Suomessa henkilöllä voi olla vain yksi osoite ja kotikunta. Niiden perusteella määräytyy esimerkiksi äänioikeus, osa tulonsiirroista ja perheen virallinen koko. Kyse ei siis ole pikkuasiasta, vaan isosta osasta perusoikeuksiamme.

25 kommenttia Lisää kommentti

Kaksi kotia, yksi osoite

Viime vuosina on suomalainen yhteiskunta siirtynyt suuria askelia eteenpäin myös rakkauden tiellä. Tahdon2013-kampanja pyyhkäisi Suomen läpi voimallisesti.

Kansalaisista suuri osa ilmaisi pitävänsä samaa sukupuolta olevien parisuhteita samanarvoisina heteroliittojen kanssa ja vaati avioliittolain päivitystä.

2 kommenttia Lisää kommentti

Rakkaus voittaa aina lopulta, kyse on tahdosta

Kiitos pääkirjoituksesta, Petteri Mäkinen! Kehotit viime keskiviikon Tamperelaisessa kaupunkilaisia aktiiviseen keskusteluun Tampereen keskustasta ja Hämeenkadun tulevaisuudesta.

Olisi mahtava asia , jos keskustelu lopulta johtaisi yhteen, vetovoimaisuuden kannalta välttämättömään uudistukseen.

0 kommenttia Lisää kommentti

Hämeenkadun kivet museoon!

Kulttuuripersoona Jörn Donner muistutti vuosia sitten erään kirjakaupan mainoskampanjassa lukemisen tärkeydestä. Jos ajatellaan Suomen menestystä ja mainetta koulutussektorilla, kovin väärässä hän ei ollut. Lukutaito on kannatellut tätä kansakuntaa jo pitkään. 

0 kommenttia Lisää kommentti

Lukeminen kannattaa aina

Tampere rauhoitti Keskustorin, palkkaamalla sinne kaksi poliisia. Keskustori rauhoittui, mutta Tullinaukio häiriintyi. Palkataan sinne kaksi poliisia.

Tullinaukio rauhoittui, mutta Tammelantori häiriintyi. Palkataan sinne kaksi poliisia. Tammelantori rauhoittui, mutta Laukontori häiriintyi.

1 kommentti Lisää kommentti

Ei kaksi pääskyä kesää tee

Keväällä puhuttiin kuplista, joissa suomalaiset elävät. Nyt kesälomalla Suomessa liikkuessa huomaa hyvin, että elämäntapoja ja elinympäristöjä tosiaan on monenlaisia. Suurin osa Suomesta näyttäytyy agraarisena, hiljalleen autioituvana maaseutuna ja kesäviikkoina henkiin heräävinä pikkukaupunkeina.

7 kommenttia Lisää kommentti

Autolla Suomessa ja Tampereella

Internetin eräs merkittävä seuraus on se että siellä missä internet toimii avautuu pääsy kuvataiteen äärelle esimerkiksi niissä maissa joissa taidemuseoita on vähän ja siten harva on päässyt koskaan näkemään maalauksia.

Tässä mielessä internetillä tulee olemaan huimaava vaikutus kuvataiteen leviämiseen ympäri maailman.

Jussi Vaarala

0 kommenttia Lisää kommentti

Internetin eräs seuraus

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.