Makumaailma

Pispalan Pulteriin ei poiketa, vaan sinne tullaan

Juha "Kältsy" Tuominen valmistautuu viinipullon avaamiseen.

– Tämä on ihan paras paikka, huikkaa viereisen pöydän asiakas Pispalan Pulterissa.

Ravintolapäällikkö Juha ”Kältsy” Tuomisen isännöimässä ravintolassa tuntee asiakas kuin asiakas olonsa kotoisaksi.

– Hyvä kun tulit vähän myöhemmin iltapäivällä, koska lounasaika pöydät olivat melko lailla varattuja, Tuominen sanoo.

Pispalan Pulteriin ei poiketa, vaan sinne mennään.

– Me olemme sen verran keskustasta sivussa, että tänne lähdetään varta vasten ja tullaan tarkoituksella, Tuominen sanoo.

Firmat tuovat asiakkaita, ja pikkujouluaika onkin ollut mukavan vilkas.

– Joulusesonki pyörähti vauhtiin oikeastaan jo marraskuussa. Viereinen Rajaportin sauna on meille hyvä naapuri, koska sieltä saunojat kävelevät aika usein meille ruokailemaan mukavan illan päätteeksi, Tuominen sanoo.

Perustamperelaisten lisäksi Pispalan Pulterissa käy turisteja.

– Firmat tuovat mielellään meille ulkomaalaiset vieraansa. Venäläisiä käy usein, samoin saksalaisia.

Tarjoilussa Pulterin tyyliin kuuluu tehdä itse kaikki mahdollinen.

– Eineksiä emme käytä ollenkaan. Perunamuusi, kastike ja majoneesi esimerkiksi ovat omassa keittiössä valmistettuja.

Paikka on auki joka päivä, myös jouluna ja uutenavuotena. Perinteenä on, että sunnuntaisin kello 21 Heikki Pekka Miettinen vetää tietokilpailun.

– Sitä on pyöritetty jo viisitoista vuotta. Ensimmäisen kerran vetäjänä oli edesmennyt Asko Sahlman.

Juha Tuominen ja Asko Vilén ovat koonneet kirjasen Pulterin Kalevala.

– Siinä on noin kuudenkymmenen kanta-asiakkaan tarina. Kerroin ne Askolle ja hän pisti paperille. Muutama kirja on vielä jäljellä.

Esimerkiksi Leena S:stä kerrotaan Kalevalassa: Pitkä tyttö, pitkät hiukset, mukava myös luonteeltansa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat