Linnainmaalta karannut pentu nähty jälleen kotimetsissään

Sekarotuinen, lähinnä pinseriä muistuttava koira on 45-senttinen ja painaa 15 kiloa.

Linnainmaalta uusilta omistajiltaan lauantai-iltana kadonneesta koiranpennusta on tehty havaintoja Tampereen tenniskeskuksen lähimaastossa sunnuntai-iltana ja maanantaina jälleen Linnainmaan ja Leinolan alueilla.

Koiran edellinen omistaja Jenni Niemi korostaa, että hyvin pelokasta ja arkaa koiraa ei kannata yrittää ottaa kiinni, vaan tavattaessa soittaa hänelle.

Koira oli juuri tullut uuteen omistajaperheeseen ja ensimmäisellä pissatuslenkillä se pääsi irti valjaista ja karkasi.

– Jos koiraa koittaa joku tuntematon lähestyä tai huudella niin se menee paniikkiin ja voi juosta vaikka auton alle tai ainakin sen kiinni saaminen on sitten paljon vaikeampaa. Ja voi se peloissaan purrakin jos joku tuntematon tulee lähelle, kertoo Niemi.

Sekarotuinen koira muistuttaa lähinnä pinseriä. Puolivuotias koira on noin 45-senttinen ja 15-kiloinen.

Havainnoista voi soittaa numeroon 040-8458092.

Kommentit

Minua hiukan ihmetyttää, vaikka ilmoittaa havainnoista, niin koiraa ei edes yritetä ottaa kiinni, vaan on jätetty joku ansa? Koira tuskin antaa uusien omistajien ottaa kiinni, koska nämä henkilöt ovat vieraita. Mikäli koira on ollut edellisillä omistajilla pidempään, niin he ovat todennäköisesti ainoat, jotka voivat saada koiran kiinni. Tai pitäisi olla joku ammattihenkilö, joka tuntee koiria enemmänkin. Prosessiin pitäisi uhrata yhtäjaksoisesti pidempi aika. Toivottavasti ei tule kuolonkolareit, sillä autoilija yrittää vaistomaisesti väistää törmäystä. Jos koira saadaan kiinni, niin toivottavasti se saa kokeneen koiranomistajan itselleen. Rittalla on hyvä ohje pelokkaan koiran ottamisesta kiinni.

Silminnäkijä

Kiitos huolehtimisestasi, haluan vastata muutamaan väitteeseesi. Eiväthän omistajatkaan toki halua, että koira jää auton alle. Ei ole kenenkään edun mukaista, että koira juoksee tuolla vapaana. Mutta miten ajattelit ottaa kiinni koiran, joka pakenee ihmisiä henkensä edestä? Sitä ei saa juoksemalla kiinni edes Usain Bolt. Juoksemalla sen perässä ajaa sen vain isoille teille. Sitäkin on yritetty.

Nyt se on onneksi rauhoittunut pienelle alueelle, jolloin ei todellakaan kannata ottaa riskiä, että pelottaisikin sen kauemmas. Viittaamiesi ammattihenkilöiden mukaan ainoa keino saada pelästynyt koira kiinni on juurikin loukutus. Koira ei anna kenenkään ottaa kiinni, edes edellisten omistajien, kokeiltu on. Prosessiin kyllä on uhrattu aikaa melkeinpä 24 tuntia vuorokaudessa katoamisesta lähtien, mutta nyt ei voi valitettavasti muuta kuin pitää koiraa silmällä (ettei mene isoille teille) ja odottaa, että koira menee ruoan perässä loukkuun, kun ympäristö rauhoittuu. Onneksi lähiaikoina se on oleskellut lähinnä metsissä ja pihoilla, poissa autotieltä.

Ja uusi omistaja on eläinten käyttäytymiseen perehtynyt ja useita ongelmakoiria kouluttanut eläinlääkäri, joten kokenut koti on tiedossa. Harmi vaan, että tällainen inhottava karkuun pääseminen voi tapahtua osaavallekin ihmiselle....

Jenni

JA NYT TOI ON TÄYTTÄ POTASKAA !!! Tämä Tyttönen haluaa vain ja ainoastaan huomiota !! Ja elää parras valoissa kun tätä kyseinen entinen omistaja mistä koira karkasi sanoi mulle ja laittoi tekstiviestin että , nyt tilanne on tämä että heitä ei saa auttaa kun on kielletty vaan tyttö yrittää itse saada koiran kiinni ja millähän resulseilla kun niitä ei ole , TURHA ON VALEHDELLA KUN EI OLE TIETO TAITOA JA VIERITÄÄ SYYTÄ TOISTEN NISKOILLE, VAHIKOJA SATTUU KOKENEEMMALLEKIN KOIRIEN OMISTAJILLE!!!

Yksi mukana olleista !!

Kuules Leena, ole kiltti ja jätä asia sikseen. Ymmärrän kyllä että otit itseesi, kun apuasi ei kaivattu, mutta ei silti tarvitse syyllistyä kunnianloukkaukseen. Jätä asia tähän, ettei minun tarvitse ottaa yhteyttä poliisiin. t: "Tyttönen"

Jenni Niemi

Kuules nyt, tunnen tän edellisen omistajan ja se on olli ihan paniikissa ja tehny vaikka mitä sen eteen että koira saatais takasin kotiin! -.- Ja jos koira on arka niin minkäs sille voi, että luottaa vaan SIIHEN TIETTYYN!! Älä tuu vittuilee asioista joista et tiiä hälkäsenpöläystä... -.-

Haista ny!