Paikalliset

Illallinen Keskustorin yllä – vielä ehtii!

RAVINTOLA Dinner in the Sky tarjoaa ylellisen ravintolaelämyksen jopa 50 metrin korkeudessa.

Dinner in the Skyn ruokailumaisemat vaihtuvat jatkuvasti, sillä nostolava pyörii rauhalliseen tahtiin. Nostojen kyytiin mahtuu 22 asiakasta ja viisi henkilökunnan jäsentä.

Roosa Pelkonen

Kukkaisviikot on tuonut Dinner in the Sky -konseptin jälleen Tampereelle. Keskustorille parkkeerattu nosturi nostaa ruokailuseurueita jopa 50 metrin korkuiseen taivasravintolaan vielä tänään lauantaina.

– Osa nostoista on loppuunmyytyjä, mutta joihinkin löytyy vielä hajapaikkoja. Kannattaa tulla kyselemään vapaita paikkoja meidän loungeen, vinkkaa tiedottaja Petra Ruonakoski .

Keskustorin taivasravintolaan myydään viittä erilaista nostokokonaisuutta. Lyhimmät nostot kestävät parikymmentä minuuttia, ja niiden tarjoilut sisältävät samppanjaa tai cocktaileja sekä pieniä herkkuja. Pisimmät nostot kestävät neljästäkymmenestä minuutista tuntiin.

Lounasnostoilla on tarjolla kolme ruokalajia, illallisella neljä. Illalliselle nousee mukaan myös kokki, joka valmistelee annokset yläilmoissa. Lauantain illallisruuista vastaa helsinkiläisen Chef & Sommelier -luomuravintolan keittiömestari Sasu Laukkonen . Hänen ravintolansa palkittiin tänä vuonna Michelin-tähdellä.

Laukkosen illallismenuun kuuluu muun muassa palsternakarisottoa ja kuhaa kanttarelleillä. Menu tarjoillaan aperitiivin, viinin ja jälkiruokajuoman kera.

Ravintolaelämys yläilmoissa kiikkuvassa pöydässä kuulostaa jännittävältä, korkeanpaikankankammoisen korvaan jopa kauhistuttavalta.

Dinner in the Skyn turvatoimet ovat kuitenkin tiukat. Ruokailulavaa ei nosteta ollenkaan, jos ukkostaa tai tuulee kovempaa kuin 14 metriä sekunnissa. Noston aikana ruokailijoiden seurana on turvamies, joka varmistaa että ylhäällä on kaikki hyvin. Tarpeen tullen lava lasketaan maan pinnalle parissa minuutissa.

Ruokailijat köytetään turvavöillä tukevasti kiinni penkkeihinsä. Istuimilta näkee pitkän pudotuksen alas vain, jos uskaltaa kurkata penkin reunojen yli tai kääntää penkkiä. Kumpaakaan ei ole pakko tehdä.

– Selkänojan saa rennompaan asentoon vääntämällä penkissä olevaa kahvaa. Mutta älkää vain koskeko siihen toiseen kahvaan, sitä vääntämällä lennätte alas, turvamies saattaa vitsailla.

Todellisuudessa penkeissä on vain yksi kahva, joka säätelee selkänojaa. Istuimen kääntäminenkin on täysin turvallista, sillä istuimissa ei ole kierteitä.

Myös ohikulkijoiden turvallisuus on taattu. Nostolavan alla on laaja turva-alue, joka estää mahdollisesti putoavien ruokailuvälineiden ja muiden pienten esineiden paiskautumisen alhaalla olevien niskaan.

Sasu Laukkosen illallismenu

Purjoa hasselpähkinän ja päärynän kanssa

Palsternakkarisotto

Kuhaa kantarellisienillä

Spelttilakritsia, timjamia ja ruskeaa voita

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat