Viihde

Iron Sky saa jatkoa – faneilta suunnitteluun 150 000 dollaria

Kuunatsielokuva Iron Sky saa jatkoa. Jatko-osan suunnittelu varmistui maanantaina, kun elokuvan tuotantoyhtiö ilmoitti saaneensa kasaan suunnitteluun tarvittavat 150 000 dollaria. Summa koottiin 57 päivän aikana elokuvan faniyhteisöltä.

– Olihan rypistys, mutta ylpeänä voin sanoa, että saimme tavoitteen saavutettua, ohjaaja Timo Vuorensola iloitsee.

Edeltäjänsä tavoin Iron Sky:n jatko-osan kehittely on suurilta osin fanirahoitteista. Tuotantoyhtiön mukaan ensimmäisessä vaiheessa tarkoituksena on kirjoittaa elokuvalle käsikirjoitus ja kuvata neljän minuutin promovideo. Näiden kanssa tuottaja lähtee keräämään lisärahoitusta varsinaiseen tuotantoon, jossa yhteisörahoitus tulee jälleen näyttelemään merkittävää roolia.

– Kokemuksemme yhteisörahoituksesta ovat olleet loistavia ja rahoitusmallina se sopii Iron Sky:n kaltaiselle, fanivetoiselle elokuvalle, elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa sanoo.

Tuotantoyhtiö aikoo koota myös ison osan elokuvan päärahoituksesta joukkorahoituksena.

– Tavoitteenamme on, ettemme joutuisi tekemään levityssopimuksia ennen elokuvan valmistumista, sillä haluamme pitää sekä täyden sisällöllisen kontrollin elokuvalla, että huolehtia siitä, että elokuva levitetään mahdollisimman laajalle mahdollisimman samanaikaisesti kaikkialla maailmassa.

Iron Sky:n jatko-osa "Iron Sky The Coming Race" on tarkoitus kuvata vuonna 2015.

–  Paljon komediallista inspiraatiota on haettu mahtipontisista megaelokuvista, jotka pyrkivät pureutumaan ihmiskunnan syntyyn. Tämä on loputtoman hauska aihe ja tarjoaa määrättömästi mahdollisuuksia mustalle, satiiriselle komedialle, Vuorensola vakuuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat