Paikalliset

Hannu Wiss luopuu – Salud vaihtaa omistajaa

Pippuripihvi on pysynyt Saludin listalla alusta. Nyt Hannu Wiss luopuu perustamastaan ravintolasta.

Legendaarinen tamperelainen pihviravintola Bodega Salud vaihtaa omistajaa. Useita kertoja Suomen parhaaksi espanjalaiseksi ravintolaksi valittu Salud siirtyy Rengasravintolat Oy:lle.

Hannu ja Lea Wissin omistama Tampereen Espanjalaiset Ravintolat Oy:n osakekanta siirtyy Hanna ja Mika Niemen Rengasravintolat-ketjulle.

Vuonna 1974 perustetun Saludin liikevaihto on noin 3,3 miljoonaa euroa vuodessa, asiakaspaikkoja on 250.

– Lealla ja minulla on yhteensä yli sata vuotta työuraa ravintola-alalla, Hannu Wiss kertoo.

– Nyt tuli aika ottaa vähän rennommin. Salud täyttää tämän vuoden lokakuussa 40 vuotta. Ostajat ovat vanhoja ystäviä ja Saludin perinteet jatkuvat hyvissä käsissä.

Uusi omistajapariskunta lupaa, että suuria muutoksia ei ole heti suunnitteilla. Palvelu tulee edelleen olemaan tärkeässä roolissa ja Hanna Niemi aloittaa myös itse työskentelyn Saludissa asiakaspalvelussa.

– On tärkeää, että omistaja on läsnä asiakkaille, Hanna Niemi kertoo. – Näin juuri Wissitkin toimivat. Salud on jatkossakin jokaiselle asiakkaalle henkilökohtainen kokemus.

Salud on yksi Suomen vanhimpia Rôtisseur-kilpiravintoloita ja myös uusi omistaja Hanna Niemi hyväksyttiin juuri joulukuussa Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäseneksi.

Aikanaan Hannu Wiss sai idean espanjalaisen ravintolan perustamisesta työskenneltyään kokkina laivalla, jonka kotisatama oli Teneriffa.

Hannu Wiss on opettanut suomalaisille paitsi pihvikulttuuria myös tuottanut maahan säännöllisesti eksoottisempiakin raaka-aineita.

Erilaisten teemaviikkojen aikana on nautittu niin buffalon lihaa kuin alligaattoria ja kalkkarokäärmettäkin. Saludin kanta-asiakaslistalta löytyy uskollisia ystäviä kautta Suomen ja ulkomaita myöden.

Kuuluisat viinintuottajat ovat olleet esittelemässä viinejään tasting-illoissa ja kansainvälisiä huippukokkeja on vieraillut keittiössä. Moni suomalainenkin keittiömestari on ensiaskeliaan päässyt kokemaan Hannun opissa.

– Yksi tärkeimpiä Saludin suosion syitä on ollut aina pätevä ja osaava henkilökuntamme, Lea Wiss muistuttaa. – Osa tiimiämme on työskennellyt meillä yli 30 vuotta. Ja sama porukka jatkaa edelleen omistajavaihdoksesta huolimatta.

Paitsi ainutlaatuiset raaka-aineet ja herkullinen espanjalaistyylinen ruoka myös henkilökohtainen ja ystävällinen palvelu ovat olleet Saludin tavaramerkkejä. Asiakas muistetaan, vaikka edellisestä käynnistä Tampereella olisikin kulunut aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat