Piilota X Palauta

Kiken kuntopiiri

3 Kommentoi

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa ei pääse karvoistaan. Alkuviikosta eduskuntatalon lisärakennuksen kuntosali suorastaan pullisteli osanottajista, kun kehonrakentajana ennen lainsäätäjän uraansa paremmin tunnettu valtiopäivänainen alkoi opastaa talon väkeä kohentamaan kuntoaan.

Saattaa olla, että kuntopiiri joudutaan siirtämään vielä suurempiin tiloihin, kunhan tieto alkumenestyksestä kiirii Arkadianmäellä

Kimmo Sasin (kok) johtaman valtiovarainvaliokunnan jaostot polttavat oikein kunnolla matkarahojaan jo nyt. Vaalikauden loppupuolella äänestäjien pelko on jo niin suurta, että harva uskaltautuu oman vaalipiirinsä ulkopuolelle.

Juha Väätäisen (ps) asunto- ja ympäristöjaosto saapui loppuviikosta yhdeksän päivän turneelta Etelä-Afrikasta, ja Jouko Skinnarin (sd) työ- ja elinkeinojaosto suunnistaa ensi viikolla kahdeksaksi päiväksi Pekingiin ja Shanghaihin.

Eero Reijosen (kesk) maatalousjaos lentää huhtikuussa kymmeneksi päiväksi Brasiliaan. Kauko Tuupaisen (ps) sivistysjaos suuntaa Etelä-Koreaan.

Tapani Töllin (kesk) hallinto- ja turvallisuusjaosto tyytyy tällä erää kolmen päivän Romanian reissuun. Kari Rajamäen (sd) liikennejaosto lentää yhtä lyhyeksi ajaksi Moskovaan.

Kotimaassa vielä tänä keväänä pysyvät Sampsa Katajan (kok) ja Sari Sarkomaan (kok) vetämät vero- ja kuntajaostot.

Eduskunnan henkilöstön piirissä on jo parin viikon ajan ainakin henkisesti nostettu maljoja Hannu Laitiselle, jonka edellinen puhemies Sauli Niinistö vastoin korkeimman virkamiesjohdon kantaa poimi talon henkilöstöpäälliköksi.

Eikä ihme, sillä Laitinen ehti muutamassa vuodessa katkoa välinsä lähes joka suuntaan.

Laitinen siirtyy kahdeksi ja puoleksi vuodeksi virkamieskiertoon valtiokonttoriin valmistelemaan henkilöstö- ja talousasioiden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa. Eduskunnankin on seuraavalla vaalikaudella määrä mennä siihen mukaan.

Monen muun työpaikan tapaan myös eduskunta alkaa karsia henkilökuntaansa luonnollisen poistuman myötä. Tosin aika hellällä kädellä.

Kansliatoimikunnan hyväksymän talous- ja toimintasuunnitelman mukaan väki vähenisi nykyisestä 427:stä noin kolmellakymmenellä.

Valtioneuvoston tiedotusjohtajaksi Washingtonin suurlähetystöstä siirtyneen Kari Mokon paikalle lehdistöneuvokseksi on tunkua. Paikalle on ilmoittautunut 44 halukasta.

Erityisen haluttuna työ tehtävä väikkyy sekä entisten että nykyisten Ylen kirjeenvaihtajien silmissä. Paperinsa ovat jättäneet Paula Vilen, Mika Mäkeläinen, Juri von Bonsdorff ja Reijo Lindroos.

3 kommenttia Kommentoi

Kommentit

18.3.2012 00:29

Tälläistä eduskunnassa:
"Kimmo Sasin (kok) johtaman valtiovarainvaliokunnan jaostot polttavat oikein kunnolla matkarahojaan jo nyt. Vaalikauden loppupuolella äänestäjien pelko on jo niin suurta, että harva uskaltautuu oman vaalipiirinsä ulkopuolelle."

18.3.2012 01:13

Oks tää se eduskunnan tyhmin vai toiseksi tyhmin kun eihän sitä meikämanne pysy selvillä tästä rankingista. Tässä tapauksessa olisi varmaan parasta kun pitäisi suunsa kiinni niin ei tyhmyys paljastuisi; on se kansa kaikke valinnut eduskuntaan - hohhoh

18.3.2012 01:22

noo eikös joka vähän jokainen kehu käyneen edusk. salilla

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.