Paikalliset

Futis Cup kerää parhaat naapurit

Ilves taisteli Ilves-Kissojen kynsissä viikko sitten Pirkkahallissa ja voitti lopulta 4-1. Ensi lauantain Futis Cupissa vastus kovenee.

Petteri Lehtonen

Tampereen jalkapalloväelle tuli uusi keskitalven huipennus.

Vuodesta 1981 pelattu Lahti Cup ja Uusi Lahti Cup on kuollut ja kuopattu. Viimeiseksi jäi 2012. Nyt jalkapalloväen katseet kotimaassa kääntyvät ensin Tampereelle ja sitten Seinäjoelle sekä Vaantaalle.

Tampereen piirin ja sen seurojen perustama Futis Cup on keskitalven piristys. Se tuo Pirkkahalliin Tampereen piirin parhaiden lisäksi FC Jazzin Porista.

Ensi lauantaina pelattavan turnauksen huipennus on TPV:n ja Ilveksen välinen ottelu kello 13.30. Viime kesän kovat paikallisvastukset arvottiin samaan alkulohkoon FC Hämeenlinnan kanssa.

Toisessa alkulohkossa pelaavat Jazzin lisäksi Harri Kampanin valmentama Valkeakosken Haka ja Hämeenlinnan Härmä. Turnauksen loppuottelussa kohtaavat alkulohkojensa voittajat kello 18.00.

– Toivottavasti tapaamme silloin loppuottelussa Hakan, Ilveksen manageri Tomi Erola sanoo.

Ilves esittelee mahdollisesti jo tässä turnauksessa yhdestä neljään uutta pelaajaa.

– Nyt meillä on 20 sopimuspelaajaa. Parin uuden kanssa tullaan ulos lähiaikoina. Olen optimistinen. Yhteydenottoja on tullut paljon liigatason pelaajiltakin.

Tähän mennessä Ilves on pelannut kaksi harjoituspeliä. Ensin se kaatoi Veikkausliigassa pelaavan JJK:n 4–1 ja sitten kolmosessa pelaavan Ilves-Kissat samoin 4–1 -lukemin.

Turnauksesta Erola toteaa, että se on epävirallinen piirin mestaruusturnaus.

– On ajatus, että se jatkuu ensi vuonna, ja miksi se ei voisi olla kaksipäiväinenkin.

Voittajille ei ole luvassa rahapalkintoa, ja pääsylipun hintakin on sovitettu niin, että sillä katetaan lähinnä tuomarikulut.

Helmikuussa Ilves kohtaa perättäisinä lauantaipäivinä PK-35:n (9.2.), ÅIFK:n (16.2.) ja Hakan (23.2.).

Futis Cup 2013 Pirkkahallissa lauantaina 26.1. kello 9–19. Päivälippu 5 euroa (yli 16-vuotiailta).

Näin muualla

Seinäjoen Komia-turnaus pelataan neljännen kerran 13.-16.2. Wallsport areenalla. Paikallisen SJK:n vieraaksi sinne saapuvat FC Inter Turku, VPS, Suomen U-21 Maajoukkue, JK Nõmme Kalju Virosta ja Mjällby AIF Ruotsista.

Vantaa Tournamentissa 13.-16.2. pelataan sarja huippupelejä, kuten HJK – Hønefoss (Norja), Skonto FC Rīga (Latvia) – MyPa sekä DIF (Ruotsi) – FC Lahti ja DIF – HJK. Mukana on myös Haka, joka ottelee helsinkiläistä Gnistania vastaan.

Veikkausliigan Liigacupin alkulohkovaihetta pelataan 15.1.– 6.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat