Välittäjät: Kansi ja Areena nostavat asuntojen arvoa

Studio Daniel Libeskind/NCC

Tampereen Kansi ja Keskusareena nostavat asuntojen arvoa laajalla säteellä. Näin arvioivat kiinteistövälittäjät.

Kiinteistömaailman Hämeenkadun yrittäjä Jouni Perttala ei usko, että hanke laskisi lähiseudun asuntojen arvoa edes rakennusaikana.

– Jos se toteutuu suunnitellusti, hinnat nousevat. Tampereen Kansi ja Keskusareena nostavat alueen arvostusta 360 asteen säteellä.

Kuinka kaukana, sitä Perttala ei lähde arvuuttelemaan, koska hanke on niin ainoakertainen.

– Vaikutusalueella ovat ainakin keskusta, Tammela ja Järvensivu. Se tuo lisäglamouria.

– Ne, jotka muuttavat ensimmäisenä uusiin asuntoihin, saavat mieltää, että työmaa jatkuu jonkin aikaa. Toisaalta voihan se olla niinkin, että alue rakentuu hyvin nopeasti. Ei Ratinaakaan kauan rakennettu, Perttala sanoo.

Myyntijohtaja Hannu Ala-Pässäri Huoneistokeskuksesta on niin ikään vakuuttunut, että hanke toteutuessaan nostaa selkeästi lähialueiden arvoa.

– Niillä alueilla kiinnostavuus ja sitä kautta hinnat nousevat muuta markkinaa enemmän.

Ala-Pässärin mukaan kuluttajilla voi olla jo nyt odotusarvoja, mutta välittäjät eivät lähde hypettämään niitä sisään hintoihin.

Korkein hallinto-oikeus on hylkäsi aiemmin tällä viikolla hallihanketta ja radan kattamista koskevat valitukset. Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahden mukaan Kannen ja Keskusareenan rakentaminen voi alkaa, kunhan yksityinen rahoitus on kunnossa.

Hallin puuhamiehen Rikard Bjurströmin mukaan tärkeitä nimiä ei saada paperiin syyskuun aikana, kuten Tampereen Keskusareena Oy:stä vielä kesällä kerrottiin. Halliyhtiö joutui ottamaan aikalisän tarkennettujen taloudellisten laskelmien tekemiseksi.

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva