Paikalliset

Kuntavaaliehdokkaat aloittavat nuorten mentoreina

Kansalaisareena ry yhteistyökumppaneineen on haastanut Tampereen kuntavaaliehdokkaat mentoreiksi tamperelaisnuorille. Mentoreiksi ovat ilmoittautuneet tähän mennessä seuraavat ehdokkaat:  Simón Riestra Aedo (sit. vihr), Hanna-Kaisa Heilimo (vihr), Juha Veli Jokinen (kok), Marko Nyby (ps) ja Johanna Roihuvuo (vihr).  Mentoreiden joukkoon voi liittyä vielä pitkin syksyä.

 ­- Mentorointikampanjan avulla halutaan tarjota kuntavaaliehdokkaille mahdollisuus tekoihin nuorten hyväksi, sanoo toiminnanjohtaja Anitta Raitanen Kansalaisareenasta.

 - Nuorille mentorointi on erinomainen tilaisuus saada tukea ja valmennusta ajatustensa ja tavoitteidensa jäsentämiseen sekä päästä jopa vaikuttamaan tuleviin kunnan päättäjiin, painottaa Mattilan Miestentalon johtaja Jukka Tukia.

 Mentori puolestaan saa ensikäden tietoa nuorten tilanteesta, arjesta ja ongelmista sekä oppii ymmärtämään, mikä on tärkeää nuorelle kuntalaiselle. Kokenutkin kuntapäättäjä voi saada uutta näkökulmaa asioihin yhteistyöstä nuoren kanssa.

 - Kahden erilaisen maailman kohdatessa voi syntyä jotain niin syvää ja merkittävää, että nuori ja mentori muistavat sen vielä vuosien päästä, jatkaa Anitta Raitanen.

 Mentoroitavat nuoret eli aktorit ovat iältään 15 - 29 -vuotiaita tamperelaisnuoria. Mentoriksi ryhtyvä kunnallisvaaliehdokas varaa ajastaan nuorelle pari tuntia kuukaudessa. Tapaamisten aikana pohditaan esimerkiksi työhön tai koulutukseen hakeutumiseen liittyviä asioita. Nyt käynnistyvä kampanja jatkuu vuoden 2013 elokuun loppuun.

Kampanjassa mukana:

  • Kansalaisareena ry
  • Kölvi-toiminta
  • Miestentalo Mattila
  • Tyttöjen talo
  • Tampereen nuorisopalvelut

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat