Pääkirjoitus: Roskasakki tuli, voitti ja meni

Arvoisa roskasakki Kaija ja Ilkka Erkkilä.

Onnittelut Vuoden Tamperelainen 2014-tittelistä Kaupunkilehti Tamperelaisen puolesta.

Tuhansien tuntien vapaaehtoistyönne ja vetoomuksenne siistimmän kaupungin puolesta on huomattu. Samoin huomionne siitä, että kauniin kaupungin puolesta kannattaa nähdä vaivaa. Näillä meriiteillä täyttää Vuoden Tamperelaisen kriteerit.

Vuoden Tamperelainen -äänestyksen voittajista voi varovaisesti tehdä tulkintoja siitä, minkälaiset arvot yhteiskunnassa ovat nosteessa.

Viime vuosina palkinnon ovat saaneet tiivis perheitä yhdistävä seurayhteisö (Ilveksen jalkapalloilijat), kovalla työllä ja sitkeydellä persoonallisen liikeidean lentoon nostanut yrittäjä (chilimies Marko Suksi) ja joviaalin sanavalmiit palvelualan ammattilaiset (tv-poliisit Janne Rauma ja Kari Palonen).

Kaikki olivat hienoja voittajia, ja kertoivat äänestyshetkellä jotain siitä, mitä äänestäjät arvostivat. Nyt palkittiin kahden tavallisen eläkeläisen vapaaehtoistyö.

Palkittu pariskunta on käyttänyt vuoden aikana lisääntynyttä julkisuutta siisteyden puolesta puhumiseen. Erkkilöiden mukaan Tampere on niin kaunis kaupunki, että sen eteen jokaisen tulisi nähdä hieman ekstravaivaa.

Painavimman viestin Erkkilät säästivät Vuoden Tamperelaisen julkistuspäivälle. Muutto Hämeenlinnaan ”puupäisten roskaajien” Tampereelta oli lausunto, joka ei jäänyt huomiotta.

Moni tamperelainen ”täystyperehtijä” miettii nyt, tuliko ääni annettua oikealle ehdokkaalle. Moni ehti tulkita ulostulon ajoituksen nokkavan nousukasmaisuuden ja ylikehittyneen omanarvontunnon tuotteiksi.

Unohdetaan ne. Palkinto on – joka tapauksessa – annettu hyvin perustein.

Äänestäjät eivät ole koskaan olleet väärässä valitessaan Vuoden Tamperelaista. Eivätkä ole tulevaisuudessakaan.

Kiitos myös teille, äänestäjät. Teitte hienoa työtä.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat