Rock City

Ukkosmaineen ensimmäiset kymmenen vuotta

KIRJA-ARVIO Ville Karttunen: Salamaponin selässä (Juki Records)

Joensuulainen Ukkosmaine syntyi ikään kuin vahingossa. Ensimmäisillä keikoillaan muun muassa Aikakonetta, Movetronia ja Taikapeiliä versioinut duo huomasi pian, että omiakin lauluja syntyy. Tähän mennessä niitä onkin karttunut useita levyllisiä.

Ville Karttusen laatima muistelmateos Salamaponin selässä tarinoi ja turisee hauskasti ja järjestelmällisesti. Vaikka Ukkosmaine saattaa vaikuttaa ulkoisesti huumoribändiltä, opus paljastaa, että itäsuomalainen kaksikko on todellakin tosissaan. Toisaalta kaksikko on ihmeissään siitä, etteivät ihmiset usko heidän olevan oikea, rehellinen yhtye.

Salamaponin selässä on myös kertomus sisukkuudesta. Ukkosmaine on kasvanut vuosien kuluessa, vaan orkesteri on yhä marginaalissa. Toiminnan pyörittäminen vaatii lehmän hermoja ja paljon viitseliäisyyttä.

Klaus Thunderin ja Wilhelm Meisterin tee se itse -tyyppinen ratkaisu palaa kuitenkin yhä täydellä liekillä. Todiste siitä nähdään Telakan lavalla lauantaina.

Telakka onkin Ukkosmaineelle rakas keikkapaikka. Yhtyeen ensimmäinen veto Tampereella tapahtui siellä vuoden 2005 maaliskuussa.

Toisin kuin Ville Karttunen kirjassa raapustaa, ryhmä oli jo tuolloin manselaisyleisölle tuttu: haastattelihan Tampere Rock City Ukkosmainetta ennen tapahtumaa ilmestyneessä Tamperelaisessa .

****

www.ukkosmaine.com
Ukkosmaine Telakalla 31.5.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat