Paikalliset

Moottoripyöräilyn supertähti ajaa Pirkkahallissa marraskuussa

Endurocrossin kansainvälinen suurnimi Jonny Walker on vahvistanut osallistumisensa marraskuun 9.-10. päivä ajettavaan Tampere Supercrossiin.

Isosta-Britanniasta kotoisin oleva KTM:n tehdaskuljettaja ajaa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa järjestettävässä offroadin suurtapahtumassa sekä supercrossin SM-päätösosakilpailut että endurocrossin molempien päivien startit.

Vasta 21-vuotias, endurocrossissa rautaista menestystä niittänyt Walker on ajanut supercross-kilpailussa vain kerran aiemmin, joten Tampereella on luvassa äärimmäisen kiinnostava näytös ajajan kyvyistä.

– Kilpaileminen tulee olemaan hauskaa, ja odotan Suomeen pääsyä todella paljon. Ajoin viime vuonna ensimmäisen Six Days-endurokilpailuni siellä, ja tapasin paljon ystävällisiä ja asialleen omistautuneita ihmisiä, Walker kertoo.

– Tietysti endurocross on lajeista etusijalla, mutta lähden täysillä myös supercrossiin. Ajaminen tuo todella hyvää kokemusta, ja tiedän jo etukäteen etten pääse helpolla kun vastassa ovat lajin spesialistit.

KTM Nordic Oy:n markkinoinnista vastaava Kimmo Hurri on erittäin tyytyväinen tehdaskuljettajana ajavan Walkerin saamiseen Tampereelle.

– Jonny on nuori ja erittäin lahjakas extreme-endurokuljettaja. Hän voitti Euroopassa arvostetun, legendaaisen Erzberg Rodeo -kilpailun tänä vuonna ja seuraa vahvasti mainetta niittäneen KTM-kuljettaja Taddy Blazusiakin jalan jälkiä.

Walkerin tuominen Tampereelle on osa KTM Nordicin johdonmukaista markkinointia, jonka punainen lanka on kaluston ja ajajien näyttäminen tositoimissa.

– Tällä hetkellä KTM:llä on vahva ote offroad-segmentissä ympäri Euroopan. KTM on selvä markkinajohtaja niin enduro- kuin motocross-pyörienkin myynnissä. Tavoitteena on säilyttää tämä markkina-asema, Kimmo Hurri tiivistää

– Kilpailutoiminta näyttelee suurta roolia offroad-puolen markkinoinnissa, ja panostamme siihen paljon. KTM Nordic pyörittää omaa KTM Motorsport Finland -tiimiä, jonka lisäksi tuemme mittavasti kauppiaidemme paikallisia kuljettajia.

Panostaminen kilpailutoimintaan maksaa Hurrin mukaan markkinoinnissa itsensä takaisin silloin, kun ajajien ura avautuu suuren yleisön eteen.

– Kilpailutoimintamme tarkoitus on luoda kuljettajillemme sellaiset lähtökohdat kotimaahan, että kynnys kansainvälisille areenoille lähtöön olisi mahdollisimman pieni.

– Hyviä esimerkkejä maailmalle ponnistaneista KTM-kuljettajista ovat muun muassa Harri Kullas, Ludde Söderberg, Eero Remes ja Antti Hellsten.

Offroad Expossa KTM Nordic tuo tehdaskuljettaja Walkerin lisäksi näytille tulevan vuoden mallistoa.

– Teemme Offroad Expossa yhteistyötä paikallisen kauppiaamme Motokeitaan kanssa. Tuomme kattavasti esille KTM:n ja Husabergin vuoden 2013 -mallistoa, joiden myynti on jo hyvässä vauhdissa, Hurri kertoo.

– Jonny Walker on tavattavissa faneille ja nimikirjoituksen metsästäjille messuosastollamme molempina tapahtumapäivinä.

Offroad Expoon ja Tampere Supercross -osakilpailuun odotetaan kahden päivän aikana yhteensä 10000 kävijää. Suomen Moottoriliiton alaisuudessa järjestettävän Tampere Supercrossin kilpailuorganisaationa toimii TamMC -moottorikerho.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat