Vapaa-aika

Äiti, keksi tekemistä! – Kesävinkit perheille!

MITÄ TEHTÄIS? Tampere on myös lasten kaupunki. Täällä voi ajaa polkuautolla, etsiä kätkettyjä patsaita ja osallistua lukuisiin lasten tapahtumiin. Tässä muutamia tärppejä.

Etsi haitulat

Näsinkalliolle on piilotettu Kirsi Kunnaksen lastenrunoista tuttuja haituloita. Pronssiveistoksia on kahdeksan kappaletta, ja ne kaikki ovat erilaisia. Yksi haitula on kätketty Näsinpuistossa sijaitsevaan Tiitiäisen satupuistoon, muut haitulat löytyvät polulta, joka lähtee Hämeenpuiston päässä sijaitsevan suihkulähteen luota viistosti Näsinkalliolle. Pronssiveistokset on tehnyt kuvanveistäjä Olli Larjo .

Näsinpuisto sijaitsee Hämeenpuiston pohjoispään ja Näsijärven välissä.

Maalisimulaattori

Jääkiekkomuseon simulaattorilla voi kokeilla maalin tekemistä oikealla mailalla ja kiekolla. Jääkiekkomuseosta löytyy muutakin kivaa, mm. MM-pokaali vuodelta 1995. Jääkiekkomuseo löytyy museokeskus Vapriikista.

Avoinna ti-su 10–18, ma suljettu. Tarkasta poikkeukset aukioloissa museon nettisivuilta.

Parhaat leikkipuistot

Tiitiäisen satupuisto on rakennettu Kirsi Kunnaksen teosten ympärille. Puistossa on runoista tuttuja hahmoja, ja lipputangossa liehuu Herra Pii Poo. Tiitiäisen satupuisto ei ole ihan tavanomainen leikkipaikka, sillä puistossa on yhdistetty taidetta leikkivälineisiin. Tekemistä löytyy niin isoille kuin pienillekin lapsille. Puistossa on myös maahan upotettuja trampoliineja. Satupuisto sijaitsee Näsinkallion päällä.

Sorsapuiston leikkipaikalta löytyy kaupungin paras korikeinu, jossa isotkin lapset saavat kunnon vauhdit. Leikkipaikan lähistöltä, Sorsalammen länsipuolelta löytyvät myös perinteiset lintuhäkit. Häkeissä asuu pääasiassa kanalintuja. Häkkien edessä on opastaulut, joissa esitellään lintuja. Leikkipuisto löytyy Lähteenkadun vierestä.

Pikku Kakkosen puisto on uusittu hiljattain. Puistosta löytyy tekemistä pienille ja ja isoille lapsille. Puisto sijaitsee Koskipuistossa, Kyttälänkadun ja Pellavatehtaankadun kulmauksesta.

Lasten liikennepuisto

Lasten liikennepuistossa voi ajaa polkuautoilla pienoiskaupungissa, jossa on liikennemerkkejä ja oikeat liikennevalot. Puisto on tarkoitettu 6–10-vuotiaille lapsille, 4–6-vuotiaat lapset saavat ajaa autoilla, jos vanhempi kulkee vieressä. Kaikkein pienimmät voivat ajaa kolmipyöräisillä pyöräilyyn tarkoitetulla alueella. Muista myös se, että polkuautoihin mahtuvat vain alle 145-senttiset lapset. Puisto on suosittu, joten varaudu odottamaan vuoroasi.

Avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–17. Puisto sijaitsee Kalevassa, Joukahaisenkatu 10:ssä.

Vakoilumuseo

Vakoiluun erikoistunut museo kiinnostaa isompia lapsia. Museo esittelee mm. salakuuntelua ja -kirjoitusta sekä erilaisia vakoilulaitteita. Viiden euron lisämaksusta saa suorittaa Agenttitestin. Testissä mitataan vakoojan taidot kahdeksassa tehtävässä, mm. salasanoman selvittämisessä, laseraseen käytössä ja satelliitin filmikätkön etsimisessä metallinpaljastimen avulla. Vakoilumuseo sijaitsee Finlaysonin tehtaan kellarikerroksessa.

Avoinna kesä–elokuussa maanantaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 11–17. Osoite: Satakunnankatu 18.

Lasten tapahtumat

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ylläpitää lasten tapahtumakalenteria. Kalenterista löytyy mm. lapsille suunnattuja kulttuuritapahtumia.

Nettiosoite: www.tampere.fi/kulttuuripalvelut

Jos vessahätä yllättää

Tampereen yksi parhaimmista lastenvessoista ja -hoitohuoneista sijaitsee Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa. Vessojen vieressä on myös pieni Angry Birds -leikkipaikka, jossa saa leikkiä ilmaiseksi. Myös Sokoksella ja Stockmannilla on hyvät lastenhoitohuoneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat