Piilota X Palauta

Vanhoja ja hyväksi havaittuja ohjeita politiikan propagandan laatijoille ja levittäjille

Kommentoi

"Suurinkaan propagandan suunnittelun nerokkuus ei sittenkään johda ollenkaan menestykseen, jollei alati pidetä mitä tarkimmin silmällä perustavanlaatuista periaatetta."

"Sen pitää rajoittua käsittelemään harvoja asioita, mutta sitten toistaa niitä loputtomiin. Kestävyys ja sitkeys ovat tässä samoin kuin monessa muussakin asiassa tässä maailmassa menestyksen ensimmäinen ja tärkein edellytys.....vasta kaikkein yksinkertaisia käsitteitä tuhannesti toistamalla suuret joukot saadaan vihdoin muistamaan."

"Mikäli propagandanteossa halutaan vaihtelua, ei itse sen sisältöä, mitä propagandan avulla on määrä julistaa, saa koskaan muuttaa, vaan sen täytyy aina sanoa lopuksi sama asia."

"Niinpä täytyy samaa iskusanaa tietenkin valaista usealta eri puolelta, mutta aina pitää jokaisen katsauksen lopun päättyä iskusanaan."

"Suuret joukot alkukantaisen mielensä yksinkertaisuudessa helpommin joutuvat suuren valheen kuin pienen valheen uhriksi, koska he itsekin tulevat usein lasketelleeksi pikkuvalheita, mutta liian suuret valheet sentään hävettäisivät heitä liiaksi."

Ohjeet ovat Adolf Hitlerin teoksesta Mein Kamf - Taisteluni. Tämähän pärjäsi aikoinaan kohtuullisen hyvin niissä vallantavoitteluhommissa.

Itse otan ne lähinnä varoituksena ja kannustimena kriittisyyteen ja epäilyyn. Vähän kaikenlaisen "tiedonvälityksen" suhteen.

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.