Piilota X Palauta

Yllättävä työtahti

Kommentoi

Vaikka eduskunta on hallitusneuvottelujen takia käynyt puolitoista kuukautta tyhjäkäynnillä, tuore perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa yllättyi työn määrästä.

– Olin saanut kansanedustajan työstä verkkaisemman kuvan, Elomaa tilittää Ilta-Sanomissa.

Poliittisissa piireissä lasketaankin Elomaan saavan tätä menoa burn outin jo ennen kuin Jyrki Kataisen (kok) hallitus alkaa työllistää esityksillään eduskuntaa.

Tähän mennessä täysistuntoihin on huvennut yhteensä vasta viitisentoista tuntia. Elomaa on käyttänyt yhden puheenvuoron, tehnyt kolme aloitetta ja osallistunut lisäksi muutamaan sivistysvaliokunnan kokoukseen.

Kirgisiassa vaalitarkkailijatoiminnan takia ei-toivotuksi henkilöksi julistettu entinen kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) menestyi huomattavasti paremmin samoissa tehtävissä Somalimaassa.

Afrikassa sovittelijana työskennellyt Pekka Haavisto (vihr) kertoi, että puoli-itsenäisen Somalimaan parlamentti taputti viisi minuuttia, kun hän vei sinne terveisiä Kiljuselta.

Maakunnalle täyttä itsenäisyyttä ja Somaliasta irtaantumista vaatinut Kiljunen ei ole yhtä suosittu Mogadishussa. Separatistit varoittivat Haavistoa kertomasta Kiljuselle, että tälle on siellä varmaan julistettu kuolemantuomio.

Oppositio on jo ehtinyt ristiä Jyrki Kataisen pystytteillä olevan sixpackin Holkerin kakkoseksi. Syynä on, että sen ohjelmasta on tulossa vasemmistolaisin kahteen vuosikymmeneen.

Saa nähdä, millaisiksi kehittyvät Kataisen ministeristön suhteet Etelärannan työnantajapalatsiin. Tuskin ne ainakaan voivat jäädä huonommiksi kuin Holkerin hallituksella. Porvaripuolueiden kassakaappisopimuksen kaatumisen jälkimainingeissa vuorineuvokset peruuttivat Harri Holkerin (kok) ministeristöltä jopa perinteisesti tarjoamansa rapuillalliset.

Pääministeri Kataisen esikunta alkaa hahmottua. Valtioneuvoston kansliaan valtiosihteeriksi tulee samalta tuolilta valtiovarainministeriöstä Velipekka Nummikoski. Hän tosin jatkaa ensi vuodenvaihteessa Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtajaksi eläkkeelle siirtyvän Sinikka Mönkäreen (sd) jälkeen.

Kataisen puhetorveksi tulee Juho Romakkaniemi ja talouspoliittiseksi erityisavustajaksi Sirkku Linna. Katainen tuo molemmat mukanaan valtiovarainministeriöstä.

EU-sihteeristön valtiosihteerinä jatkanee ammattidiplomaatti Kare Halonen. Alivaltiosihteeriksi noussee ulkoministeri Alexander Stubbin erityisavustaja Jori Arvonen.

Ray:n uudelleenjärjestelyjen yhteydessä demarit pääsevät vaihtamaan pitkäaikaisen ryhmäsihteerinsä, kun Sisko Sepästä tulee avustusjohtaja eläkkeelle lähtevän Hannu Salokorven (kok) tilalle.

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.