Paikalliset

Tamperelainen lihamestari herätti Pyynikintorin Lihan eloon

Pyynikintorin Lihan uusi kauppias Janne Tomunen on ollut lihamestarina vuodesta 1985 lähtien. Tässä hän saa viime hetken ohjeita vanhalta kauppiaalta Keijo Ojaselta.

Uusi kauppias on tehnyt uudistuksia maltillisesti. Suurin muutos näkyy aukioloajoissa, sillä nyt kauppa on auki myös sunnuntaisin.

Vihdoinkin. Pyynikintorin Lihasta saa taas sitä. Läskin vakiasiakkaat tietävät kyllä, mitä se on.

Se on tietenkin jotakin lihaan liittyvää.

Pyynikintorin Liha on herännyt henkiin kuukausien tauon ja pienen remontin jälkeen.

Ovella on vastassa vanha tuttu ruutulattia. Hyllyjen välistä pilkistää vanha tuttu lihatiski. Ja kas, tuossa ovat tutut piskuiset ostoskärryt.

Mutta hetkinen. Kärrythän ovat väärässä paikassa!

– Vaihdoin kärryjen paikkaa ihan vähäsen. Se onkin paikan isoin muutos. Muuten täällä on kaikki aika lailla samanlaista kuin ennenkin, kertoo Pyynikintorin Lihan uusi kauppias Janne Tomunen.

Pyynikintorin Liha, tai tuttavallisemmin Läski, oli vuosina 1967–2011 Keijo Ojasen valtakuntaa. Läskin seuraava omistaja teki nopeasti konkurssin.

Nyt kivijalkakaupan omistaa lihamestari Tomunen.

Ja katsotaanpas, mitä lihamestarilla on tarjolla. On Julkujärven lenkkiä, possua Urjalasta, hevosta, Herefordia, Lihajalosteen lenkkiä, sisäfileetä, Fleischkäseä Baijerista....

– Valikoima vaihtelee sen mukaan, mitä asiakkaat toivovat, Tomunen kertoo.

Tomusen vieressä seisoo Läskin entinen kauppias Keijo Ojanen. Hän repii jo Fleischkäseä suojapussista ja leikkaa siivun maistiaisiksi.

Ojanen piipahti torstaina Pyynikintorin Lihaan juhlistamaan kaupan avajaisia.

– Lissu jo kysyi, jäänkö asumaan.

Mutta ei Ojanen jäänyt asumaan. Hän oli paikalla vain torstaina. Tosin se ei ole mitenkään poissuljettua, etteikö Ojanen saattaisi piipahtaa kauppaan joskus myöhemmin.

Torstaina Ojanen ja Tomunen vaihtelivat vielä viimeisiä tärkeitä puhelinnumeroita. Näin Ojasen tietovaranto lähialueen tuottajista saatiin uuden kauppiaan puhelimeen.

Tomunen aikoo jatkaa kaupan pitämistä vanhalla reseptillä: kivijalkakauppa on selviytynyt tähänkin asti ilman ketjun tukea, eikä kauppa liity ketjuun nytkään.

Itsenäisyys teettää työtä, mutta sitä uusi kauppias ei pelkää. Hän tekee kaupassa pitkiä työpäiviä avopuolisonsa Tiina Salosen kanssa. Työntekijöitä on kolme, ja joskus myös pariskunnan jälkikasvu käy auttamassa kaupan pitämisessä.

Pyynikintorin Liha on avoinna nyt myös sunnuntaisin. Kauppa löytyy osoitteesta Pyynikintori 4–6. Facebookista kauppa löytyy hakusanalla Pyynikintorin Liha.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat