Paikalliset

Näinkö kovaa on lähiöpubien kilpailu?: asiakkaat haetaan autolla kotoa

Bar Sisun tiskille saa ravintolan tuopin viereen saa vaikkapa Ylä-Grilliltä tuodun lihapiirakan, demonstroi baaripäällikkö Heidi Säike. Jos tarjonta ei riitä, ravintola hakee asiakasporukan ilmaiseksi kotoa.

Petteri Mäkinen

Uusi lamminpääläisbaari haalii asiakkaita ravintolapöytään hakemalla heidät kotisohvalta.

Biljardipöytä, hedelmäpeli, jukeboksi, karaokelaitteet...

Mikään näistä ei välttämättä takaa lähiöpubin menestystä.

Kuukausi sitten Lamminpäässä avannut Bar Sisu lähtee pubikilpailuun selvästi järeämmin asein. Asiakkaat haetaan autolla kotoa ravintolaan ja baari-illan jälkeen viedään tarvittaessa takaisin.

– Näin saadaan porukoita liikkeelle. Taksin saaminenkin saattaa olla viikonloppuiltaisin niin vaikeaa, että moni jättää lähtemättä sen takia, selittää baaripäällikkö Heidi Säike.

Hervannasta asiakkaita ei sentään kahvikupin tai tuopin ääreen haeta. Vähintään kaksi asiakasta luvataan noutaa Länsi-Tampereelta, Ylöjärven keskustan liepeiltä ja Nokian Tampereen puolisilta alueilta. Tilauksien määrää ei kyytiin otettaessa kysellä.

– Emme voi tietenkään edellyttää, että noudettava juo meillä alkoholia kiitokseksi kyydistään, selittää Säike.

Kyytipalvelu aloitettiin viime viikolla, kun ensimmäiset aukioloviikot olivat odotettua hiljaisempia. Asiakkaita noudetaan yhdellä pakettiautolla aina kun ravintola on auki.

Ylöjärventien varressa sijaitseva aiemmin muun muassa Brookesina ja Pökhölminä tunnettu perinteinen pubikiinteistö ehti olla tyhjillään useamman kuukauden ennen kuin uudet omistajat ottivat sen haltuunsa.

Pitkän työuran muun muassa yökerhoissa ja hotelleissa tehneen baarimestarin mukaan tavanomaiset keinot eivät välttämättä keskustan ulkopuolella olevien pubien kilpailussa riitä. Ale-olutta Bar Sisu ei kilpailuvaltikseen ota, linjaa Säike.

Emme voi tietenkään edellyttää, että noudettava juo meillä alkoholia kiitokseksi kyydistään.”
– Räkälän maineesta halutaan eroon. Vaikka asiakkaita haetaan autolla kauempaakin, haluamme olla olohuone läheisen omakotialueen ihmisille.

Myös grillin ja pubin symbioottisesta suhteesta otetaan hyöty irti. Baarista ei tarvitse lähteä kotiin grillin kautta, sillä grilliannos tuodaan nälän yllättäessä jo ravintolapöytään.

– Ruuan saa soittamalla vieressä olevalta Ylä-Grilliltä. He mainostavat meitä, me mainostamme heitä, tiivistää Säike.

– Kun baari oli muutaman kuukauden kiinni, se näkyi selvästi meidän myynnissämme. Haluamme tukea nykyistä yrittäjää, että pubi menestyisi, kertoo liki 40 vuotta toimineen Ylä-Grillin yrittäjä Yalcin Ongu.

Ongun mukaan Bar Sisuun on kuljetettu jopa kymmeniä grilliannoksia illassa. Viime viikolla aloitetulle kyytipalvelulle pyyntöjä on tullut useita iltaa kohti, vaikka aloittamisen kanssa on pidetty matalaa profiilia.

– Täytyy olla aina jotain uutta tarjottavaa. Ihmiset vaativat enemmän, tiivistää Säike.

Eikö asiakkaiden kerääminen kotoa autolla baariin ole jo epätoivoista?

– En näe asiaa niin. Tämä on hyvää asiakaspalvelua. Ja onhan tämä turvallisempaa kuin se, että baariin lähdetään maistissa omalla autolla tai hypätään tuntemattoman kyytiin.

Lähtisitkö lähipubiin useammin, jos sinut haettaisiin kotoa? Keskustele ja ota kantaa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat