream Hostelin vastaanotossa.

Mitä muuta?

– Olen käynyt Varalan liikuntaopiston ja valmistunut liikuntaneuvojaksi. Lasten salibandyä vedinkin jonkin aikaa. Musahommia teen Jussi Tervaniemen kanssa. Duo Töyssy&Tervaniemi -nimellä.

Mihin tähtäät?

– Tällä hetkellä tavoitteet ovat teatterikentällä. Lähinnä oman paikan raivaaminen sinne. Teatteri on kova ala ja hyviä näyttelijöitä riittää jonoksi asti.

Mikko Töyssy, 32

näyttelijäharjoittelija Hämeenlinnan teatterissa

syntynyt Valkeakoskella asuu Tampereella Tammelassa

paperinjalostaja, liikuntaneuvoja, näyttelijätyön peruslinja Suomen Teatteriopistossa

poikamies, perheessä äiti, isä ja kolme sisarta

harrastaa iikuntaa

motto: Posin kautta, Maailmassa on isompiakin murheita!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat