Paikalliset

”Tammelan stadionin purkaminen olisi jalkapallon etu”

Tammelan stadionin nurmi ei ole huippukunnossa tämän iltaisessa TPV:n ja Ilveksen kuumassa paikallisottelussa, myöntää käyttöpäällikkö Matti Kaario. Kovana kiekkomiehenä tunnettu Kaario unohtaisi perinteikkään kentän tekohengittämisen ja purkaisi sen rakenusten tieltä.

Petteri Mäkinen

Tammelan tekohengittäminen pitäisi jo lopettaa, räväyttää kenttäpomo.

Tammelan jalkapallostadionin purkaminen olisi tamperelaisen jalkapallon etu.

Näin järkeilee stadionista virkansa puolesta huolehtiva Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen käyttöpäällikkö Matti Kaario.

Kaupungin perinteikkäästä jalkapallopyhätöstä luopuminen olisi teko nimenomaan lajin tulevaisuuden puolesta, mainostaa Kaario.

– Jos tamperelaisjoukkue nousee Veikkausliigaan, tämä ei enää kelpaisi pelipaikaksi ilman isoa remonttia. Jalkapallostadion voisi olla jossain muuallakin kuin Tammelassa.

Kaarion logiikan mukaan Tammelan muuttaminen rakennusmaaksi toisi kaupungille rahaa, jolla rakennettaisiin uusi jalkapallostadion Hakametsän hallin parkkipaikalle, jonka tilatarve vähenisi, jos liigajoukkueet siirtyvät pelaamaan uuteen Keskusareenaan.

 

Jalkapallo-stadion voisi olla jossain muuallakin kuin Tammelassa.”

Nykykuntoinen Tammela riittäisi pelipaikaksi, vaikka Ilves tai TPV nousisi sarjatasoa ylemmäs Ykköseen. Veikkausliigan peliluvan saaminen olisi joka tapauksessa ison remontin takana.

 

Tammelan stadionin tontin täyttämistä kerrostaloilla on ehdottanut takavuosina myös toinen kova kiekkomies Kalervo Kummola.

– Tämä on asia, jota pitäisi ajatella ja josta voisi keskustella. Rakentajia löytyisi varmasti, kehottaa Kaario.

Apulaispormestari Olli-Poika Parviainen (vihr) ei ideoinnista innostu.

– Nykyisessä tilanteessa meillä ei ole varaa luopua yhdestäkään jalkapallokentästä. Suhtaudun skeptisesti siihen, että uudelle stadionille löytyisi nykyisessä taloustilanteessa rahoitusta.

Tampereen kaupunki on käynyt Lemminkäinen-konsernin kanssa neuvotteluja stadionin remontoimisesta niin, että reuna-alueet muutetaan asunnoiksi ja liikepaikoiksi.

Parviaisen mukaan nämä keskustelut ovat pysähdyksissä.

– Odotamme nyt päätöstä Keskusareenan rakentamisesta, ja sen jälkeen mietitään koko Tampereen liikuntapaikkarakentamisen tulevaisuus uudelleen.

Ratinan remontin jälkeen Tammelaan ei ole laitettu suuria korjauseuroja. Viime vuosien isoin kunnostustyö on tehty pelaajien ja tuomarin pukuhuoneissa.

Kaario lupaa, että illan paikallisottelun uskaltaa katsoa myös aurinkokatsomosta ilman romahdusriskiä.

– Täksi kesäksi katsomot on tsekattu ja lankkuja uusittu niin, että sinne uskaltaa päästää ihmisiä.

Tammelan pallokentällä on pelattu jalkapalloa 1930-luvulta saakka. Jalkapallostadioniksi se kunnostettiin 2000-luvun alussa.

Paikallisottelu TPV–Ilves, Tammelan jalkapallostadionilla keskiviikkoiltana kello 18.30

Hyväksyisitkö Tammelan jalkapallostadionin purkamisen? Kuulostaako idea Hakametsän stadionista järkevältä? Ota kantaa!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat