Vapaa-aika

Uudistunut Wanha Tappi panostaa itse tehtyyn

RAVINTOLA Paras Tamperelainen Lähiökapakka vetää asiakkaita lähiön ulkopuoleltakin.

Nelisen vuotta nekalalaisia ilahduttanut ravintola Wanha Tappi on uudistunut hiljattain. Loppukeväällä tehdyssä remontissa ravintolan sai 35 asiakaspaikkaa lisää, kun tiloja laajennettiin entisen Nekalan Kioskin puolelle. Lisäksi kaikki pinnat pantiin raikkaampaan kuosiin.

– Liiketoiminnan kannalta asiakaspaikkojen lisääntyminen on toki tärkeää, mutta itselleni tärkeintä on ollut viihtyvyyden lisääntyminen. Olen ollut neljä vuotta ravintoloitsijana, eikä minulla ole ollut vielä ennen ravintolan näköistä paikkaa, hymyilee Jani Saari, yksi Wanhan Tapin kolmesta yrittäjästä. Hänen lisäkseen ravintolaa pyörittävät Juha Saari ja Santeri Suominen .

Wanha Tappi on ollut pystyssä vuodesta 2010. Ravintolaa perustaessa ajatuksena oli tuoda Nekalaan viihtyisä olohuone, josta saisi hyvää ruokaa.

– Koko ajan on ollut ideana, että pyrimme tuottamaan sellaisia palveluita ja toimintaa, joista itse tykkäisimme, Jani Saari kiteyttää.

Ravintolan menu on burgeripainotteinen. Keittiössä vallitsee periaate, että ruoan tulee olla mahdollisimman pitkälle itse tehtyä. Muun muassa burgeripihvit, kastikkeet ja dipit valmistetaan alusta loppuun paikan päällä, ja sämpylät tulevat läheiseltä Hakasen leipomolta.

– Ruokapuolella on tehty kai jotain oikein, kun vakiasiakkaita tulee syömään Tampereen ympäryskunnistakin.

Uskollisia asiakkaita Wanhassa Tapissa riittää. Jani Saari kertoo tuntevansa suunnilleen joka toisen Wanhan Tapin asiakkaan nimeltä.

– Tällä alueella on tosi yhteisöllistä porukkaa. Esimerkiksi viime kesänä rupesimme tekemään mojitoja, kun yksi asiakas toi meille takapihallaan kasvanutta minttua. Mojitoista tuli hitti, ja moni muukin alkoi tuoda minttua meille. On mahtavaa, että juomissa voitiin käyttää oikeasti lähellä kasvaneita yrttejä!

Asiakkaiden kanssa on käyty porukalla urheilutapahtumissa ja saunomassa yrittäjien omistamilla Elitesaunoilla.

Yhteisöllisyyden ja yhteishengen todisteena voidaan pitää myös sitä, että Wanha Tappi äänestettiin Tamperelaisen viimesyksyisessä kilpailussa kaupungin toiseksi parhaaksi lähiökapakaksi.

Wanha Tappi

Jokipohjantie 18

Avoinna ma–to 10.30–00, pe 10.30–02, la 12–02, su 12–00

Keittiö auki joka päivä klo 22 asti

Keskiviikkoisin tietovisa ja sunnuntaisin bingo

www.wanhatappi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat