Paikalliset

Postimuseo hakee uutta pomoa Tampereelle

Kamat alkavat olla pakattuna. Postimuseon muutto Tampereelle ja Vapriikkiin voi alkaa.

– Muuttoprojekti etenee aikataulussa. Tällä hetkellä dokumentoidaan ja pakataan säilytystä varten Helsingin Pääpostitalon näyttelyssä olleita esineitä. Niin toimistojen kuin kokoelmien muutot Tampereelle tapahtuvat ensi vuoden aikana, Postimuseon johtaja Heikki Takkula kertoo.

Samalla etenee Postimuseon siirtäminen perusteilla olevan Postimuseosäätiön haltuun.

– Näin museon toiminta voidaan turvata pitkällä aikavälillä, Takkula sanoo.

Nyt museota isännöi Itella Oyj. Myös museon johto vaihtuu, ja museonjohtajan tehtävään etsitään uutta henkilöä paraikaa.

– Ikävä kyllä en henkilökohtaisten syiden vuoksi pysty itse jatkamaan tehtävässä. Tehtävä on niin monipuolinen ja kiinnostava, että uskon sen houkuttavan päteviä ja kunnianhimoisia hakijoita, Takkula uskoo.

Vapriikissa on tarkoitus avata ovet yleisölle vuoden 2014 alussa. Monet muut palvelut, kuten muun muassa kokoelmapalvelut, museo saa toimintaan jo sitä ennen. Muuton etenemisestä voi seurata myös Postimuseon facebook-sivulla.

Postimuseon kokoelmiin tallennetaan suomalaisen postitoiminnan historiaan ja Itella-konsernin kehitykseen liittyvää materiaalia. Museon kokoelmat pitävät sisällään esineitä postimerkeistä junanvaunuihin.

Noin 6 000 esineen kokoelma valaisee kehitystä 1600-luvun jalkaisin kulkeneesta postitalonpojasta tämän päivän sähköiseen viestinvälitykseen ja logistiseen tavarankuljetukseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat