Kulttuuri

Emilia Pokkinen sai Kannukset

Emilia Pokkinen sanoo olevansa liiankin tunnollinen luonteeltaan. - Mutta osaan jättää jotkut asiat vähemmälle huomiolle.

Näyttelijä Emilia Pokkinen sai tiistaina Tampereen Komediateatterin ystävien jakaman Kannukset-palkinnon. Palkinto jaettiin yhdeksännen kerran.

Pokkinen on mukana Komediateatterin uudessa Lumikit-näytelmässä. Viime vuonna hänet nähtiin muun muassa näytelmissä Viisi naista kappelissa, Lainahöyhenissä, Teetä vaikka väkisin ja Lumikki.

Raati huomioi Emilia Pokkisen panoksen työyhteisön hyväksi ja kiitteli hänen huomaavaisuuttaan vierailevia näyttelijöitä kohtaan. Emilia ottaa vierailijat lämpimästi vastaan ja huolehtii heidän viihtymisestään Komediateatterissa.

Mitä kuuluu?

– Hyvää, työntäyteistä aikaa. Nyt on ihana vaihe, kun Lumikit-näytelmä valmistui, ja yleisö tulee mukaan. Kotonakin ehtii tehdä taas enemmän, kun tiivis harjoittelujakso on ohi.

Mihin olet tyytyväinen?

– Ammatinvalintaani, sen moninaisiin vaiheisiin, vaikka mukana on ikuista taistelua monella tavalla. Mutta olen tyytyväinen, että pääsin opiskelemaan ammattia, johon todella halusin ja mikä tuntui ainoalta oikealta.

Mitä toivot?

– Mielenkiintoisia rooleja ja erilaisia työtehtäviä. Myös kameratyöskentely on alkanut kiinnostaa. Omien esitysten tekeminen on mahdollista ja niitä olen tehnytkin. Ne ovat kuin omia lapsia.

Mihin haluaisit lomalle?

– Alpeille. Siellä ihminen asettuu omalle paikalleen luonnon suuruuden edessä.

Mikä maistuu parhaimmalta?

– Etanat. Valmistan niitä usein kotona. Koko perhe tykkää niistä.

Entä juoma?

– Valkoviini ja raikas vesi.

Sano kaunis sana!

– Hilma.

Emilia Pokkinen, 46

syntynyt Espoossa 18.4.1966

teatteritaiteen maisteri Teatterikorkeakoulusta 1989

freelance-näyttelijä

perheessä mies ja tytär

asuu Tampereen keskustassa

harrastaa flamencoa ja laulua

motto: Ole onnellinen tästä hetkestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat