MM-huuma tulee yhdeksi päiväksi Hakametsään – Osallistu kilpailuun ja voita liput!

Nähdäänköhän lisää ilmaveivejä kun Mikael Granlund ja muut Leijonat taistelevat säilyttääkseen MM-kultansa? Suomi kohtaa harjoitusottelussa Valko-Venäjän Tampereella 21. huhtikuuta.

SJL Marko Hannula

Jääkiekon MM-huuma tulee Tampereelle – yhden päivä ajaksi ja jo ennen kisoja. Osallistu kilpailuun ja voita liput Valko-Venäjä-otteluun.

Jääkiekon MM-kotikisat jalkautuvat jo maaliskuun lopussa koko Suomen kattavalle kiertueelle.

Suomikiekko-kiertue tuo kisatunnelman yhteensä 17 paikkakunnalle ympäri Suomen. Tampereelle kiertue saapuu 21. huhtikuuta Suomi–Valko-Venäjä-ottelun yhteydessä. Hakametsän jäähallin ympäristössä on ottelupäivänä runsaasti erilaista jääkiekkoaiheista ohjelmaa.

Kiertueella nostetaan tunnelmaa MM-kotikisojen lähestyessä ja edistetään jääkiekon harrastamista ympäri maan.

– Missionamme on tehdä ennen kokemattomista tuplakotikisoista aidosti Koko kansan kisat, joiden hurmokseen jokainen suomalainen voi osallistua ikään, asuinpaikkaan tai kiekkotuntemukseen katsomatta, MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin kertoo.

Kiertue kattaa kymmenen SM-liigapaikkakuntaa, kuudelta kiertuepaikkakunnalta löytyy Mestis-joukkue. Lisäksi kiertue pysähtyy Kokkolassa ja Kotkassa.

Kiertue alkaa Joensuusta tänään. Viimeinen pysäkki on Hämeenlinnassa tasan kuukauden kuluttua, mutta juhlallisemmin kiertueen finaali järjestetään Helsingissä torstaina 3. toukokuuta järjestettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa.

 

Missionamme on tehdä ennen kokemattomista tuplakotikisoista aidosti Koko kansan kisat.”

– Jokainen kaupunginjohtaja innostui ideasta ja lähti suurella sydämellä mukaan. Kaikki käytännön ennakkovalmistelut ovat sujuneet loistavasti, Sulin sanoo.

 

Kiertueen myötä jokaisesta sen paikkakunnasta tulee MM-kisojen virallinen kannattajakaupunki.

MM-kisaorganisaation lisäksi järjestelyissä on mukana Suomen Jääkiekkoliitto.

– Haluamme vedota paikallisiin päättäjiin, että edellytyksiä harrastaa jääkiekkoa edistettäisiin entisestään. Toivomme kiertueen innostavan lisää lapsia ja nuoria lajin pariin, lisäksi uskomme saavamme tuhansia uusia jäseniä Leijonalaumaamme, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo.

Jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina 4. toukokuuta. Suomi pelaa avausottelunsa Helsingissä juuri Valko-Venäjää vastaan. Vuosien 2012 ja 2013 MM-kisaottelut peltaan Suomessa ja Ruotsissa.