Paikalliset

Kiinalainen jättiyhtiö Tampereelle?

Maanantaina selviää, saako tämä Huawein kiinalainen tuotekehitysinsinööri tamperelaisia kollegoita.

Huawei

Huawei-toivo elää Tampereella. Maanantaina kuullaan, miten käy Tampereen.

Pitkin syksyä vahvistuneet huhut saavat varmistuksen maanantaina, kun kiinalainen mobiilijätti Huawei kertoo tulostaan Helsingin Ruoholahteen.

Huawei järjestää maanantaina investointi-illan Finlandia-talossa kertoakseen Suomeen tulosta.

Huawei on perustamassa tänne tutkimuskeskusta, mutta tuleeko se myös Tampereella?

Nokialta Huawein tuotekehityksen johtajaksi lähtevä tamperelainen Mikko Terho ei halua kommentoida uuden työnantajansa suunnitelmia sen enempää kuin sanoa, että osoite on ainakin toistaiseksi Helsinki.

Kaupunkilehti Tamperelaisen tietojen mukaan Huawei kiinnostaa erityisesti Nokialta tänä syksynä irtisanottuja tamperelaisia.

Ruotsissa Huaweilla on ollut tutkimuskeskus jo vuodesta 2000.

Tampereelle Huaweita on yrittänyt saada myös kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea.

– Jos me saamme Huawein Suomeen se on kova juttu. Onko se Helsinki tai Tampere, täytyy katsoa koko kansantalouden etua, Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen sanoo.

Hän sanoo, että harmittaahan se, jos Huawei tulee vain Helsinkiin.

– Toiveissa on edelleen saada yksikkö tännekin.

Finlandia-talon Huawei-iltaan ovat Helsingin Sanomien tietojen mukaan lupautuneet juhlapuhujiksi muun muassa ylipormestari Jussi Pajunen (kok), liikenne- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd) ja Huawein varapääjohtaja Philip Jiang. Muusta ohjelmasta vastaavat muun muassa laulaja Anna Puu ja pianisti Lenni-Kalle Taipale.

1980-luvulla perustettu Huawei on enemmän verkkoyhtiö kuin kännykkäfirma.

Sen perusti vuonna 1988 entinen Kansan vapautusarmeijan sotilas ja Kiinan kommunistisen puolueen aktiivi virkamies Ren Zhengfei. Kiinan rikkaimpiin kuuluvaa miestä on monissa maissa pidetty myös riskinä turvallisuuspalvelukytköksiensä takia.

Kiinalaisyhtiö sai pään auki Suomen verkkomarkkinoille tänä vuonna, kun se toimi laitetoimittaja, jolta Datame tilasi uudet cdma-laitteensa @450-laajakaistaverkossa. Se oli Huawein ensimmäinen laaja verkkotoimitus Suomeen.

Ennen Huaweita ehti korealaisyhtiö Samsung kertoa tutkimus- ja kehityskeskuksen perustamisesta Espoon Otaniemeen. Samsung on etsinyt kokeneita ohjelmistoalan osaajia omaan Samsung Electronics -tutkimusinstituuttiinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat