Kulttuuri

Muumikauppa saa vielä jäädä pääkirjaston alakertaan

Kirsi Numminen-Dahlberg on ollut Tampereen kaupungin muumikaupassa töissä viitisentoista vuotta.

Muumikauppa saa olla Metsossa vuoden loppuun asti. Mutta mistä löytyisi kaupalle uusi paikka? Sopisiko Haarlan palatsi muumikaupalle ja muumimuseolle?

Iloisia uutisia muumien ystäville: Tampereen kaupunki ei lopetakaan muumikauppaa maaliskuussa.

Kauppa saa jäädä Metson alakertaan siihen asti, kunnes Metson remontti jatkuu.

– Nyt näyttää siltä, että kauppa voi olla pääkirjaston alakerrassa tämän vuoden loppuun asti, tuotantojohtaja Toimi Jaatinen toteaa.

Muumikauppa toimii Tampereen kaupungin alaisuudessa, ja kaupan tuotot menevät kaupungille.

Muumikauppa ei ole Tampereen kaupungille rasite – päinvastoin. Kauppa pärjää omillaan ja tuottaa joka vuosi voittoa. Parhaimpana vuonna kauppa on ollut 40 000 euroa plussalla.

Muumikaupan myymälänhoitaja Kirsi Numminen-Dahlberg on iloinen siitä, että kauppa sai jatkoajan. Hänen mieltään painaa silti huoli ensi vuodesta, sillä muumipuodille ei ole löytynyt uutta paikkaa.

– Nykyään jokaisessa museossa on näyttävä museokauppa. Se on nykypäivää, että museokävijät haluavat käydä myös museokaupassa ja ostaa tuliaisia, hän muistuttaa.

Muumikaupan asiakkaista noin 85 prosenttia tulee ulkomailta.

– Tampereen kaupungin pitäisi markkinoida muumeja ja hienoa muumikokoelmaa ponnekkaammin, sillä muumit kiinnostavat ulkomaalaisia. Muumit toisivat kaupungille kansainvälistä huomiota.

Numminen-Dahlberg toivoo, että kauppa saa jatkaa toimintaansa ensi vuonna.

– Kauppa kannattaisi sijoittaa kaupungin sykkeeseen, hän sanoo.

Numminen-Dahlberg ehdottaa kaupan uudeksi paikaksi Haarlan palatsia. Haarlan palatsiin voisi mahtua myös Tampereen taidemuseon Muumilaaksokin.

– Se olisi hyvä paikka kansainväliselle museolle. Haarlan palatsissa voisi olla myös muumikahvila ja kaupungin turisti-info.

Hän heittelee ilmoille muitakin sopivia rakennuksia muumikaupalle: vanha kirjastotalo tai lehtilukusali kosken rannalla. Onkiniemeä Numminen-Dahlberg pitää hankalana paikkana kaupan kannalta, sillä Onkiniemi on kovin kaukana keskustasta.

– Ja siellä Särkänniemi vie suurimman osan huomiosta.

Muumikauppa on Metson alakerrassa. Kauppa on avoinna ti–pe kello 9–17, la–su kello 10–18.

Missä on muumipostilaatikko?

Tampereen taidemuseon Muumilaaksolla on oma postilaatikko. Posti leimaa Muumilaakson postilaatikkoon jätetyt kortit ja kirjeet omalla muumiaiheisella postileimalla.

Muumimuseon postilaatikko oli aikaisemmin Metson ulkopuolella muumikaupan edessä. Nyt postilaatikko löytyy Tampereen taidemuseolta. Laatikko muutti taidemuseolle yhdessä Muumilaakson kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat