Viihde

Suomeen muuttava Paola Suhonen: On aika palata juurille

Paola Suhonen fanittaa itse Marimekkoa ja Samu-Jussi Kosken Samuji-vaatemerkkiä.

Antti Karjala

Viime vuodet Los Angelesissa asunut Paola Suhonen muuttaa keväällä takaisin Suomeen.

– Olen asunut viisi vuotta Jenkeissä, vaikka alunperin suunnittelin vuotta. Nyt on aika palata takaisin juurille, Helsingissä syntynyt vaatesuunnittelija kertoo.

 

Rakastan 60-70-lukua.”

Elokuussa lanseerattu mallisto Tapiola-Kauniainen on saanut paljon myönteistä palautetta. Suomalaiset rakastuivat vaatteiden isoihin printteihin ja vahvoihin väreihin.

 

– Mallistoa on myyty ympäri maailmaa, mutta vaatteiden ajatus avautuu suomalaisille ehkä paremmin. Sain palautteen keski-ikäiseltä naiselta, jossa hän kertoi omasta lapsuudestaan. Hän oli täysin päässyt sisälle ajatusmaailmaani oman lapsuutensa kautta. Hän muisti myös ne 1960–70-luvun boheemit illanistujaiset, Suhonen kertoo.

Muistot lapsuudesta ovat piirtyneet Suhosen muistiin: Vanhempien omakotitalon uima-altaiden väreilevä pinta, paksut ryijyt, kokolattiamatto sekä iltojen lämmin ja väkevä tunnelma. Kaksivuotias tyttö katseli sohvapöydän alta aikuisten hameenhelmoja ja kuunteli tarkkaavaisesti myöhäisillan keskusteluja.

– Sen ajan fiilis oli niin erilainen kuin nykyään. Aikuiset istuivat iltaa eikä siihen välttämättä tarvittu syytä. Oli poliittisia, järkeviä keskusteluja. Nykyään vedetään päät täyteen viinaa ja lähdetään baariin.

Myös muissa Ivana Helsingin mallistoissa on vivahteita 60–70-luvusta.

– Rakastan sitä aikaa! Silloin ihmiset olivat positiivisia ja jaksoivat uskoa tulevaan. Nykyään on coolia olla kyyninen ja pessimisti.

Suhonen suunnittelee tällä hetkellä Ivana Helsingin uutta mallistoa, joka kantaa nimeä Rotterdam.

– Kävin kaupungissa ystäväni luona, ja siitä se idea lähti. Mallistossa nähdään talvisen satamakaupungin fiilistä, Suhonen kiteyttää.

 

Me emme ole tuulipuku-kansaa.”

 

Talvinen ilma vaikuttaa myös suomalaisten pukeutumiseen. Suhosen mielestä suomalaiset osaavat nykyään pukeutua paremmin kuin ennen.

– Me ei missään nimessä olla tuulipukukansaa. Tosin vuodenajat ja sää määrittelevät pukeutumista. Suomessa näkyy enemmän kuitenkin alakulttuurisuutta kuin Jenkeissä, ja se on hienoa. On punkkareita, hevareita ja luonnon kansalaisia.

Suhonen liputtaa persoonallisen pukeutumisen puolesta. Kenenkään ei tarvitse seurata muotia. Ei hänkään seuraa.

– Muotilehden sivuilta kopioitu vaatekokonaisuus ei tee pukeutumisesta muodikasta. Pitää olla se oma juttu. Itse pidän modernin ja vintagen yhdistämisestä.

Paola Suhonen

Syntynyt kesäkuussa 1974 Helsingissä.

Valmistunut Helsingin taideteollisesta korkeakoulusta taiteen kandidaatiksi.

Perusti siskonsa Pirjo Suhosen kanssa Ivana Helsinki -vaatemerkin vuonna 1998.

On tehnyt yhteistyötä muun muassa Googlen, Swarovskin, Valion, Coca-Colan, Canonin, Artekin ja Amnesty Internationalin kanssa.

Asuu tällä hetkellä Los Angelesissa ja opiskelee American Film Institutessa kuvaajaksi. Tätä ennen Suhonen asui New Yorkissa, jossa hän opiskeli New York Film Academyssa.

Lähde: ivanahelsinki.com

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat