Kulttuuri

Eemu Korpela viimeistelee ylioppilastutkintoaan

Karri Palomäkenäkin tunnettu Eemu Korpela on hionut Uusi päivä -hahmonsa oman näköisekseen. Hän toivoo pysyvänsä sarjassa mukana mahdollisimman pitkään.

Pipsa Havula

Tampereen ilmaisutaidon lukiosta valmistuvalla Eemulla riittää kiireitä.

Eemu Korpela, 20, kertoo joutuvansa usein tuijottavien katseiden kohteeksi kaupungilla ja baareissa. Tunnistetuksi tuleminen tuntuu edelleen oudolta, etenkin silloin, kun nuoret tytöt tervehtivät häntä kadulla Karriksi kutsuen.

Tampereella syntynyt ja kasvanut Eemu näyttelee suositussa Uusi päivä -sarjassa Kaustiselta kotoisin olevaa Karri Palomäkeä.

Karrilla ja Eemulla on ainakin joitain yhteisiä piirteitä, sillä Karri on luonteeltaan rento ja mukava – juuri niin kuin Eemukin. Hahmonsa juurista huolimatta Eemu vannoo, ettei tiedä mitään Kaustisesta tai Pohjanmaasta.

Neljässä vuodessa ilmaisutaidon lukion suorittavalla Korpelalla on vihdoin viimeiset ylioppilaskirjoitukset edessään; kevään aikana hän kirjoittaa äidinkielen, kemian ja lyhyen matematiikan.

Kesällä Eemu aikoo muuttaa asumaan tyttöystävänsä kanssa saman katon alle. Muuttoa innokkaana odotteleva Eemu toivoo saavansa jatkaa Uusi päivä -sarjassa näyttelemistä mahdollisimman pitkään.

Mitä kuuluu?

– Olen ollut kipeänä muutaman päivän, joten lähdin Pirkkalaan äidin huomaan syömään pannukakkua. Ainakin on ravittu olo, sillä olen joutunut jopa kieltäytymään ruuasta muutaman kerran. Vastaan, että kuuluu sitä, että on täysi olo.

Mihin olet tyytyväinen?

– Parisuhdetilanteeseeni ja siihen, että lukio loppuu vihdoin.

Mitä toivot?

– Paljon elinvuosia. Ja Hollywoodiin olisi ihan kiva päästä tekemään jotain action-elokuvaa.

Mihin haluat lomalla?

– Mökille Ruovedelle.

Mikä maistuu parhaimmalta?

– Äidin pannukakut.

Entä juoma?

– Jos juomaa saa suositella, niin suosittelen Delirium Tremens -nimistä olutta. Olin hiljattain Budapestissa isäni ja pikkuveljeni kanssa, ja maistoin siellä kyseistä olutta: ei se kovinkaan hyvälle maistunut, mutta juoman jälkeen tuli hyvä olo. Se on kokeilemisen arvoinen!

Sano kaunis sana!

– Äiti.

Eemu Korpela

ikä 20 vuotta

syntynyt Tampereella

näyttelee Uusi päivä -sarjassa Karri Palomäkeä

perheessä äiti, isä ja 16-vuotias pikkuveli

käy Tampereen yhteiskoulun lukiota (TYK)

harrastaa PlayStationin pelaamista

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat