Nämä pähkähullut suomalaislajit pääsevät postimerkkeihin

Eukonkannon maailmanmestaruuskisoja on järjestetty vuodesta 1992 lähtien.

Itella

Uusiin postimerkkeihin on päässyt myös muurahaispesässä istuminen.

Itella

Suopotkupallon maailmanmestaruudesta on pelattu vuodesta 2000 lähtien.

Itella

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruuskisat järjestetään vuosittain Oulussa.

Itella

Suomalaisilla on omalaatuisia kansanhuveja, joista on järjestetty jopa maailmanmestaruuskilpailuja. Postimerkkitaiteilija Bruno Maximus on valinnut ensi vuonna julkaistavan Hullut suomalaiset -postimerkkivihkon kuva-aiheiksi kuusi erikoista suomalaislajia: eukonkanto, ilmakitaran soitto, muurahaispesässä istuminen, saappaanheitto, äijänkärräys ja suopotkupallo.

– Postimerkit tuovat esiin tämän joskus vakavamielisen maan huumoria herskyvän puolen, kuvailee Maximus itse.

Taiteilija toivoo, että nämä humoristisesti toteutetut 1. luokan merkit leviävät ympäri maailmaa ja tuovat hymyn merkin saajien suupieliin. Hullut suomalaiset -postimerkkivihkon graafinen suunnittelu on Tero Jämsän käsialaa.

Maaliskuussa tulee myyntiin myös Kauneimmat huussit -postimerkkivihko, jonka neljä kuva-aihetta valittiin Ilta-Sanomien ja Itella Posti Oy:n järjestämän kuvakilpailun perusteella. Palkintoraati valitsi yli 500 ehdotuksen joukosta kauneimmat huussit, jotka sijaitsevat Uudessakaupungissa, Polvijärvellä, Mustasaaressa ja Kerimäellä. Raatiin kuulunut graafikko Satu Lusa toteuttaa palkituista valokuvista sympaattiset ja kesämökintuoksuiset 2. luokan postimerkit.

Vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla tammi-toukokuussa ilmestyy 13 postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 39 erillistä postimerkkiä. Huussien ja hullujen suomalaisten lisäksi kuva-aiheista löytyy kansallispuisto, muumeja sekä kukkia.