Paikalliset

Tampereelle nousi uusi tornitalo – Kuka sinne pääsee asumaan?


Tampereen keskustan tuntumaan on noussut uusi 16-kerroksinen tornitalo Espantorni. Kerrostalo on rakennettu Tampellan Esplanadin päähän, ja se on alueensa korkein rakennus ja samalla Tampellan uusin maamerkki. Espantornin voi nähdä kauemmaksikin, jos osaa katsoa oikeasta kulmasta.

Rakennuksen omistaa Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS. Tornitaloon tulee 170 opiskelija-asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita.

– Espantorni valmistuu vuoden 2015 kesällä. Haku opiskelija-asuntoihin alkaa todennäköisesti ensi vuoden alussa, ehkä joskus tammikuun tietämillä, TOAS:n toimitusjohtaja Timo Lehto arvelee.

Neliövuokra on todennäköisesti 15–16 euron tietämillä.

– Se on TOAS:n normaali keskustahinta uudelle kohteelle. Asunnot ovat joka tapauksessa halvempia kuin vapailla markkinoilla.

Espantorniin tulee myös yksi toimistotila ja ravintolatila. Liiketiloihin etsitään parhaillaan vuokralaisia. Rakennuksen katolle tehdään myös sauna- ja kokoustilat.

– Tämän rakennuksen saunatilat eivät ole menossa opiskelijoiden käyttöön. Mietimme vielä, vuokrataanko sauna- ja kokoustilat liiketilan mukana vai erikseen jollekin yrittäjälle.

Se, otetaanko Espantornin opiskelijatalo myös kesähotellikäyttöön, on vielä auki.

– Todennäköisesti siitä ei tule kesähotellia, mutta ihan varmaa se ei ole. Meillä on vielä vuosi aikaa miettiä lopullista konseptia.

Kesähotellille olisi periaatteessa käyttöä Tampereella, sillä opiskelija-asuntoja on kesäisin tyhjillään. Esimerkiksi vaihto-opiskelijat ovat Tampereella vain lukukausien ajan.

– Vaihto-opiskelijoita asuu meillä vuoden aikana keskimäärin 750. Jos vaihtareiden määrää ajatellaan kerrostaloina, niin heitä varten tarvitaan kymmenen kerrostaloa, Lehto kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat