Makumaailma

Michelin-kokkeja nostetaan taivaalle Tampereella

Dinner in the Skyssa syödään 50 metrin korkeudessa.

Jurga Mizutaviciute

Tampereen 31. Kukkaisviikkojen yhteyteen Keskustorille saapuu jälleen Dinner in the Sky –taivasravintola.

Neljän päivän ajan 50 metrissä on tarjolla Michelin-tähtikeittiömestareiden ruokaa, sillä taivaan valloittavat helsinkiläiset Postresin Samuli Wirgentius ja Chef & Sommelierin Sasu Laukkonen .

Samuli Wirgentiukselle Tampereen Dinner in the Sky on jo kuudes kerta taivaallisena keittiömestarina. Hän on vieraillut Dinner in the Skyn kiertueella myös kaikissa Baltian maissa.

– Ensimmäinen kerta oli kaikkein jännittävin, sillä silloin olin itse asiakkaana, Samuli kertoo.

Samulin mukaan jokainen nousu jännittää häntäkin hieman, mutta hyvällä tavalla. Asiakkaiden jännitys yleensä laukeaa alkuruoan jälkeen.

Keittiömestarilla sekä turvahenkilöstöllä on tärkeä osa tunnelman luomisessa. Mustaa huumoriakin tarvitaan toisinaan. Dinner in the Sky toimii jo 42 maassa ja turvakriteerit ovat joka paikassa yhtä tiukat.

– Foliokansien lentely on haastavinta, mitä nostoissa voi sattua, naurahtaa Samuli.

Keittiömestari nousee vieraiden mukana ylös aina illallisten yhteydessä. Alkuruoka on aseteltu odottamaan ruokailijoita, kun taas illallisen kaksi ruokaa valmistetaan asiakkaiden läsnäollessa ja jälkiruoka haetaan alhaalta.

– Oma menuni koostuu mineraalisista ja pelkistetyistä ruoista tämän päivän makuun. Tarjolla on mm. kampasimpukoita, fenkolia ja suolaheinää, pääruokana glaseerattua porsaanposkea ja hapankermaa, Samuli esittelee herkulliselta kuulostavaa menuaan.

Samuli Wirgentius kertoo, että annokset Dinner in the Skyihin valitaan sen mukaan, että ne pystytään valmistamaan erikoisessa tilassa. Omassa Postres-ravintolassaan Helsingissä annokset voivat olla mutkikkaampia, mutta laadusta Samuli ei tingi yläilmoissakaan.

– Dinner in the Sky on mahtava elämys, se kannattaa kokeilla. Tai jos korkeus pelottaa, niin Postres on ihan maan tasalla, hän vinkkaa hymyillen.

Dinner in the Sky Tampereen Keskustorilla 30.7.-2.8. Samuli Wirgentius taivaalla keskiviikkona ja torstaina

 

Dinner in the Sky – tekniikkaa ja taustatietoja

konsepti toimii jo 42 maassa ja tapahtumia on vuosittain yli 3 500 ympäri maailmaa

kehitetty vuonna 2006 Belgiassa

pöydän kokonaispaino: tyhjä̈nä noin 5000 kg, taäynnä noin 7000 kg.

nosturin paino (suositus): 120 tonnia

istumapaikkoja: 22 vierasta, pöydän keskellä max. 5 henkilöä (kokki, 2 tarjoilijaa, 2 turvamiestä)

suositusnostokorkeus: 50 metriä

tuulirajoitus: 14 m / s

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat