Paikalliset

Rockwallin singlestä tuli YouTube-hitti

Paljasjalkainen Tamperelaisyhtye Rockwalli esiintyy Särkänniemessä vappuna.

Toukokuun 1. päivä levynjulkaisukeikkansa Särkänniemen avajaisissa soittava manselainen Rockwalli-yhtye on ehtinyt niittää kuuluisuutta niin netissä, Pirkanmaalla kuin kaukana Pirkanmaan ulkopuolellakin. Tuoreen Sulle kirjoitan -singlen musiikkivideo on kerännyt kuukaudessa yli 10 000 katsojaa videopalvelu YouTubessa.

Laulaja Valtteri Aaltosen, 16, kitaristi Sampsa Rättärin, 17, kitaristi Anton Äikäsin, 18, basisti Alex Hautamäen, 15, ja rumpali Jimi Hautamäen, 17, vuonna 2009 perustama tamperelaisyhtye sai nimensä Pispalan risteyksessä. Aiemmin yhtye tunnettiin nimellä Riffraction.

– Olimme pitkään väitelleet yhtyeen nimestä bändin jäsenten kesken. Se oli noin 50 metriä Pispalan risteyksestä Vaasaan päin, kun Jimi tokaisi, että miten olisi Rockwalli. Istuttiin isän kanssa siinä etupenkillä ja ajateltiin, että miksikäs ei, laulaja Valtteri muistelee.

Vihdoin huhti–toukokuun vaihteessa julkaistava Rockwallin ensimmäinen kokopitkä albumi on odotettu, sillä sen piti valmistua jo monta vuotta sitten.

– Olemme vuodesta 2009 asti sanoneet, että albumi tulee ensi keväänä. Nyt voimme vihdoin ilmoittaa varmaksi, että levy todella ilmestyy vappuna.

– Se on hyvä päivä alkaa myydä levyjä, kun kaupatkaan eivät ole auki, Sampsa nauraa.

YouTube-suosionsa syistä yhtyeen pojat eivät ole varmoja, vaikka arvailuja heillä onkin heittää.

– Me ollaan itse katsottu se 9 000 kertaa, ja loput katselukerrat on sitten tulleet Facebook-kavereilta, pojat vitsailevat.

– Jos nyt vakavasti puhutaan, niin olemme linkittäneet sitä tasaisin väliajoin, ettei video pääsisi unohtumaan ihmisiltä. Silti on vaikea sanoa, miten niin suuri määrä katselukertoja on oikeasti kertynyt.

Sulle kirjoitan -kappaleen sanat ovat ylöjärveläisen Aleksi Aaltosen käsialaa, eivätkä pojat suostu paljastamaan niiden perimmäistä merkitystä.

– Kyllähän siinä rakkaudesta lauletaan. Se on aihe, joka ei ole koskaan pois muodista, Valtteri sanoo.

– Rakkaus on vähän kuin takatukka, sillä takatukkakaan ei ole koskaan pois muodista, Sampsa lohkaisee.

Särkänniemen avajaisissa soittaminen jännittää Rockwallin jäseniä, vaikka yhtye esiintyi vapputapahtumassa myös viime vuonna. Särkänniemessä vastassa saattaa olla jopa Rockwallin tähänastisen uran suurin yleisö.

– Kyllä siitä on sellainen tärinä ollut puntissa, pojat myöntävät.

Vappupäivänä 1.5. pidettävässä Särkänniemen koko perheen vapputapahtumassa oli viime vuonna noin 8 000 kävijää; saman verran väkeä odotetaan saapuvan paikalle tänäkin vuonna. Rockwallin lisäksi varmistettu esiintyjä avajaisissa on lasten suosima heavy metal -yhtye Hevisaurus. Lisää kiinnityksiä on tulossa lähikuukausien aikana.

Pipsa Havula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat