Paikalliset

Ei kaljaa ikurilaisesta autotallista, katseet Nekalaan

Ikuriin kaavailtu Pyynikin käsityöläispanimo on kirjaimellisesti jäissä. Uutta paikkaa etsitään Nekalasta.

Ikurilaisesta autotallista ei olekaan tulossa pyynikkiläisen Bar 101 Beers -ravintolan hovihankkijaa. Panimohanke on hetkellisesti jäissä. Valviran mukaan yritys on oma-aloitteisesti vetänyt hakemuksensa pois.

– Tampereelta ei ole sisällä yhtään lupahakemusta, ylitarkastaja Timo Rokka vahvistaa.

– Meille selvisi koekeitoissa, että autotallin lämpötila ei ole sopiva, hankkeen puuhamies ja panimokoulutuksen ammattiopisto Liviassa hankkinut Tuomas Pere sanoo.

– Ikurin oli muutenkin tarkoitus olla vain tilapäinen sijaintipaikka.

Hänen mukaansa nyt Nekalasta on kiikarissa tila, joka sijaitsee logistisesti aivan erinomaisessa paikassa. Päätös siitä tai toisesta vaihtoehtoisesta paikasta tehdään lähipäivinä ja sen jälkeen lähtee uusi lupahakemus.

Lupahakemus käsitellään Rokan mukaan heti, kunhan se vain tulee. Silloin tutkitaan myös nestemäisen osingonjaon laillisuus. Osakeannin esitteen mukaan kukin osakkeenomistaja saa vuoden 2013 aikana 30 kappaletta 0,5 litraan oikeuttavaa tuotelipuketta.

Vuosi sitten Pirkankadulla entisissä Hevosenkengän tiloissa avatussa baarissa on myyty ”oman panimon tuotteita”, mutta tähän asti ne on valmistettu eri tuotantotiloissa Satakunnassa ja Piikkiön Tuorlassa.

Yhteistyökumppaneista toinen on ollut alunperin puun sahaukseen, höyläykseen ja kyllästykseen perustettu Lapin Voima Oy, joka on nyttemmin olutkulttuuriin, muinaisoluisiin, kuten sahtiin ja pintahiivaoluisiin keskittyvä pienpanimo. Se toimii Rauman Lapin Pyörnillä.

Toinen yhteistyökumppani on ollut Säkylässä toimiva Kalle Markulan Vainion-Ketolan panimo, jolta pyynikkiläiset ostavat nyt keittovälineistöä.

Panimolla on oman ilmoituksensa mukaan 400 omistajaa ja se toteuttaa ”open brewery” -periaatetta toimien yhteistyössä alan pienyrittäjien ja harrastajien kanssa. Annilla se keräsi 40 000 euroa.

Kevättalvelle on suunniteltu jo toinen anti. Pienastiaston ja hanalaitteiden hankinnan lisäksi annilla rahoitetaan panimotuotteiden pullottamiseen liittyvien toimintojen ja hankintojen toteuttaminen.

– Saimme kuulla, että moni ei ehtinyt mukaan ensimmäiseen antiin, Pere sanoo uskoen toisen annin onnistumiseen.

Nykyisille osakkaille on luvassa tiedotustilaisuuksia jo ensi viikolla. Silloin he saavat kuulla, mikä kaupunginosa saa alunperin Pyynikille suunnitellun panimon.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat