Pääkirjoitus: Eteläpuiston kehittäminen pitäisi jo saada alkuun

Eteläpuiston asemakaavoitus on sijoitettu ohjelmassa vuodelle 2014. Onkin jo aika ryhtyä miettimään, mitä alueelle oikein voisi tehdä. Ranta-alue on ollut likimain joutomaana ja koiraharrastajien käytössä sitten speedwayradan.

Kaavailuissa on suunnittelukilpailu, joka joidenkin tietojen mukaan toteutettaisiin ensi vuonna. Kilpailuohjelmassa on tärkeätä selittää riittävällä tasolla, mitä Eteläpuistoon halutaan. Kaava-alueeseen kuuluu myös lähiseudun tyhjiä tontteja. Niille varmasti sopii hyvinkin asuinrakentamista. Vanhan kulkutautisairaalan saneeraamista pitäisi harkita vakavasti – aika ajoin on kuulunut sellaisia puheita, että rakennus purettaisiin.

Ennen kilpailua olisi käytävä laaja periaatteellinen keskustelu siitä, mitä Eteläpuiston ranta-alueelle sopisi. Ensin tulee tietysti mieleen asuinkäyttö. Tyylikästä ranta-asumista on helppo markkinoida.

Voisiko alueelle ajatella myös jonkin julkisen rakennuksen? Tai kunnostaa alueesta liikunnallinen puisto? Jollakin tavalla julkisessa tai puolijulkisessa käytössä ranta-alue voisi olla.

Huonoin vaihtoehto on olla tekemättä mitään.

Ja hieman ylempänä Mummukopan kenttä pitää jättää rauhaan!