Vladin käärme ärsyyntyy, kun sitä palvotaan

Vlad Burian piirtää Walter muutamalla kynän pyöräytyksellä. Hahmon esikuvan, kyykäärmeen hän on nähnyt kerran naapurin takapihalla. - Se luikerteli pois ja oli pikemminkin kiinnostava kuin pelottava.

Tamperelainen

Vlad Burian

Vlad Burian

Vlad Burian

Hervannassa asuva Vlad Burian, 11, piirtää Walter-sarjakuvaa. Hän haluaisi löytää piirroksilleen ja tuleville kirjoilleen kustantajan.

Vlad alkoi piirtää kaverin kanssa Walter-sarjakuvaa viime kesälomalla, kun ei ollut muuta tekemistä. Nyt strippejä on syntynyt kymmeniä ja Vlad haluaisi saada Walterinsa seikkailut muidenkin luettaviksi.

– Keksimme käärmehahmon yhdessä. Kaveri kyllästyi, mutta minä jatkoin, Vlad kertoo.

Sarjakuvan tähdeksi oli muitakin vaihtoehtoja, muun muassa lepakko, mutta pojat valitsivat käärmeen, koska se on helppo piirtää.

– Ilmeitäkin käärmeelle saa aikalailla, Vlad sanoo.

Walter on ulkomaalainen, vakavailmeinen ja yleensä luonteeltaan vihainen. Se asuu isäntänsä kanssa, jota vihaa. Isäntä ei tiedä Walterin ajatuksista, vaan palvoo käärmettä kaikilla tavoin. Keiken lisäksi isäntä kutsuu Walteria Ernestoksi.

– Isäntä ei ymmärrä Walteria, mutta Walter ymmärtää isäntäänsä, Vlad selventää.

Walter ei ole ujo ja käyttäytyy hyvin, jos sitä kohdellaan kunnioittavasti eikä alempiarvoisesti.

– Se tykkää tasa-arvoisesta kohtelusta, niin kuin minäkin, Vlad toteaa.

Hän haluaa, että eläimille annetaan niiden omat oikeudet.

– Eivät ihmisetkään haluaisi, että heidät suljetaan terraarioon tai häkkiin.

Walterin ja isännän huushollissa asustaa myös toinen käärme, Tauno, joka on luonteeltaan rauhallinen. Taunon erottaa Walterista kolmesta hiuskarvasta.

– Walter kutsuu Taunoa Tatuksi, Vlad kertoo.

 

Haluaisin ryhtyä kirjailijaksi tai sarjakuvapiirtäjäksi. Arkkitehdiksi en sen sijaan halua, koska siinä on vastuuta ja vastuusta tulee stressiä.”

Isäntä ei näy piirroksissa koskaan kokonaan.

 

– Teen hänet aina alaviistosta. Isäntä palvoo käärmeitään ja luulee molempien olevan tyytyväisiä. Walter kuitenkin välillä ärsyyntyy isäntänsä lellimisestä. Ärsyyntyessään se sihisee.

Walter haluaisi itsenäistyä. Tauno on puolestaan tyytyväinen elämäänsä.

Vlad aloittaa piirtämisen Walterin suiposta päästä. Käärmemäisestä vartalosta erottuvat vain isot silmät. Ilme vaihtuu hämmästelevästä, iloiseksi ja surulliseksi silmien muotoa muuttamalla. Sitten se ei tarvitsekaan muuta kuin piirtää vain pitkä hännänvarsi.

Vladista hahmo on helppo piirtää.

– Se on nopea tehdä, mutta näyttää hyvältä.

Sarjakuvan tarina syntyy piirtäessä. Kun kolme mustavalkoista kuvaa on valmiina, Vlad skannaa ne tietokoneelle ja lisää puhekuplat sekä tekstit.

Piirrokset syntyvät läksyjen teon jälkeen.

– Illemmalla alkaa inspiraatio purra, hän toteaa.

Vladin perhe on muuttanut Tampereelle Romaniasta vuotta ennen hänen syntymäänsä. Vanhemmat työskentelevät molemmat Hervannassa it-alan yrityksissä. Vlad käy Etelä-Hervannan koulun 5B-luokkaa.

Piirtämisen lisäksi hänen mieliaineitaan ovat fysiikka, kemia ja biologia.

– Ainoastaan nokkahuilun soittaminen ei ole vahvimpia lajejani.w

Tulevaisuuden ammatista pojalla on joitakin ajatuksia:

– Minulla on unelmia, kuten kaikilla muillakin tämänikäisillä. Haluaisin ryhtyä kirjailijaksi tai sarjakuvapiirtäjäksi. Arkkitehdiksi en sen sijaan halua, koska siinä on vastuuta ja vastuusta tulee stressiä.

Käyttäjän Helinä Kanninen kuva