Piilota X Palauta

Sammakot vaativat ajoitusta

120 Kommentoi

Joillakin suvussani on ilmeisiä yhtäläisyyksiä Mika Kaurismäen Sammakoiden klaaniin: heille elämä on pärjäilyä pienten hämäräpuuhien varassa, ei koskaan kovaa rikollisuutta, mutta aina jotenkin epämääräistä päivästä toiseen junailua.

Näiden siteiden ansiosta olen saanut seurata läheltä ihmisiä, joita huoliteltu ja säntillinen Suomi nimittää ongelmanuoriksi. Löytyy koulupinnausta, päihderiippuvuutta, masennusta, työttömyyttä, teiniraskauksia ja hässäkkää poliisin kanssa. Kuka tahansa tilastotieteilijä olisi ennustanut, ettei näistä taustoista hyvää seuraa.

Ja kuitenkin kaikista noista kauhukakaroista on kasvanut verraten hyvin elämäänsä hallitsevia aikuisia. Eräs pahimmista kapinallisista on nyt aurinkoinen koti-isä. Toinen vaihtoi itsetuhoprojektin väitöskirjaan ja kolmas huumeet kansalaisjärjestöihin. Suurin sankari lienee poika, joka keskeytti ammattikoulun kahdesti mutta aloitti sen kolmeen kertaan – ja osoittautui tutkinnon taisteltuaan ahkeraksi ja pidetyksi työntekijäksi.

Mikä tällaisia ihmeitä saa aikaan? No ei ainakaan se kuri, jota nykynuorilla on kuulemma liian vähän. Kokeiltu on, eikä toimi.

Ulkopuoliseksi leimaamisen kierre alkaa alakoulujen jälki-istunnoista ja puhutteluista. Toisinaan sitä seuraa lastenkoti, joissa kilteinkin tenava oppii yhteiskunnasta vieraantumisen perusteet. Myöhemmin kömmähdykset opiskelussa tai työnhaussa johtavat pitkiin karensseihin eli toimeentulon hyytymiseen. Siitä onkin enää hiirenaskel kulutusluottoihin, joiden tähtitieteelliset perintäkulut viimeistelevät syöksykierteen.

Jokaisella yhteisöllä on marginaalinsa, mutta tämän ryhmän kokoon on mahdollista vaikuttaa. Harva meistä haluaa syrjäytyä pysyvästi, jos tarjolla on vaihtoehtoja.

Meillä kierteen katkaisu on saatu onnistumaan vain yhdellä reseptillä: apua pitää olla tarjolla täsmälleen silloin, kun nuoressa itsessään herää halu muuttaa elämäänsä. Ilman motivaatiota ei apu mene perille. Toisaalta monesti ongelmavyyhti ehtii mennä niin pahaan solmuun, että yksin siitä ei selviä, oli päätös kuinka vahva tahansa.

Auktoriteettien on vaikea niellä sitä, että vanhempien ja viranomaisten avun on tapahduttava nuorten ehdoilla, ei silloin, kun aikuisten maailmasta liikenee aikaa ja määrärahoja. Nuorten epämääräiset ja vaikeasti lokeroitavat tilanteet eivät sovi heidän säntilliseen maailmaansa. On helpompi syyttää nuorten kurittomuutta kuin tarkistaa omia toimintatapoja.

Ja siksi Sammakoiden klaani syntyy yhä uudelleen.

120 kommenttia Kommentoi

Kommentit

8.1.2012 00:44

Harvinaisen viksua tekstiä...

8.1.2012 10:00

Hairahduin otsikkoon, luulin että kyse on Valviran pääjohtajan sammakosta, että hänen tonttinaapurikseen viitasammakoiden päälle ei saa rakentaa kehitysvammaisten hoitokotia, mutta lasten päiväkotirakennus kyllä kelpaisi.

Anna kirjoittikin asiaa. Köyhyyden ylisukupolvistuminen (mikä mainio sana kielenkääntäjille!) on perus suomalaisuuden häpeänpilkku. Köyhyys ja sen myötä syrjäytyminen olisi rahalla poistetavissa ja siis poistettavissa. Vaan kun köyhyys haisee, niin kuka siihen viitsii koskea?

8.1.2012 12:53

Hyvä aihe, mutta mitä ovat ne oikeat lääkkeet köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen? Suomestakin löytyy toisen polven työttömiä jota eivät ole koskaan olleet töissä, eivätkä heidän vanhempansa ole olleet koskaan töissä. Yhteiskunta on elättänyt puuttumatta asiaan sen enempää. Valitettavasti kotimainen sosialitukiviidakko mahdollistaa tämän - ymmärrän miksi tätä viidakkoa halutaan perata.

Jokaiselle kuuluu toimeentulo mutta jokaisen pitäisi myös omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan myös osallistua toimeentulon hankkimiseen. Eli koulutusta, töitä ja sosiaaliturvaa - sopivana yhdistelmänä.

Ei käy kateeksi niitä jotka yrittävät ajaa sosiaaliturvan uudistusta läpi - joka suunnasta tulee moitteita ja parannusehdotuksia, mutta kenellään ei tunnu olevan kokonaiskäsitystä asiasta. Pelkäällä rahalla tämä ei selviä - niin paljon rahaa ei ole millään maalla - eikä varsinkaan meillä.

p.s Valviran johtajan toiminta kehitysvammaisten kohdalla oli todellakin asiatonta. Osa ihmistä ei todellakaan ymmärrä, että vammaiset ovat ihmisiä siinä kuin kaikki muutkin.Valviran johtaja voisi keskittyä hoitamaan virkaansa viran edellyttämällä tavalla.

8.1.2012 14:34

Rahalla poistamisen tarkoitin etuuksia + palveluja, jotka kaikki tuotetaan rahalla. Rahataloudessa kaikki on kiinni rahasta. MUTTA tietenkin palveluja puoltaa aina se, että niillä työllistetään palveluntuottajia, jotka taas pyörittävät palkkatyöyhteiskuntaa, raha- ja markkinataloutta.

Rahaa tarvitaan etuuksiin: jos yksinhuoltaja pukertaa 2 - 3 silppua ja sälää joka arkipäivä, eipä jää aikaa vanhemmuudelle. Parempi olisi jos löytyisi yksi kokopäivätyö tai oikein mitoitetut toimeentulo- ja asumistuki. Rahaa tarvitaan palvelujen tuottamiseen: sosiaalityöntekijöitä, lähihoitajia, kouluihin tukiopetusta, terveydenhuoltoa, liikunnanohjaajia yms. yms. Kaikki liikkuu rahalla paitsi ne vapaaehtoistyöntekijät, jotka ovat tienanneet jo toimeentulonsa (eläkeläiset) ja upporikkaat hyväntekijät.

8.1.2012 14:59

Olen Kontulan kanssa harvinaisen samaa mieltä. Mutta todellakin keinot pitäisi löytää joilla ihmiset oppisivat ymmärtämään syitä ja seurauksia siten, että he pyrkisivät parantamaan elämäänsä positiivisilla ja rakentavilla teoilla. Nythän meidän yhteiskuntamme opettaa syrjäytyneille ja syrjäytymisen vaarassa oleville, että niin ei menesty. Menestyjät ovat toisten rahoilla pelaavia pankkiireja, optioilla y.m. kannustettuja epäinhimillisiä liikemiehiä. liikemiesten rahoilla porskuttavia poliitikkoja janiinedelleen. On ihme, että Kontulan kuvaamia itsensä ihmisarvoiseen elämään nostajia vielä löytyy.

Silti olen optimistinen: jos pystymme osoittamaan, että yhteiskunnassa pystyy pärjäämään ja jatkossa pärjäämään paremmin saatavissa olevalla oikealla työllä, tekoja seuraa oikeudenmukaiset seuraukset nopeasti ja hyvä saa palkkansa niin sammakoista kuoriutuu jatkossakin tavallisia kunnon ihmisiä. (sillä elämmehän tasavallassa jossa prinssejä ja prinsessoja ei tarvitse paljastua eikä valtakuntien puoliskoja ole jaossa).

9.1.2012 20:57

Mikä on oikea työ ja mikä on mittarina pärjäämisessä?Onko Suomalainen positiivinen ylensäkään ja miten yleensä Suomi pyörisi ilman pankkiirejä ja pankkeja ja kapitalisteja ja yrittäjiä mitä jäisi jäjelle kirpputori ,ruoka jonot kuntatalous ja valtiontalous ilman veroja?Filmit on filmejä ja realitalous jossain muualla mutta idealismi ei yleensä toimi,mitä jää jäljelle raaka kapitalismi tai sosialsimi.Veikkaan että kapitalismi ja sammakoiden klaani jää jäljelle.

10.1.2012 11:09

Yrittäjä kysyy mikä on oikeaa työtä ja miten mitata pärjäämistä. Onko kysymys vastausta vailla laajemminkin yrittäjille (pienellä alkukirjaimella)?

Minusta oikeaa työtä on kaikki sellainen työ jolla ihminen saa tarpellisen toimeentulon lakien ja hyvien tapojen puitteissa eikä joudu tekemään vahinkoa muille.

Pärjäämistä voi mitata esimerkiksi sillä saako toimeentulon työnsä tuloksilla, pysyykö terveenä, pystyykö näkemään, että työnsä tuloksellisuuteen voi vaikuttaa ja se vaikuttaa toimeentulonsa ja elämisensä laatuun ja mahtuuko elämään muutakin kuin taistelua toimeentulosta.

10.1.2012 11:39

Ei hassumpi ajatus mutta toteutuuko se sitten suurimalla osalla ihmisillä,en usko.Tässä huomaa kyllä eron työtätekevällä ja yrittäjillä,Yrittäjän on aina taivuttava kilpailuun ja halpuuteen ja gloobalisten asettamiin paineisiin missä yrittäjän maailman kuva ei ole enään samaa kun työtätekevän.Raaka on yrittäjän elämä missä sääli on sairaus ja kaikki pitää ostaa ja muutokset 180 astetta minuuttissa siinä ei jää aikaa miettiä työntekijöiden hyvinvointia.Monopooli aika oli kyllä parempi kaikkille osapuolille tämä globaalinen kilpailu missä vaan halvin voittaa ei ole hyväksi kenellekään ja työntekijä jota sitä halpuutta miellään lietsoo tulee olemaan suurin hävijää työmäärissä ja työstä tehdystä palkkasta.Yrittäjä keksiin aina kovempia kuvioita pysyäkseen hengissä jotkut jopa alentuu lapsityövoimaan.Tervehenkinen kulutus ja yrittäminen luo tervehenkisiä työpaikkoja ja se ei ole todellakaan suunta tässä halpamaa haussa että taas voisi myydä halvemalla.

11.1.2012 13:06

Ymm. Voihan sitä romanttisoida kaikenlaiset kauhukakarat, puolirikolliset ja narkkarit. Kaikille ei kuitenkaan käy hyvin. Kirjoittaja pelkää ja vierastaa auktoriteettejä. Kannattaisi käydä opintokierroksella vaikka yhdessä ala-koulun luokassa.

Miten ryhmä erilaisista oloista tulleita lapsia toimii joukkona niin, että kaikki saavat opetusta ja tuntevat olonsa turvalliseksi? Auktoriteettiä ei siis tarvita, joten jätetään lapset yksin luokkaan? Veikkaan, ettei kukaan opi 9-vuoden aikana edes lukemaan.

Yhteiskunnassamme vallitsee erittäin väliinpitämätön "mutkun MÄ haluun"-ilmapiiri. Jos edes varovasti yritetään puuttua "vapaiden persoonien" tapaan toimia ryhmässä, ollaan heti niskavillat pystyssä. Kirjoittaja voisi nyt listata vaikka viisi vaihtoehtoa, miten riehuvat ja möykkäävät kakarat saadaan oppimaan ja antamaan myös toisille työrauhan? Voiko kuulla mitään, jos oma suu suoltaa kokoajan mölyä?

Tällähetkellä ainoat keinot ovat jälki-istunto ja puhuttelu. Ihan mieluusti joka ope varmasti ottaa vastaan tepsiviä keinoja. Luovuus ei ole huutamista. Fyysinen aktiivisuus ei ole luokkatovereiden hakkaamista, tuuppimista tai potkimista. Siitä sitten vaan, keinot peliin, odotan mielenkiinnolla!

Kannattaa muistaa myös se, että "tavislapsilla" on yhtälainen oikeus oppimiseen ja koulurauhaan, kuin näillä sammakoillakin.

11.1.2012 13:53

"Aikuisen" kommentti ei ole aikuismainen. Jos Kontula älykkäänä naisena provosoi, niin tyhmän ei kannata provosoitua. Sille tietenkään ei voi mitään, jos nimimerkki "Aikuinen" pitää omia lapsiaan sammakoina ja ajattelee sen olevan romanttista. Tuolla tavalla lapsistasi tulee/on tullut niitä kauhukakaroita, puolirikollisia ja narkkareita.

12.1.2012 09:20

Puoli-, täysrikollisten, villien, vilkkaiden j.n.e. lasten ja aikuisten ohjaaminen yhteiskunnan kaikkien jäsenten, m.l. he itse, kannalta hyödylliseen tai ainakin haitattomaan ei saa olla kuriasia. Ulkoinen kuri ei johda omaksumiseen vaan väkivallan väistämisen ulkokohtaiseen opetteluun. Kasvatuksen pitää johtaa omaan oivaltamiseen ja se tapahtuu parhaiten oman hyödyn kautta: mitä hyötyä on, että yhdessä tehdään jotakin ja saavutetaan jotakin sekä toisien riistäminen vie lopulta itseltäkin. Tuollaisen oppiminen tietenkin edellyttää, että yhteiskunta toimii siten kuin opetamme eli että riistäjät eivät menestyisi.

12.1.2012 20:50

Ristäminen on kyllä liian kova sana Suomessa,sanoisin että omien etujen ajaminen olisi lähempänä.Suomessa ei kyllä tiedetä mikä on riistokapitalismi on tämä silti sen verran jäjestäytynyt maa ehkä liikakin.En usko että mini Suomessa haluaisi jakaa jotain muille kyllä se oma etu tule ensin ja tavallaan se on mekanismi selviytymistä varten ,ihminen on eläin loppupeleissä ja vahvimmat jää.

13.1.2012 09:42

Niin kauan kun Suomessa ihmisiä syrjäytyy toisen ja kolmannen polven työttömiksi kapitalistisen voitontavoittelun ja -ahneuden takia, kirjoitan ja puhun riistosta yhteiskunnallisena ilmiönä. Sen lisäksi tarkoitan riistämisellä yksityistä riistämistä jossa toiselta viedään fyysisesti suoraan käsistä.

Meidän pitäisi päästä tilanteeseen jossa ihmiset näkisivät, että yhteinen hyöty hyödyttää myös henkilökohtaisesti. Se tarkoittaa kahta asiaa: yksilön pitäisi oivaltaa ja ymmärtää oma hyötynsä ja yhteiskunnan tulisi toimia oikeudenmukaisesti eli niin, että yhteinen hyöty on yhteistä eikä sitä riistetä vain pienelle piirille.

13.1.2012 10:01

Liirum laarum teidän "kapitalisti riistäjät" jorinanne.

Antaa nyt vaan tulla niitä hyviä, tepsiviä keinoja, joilla saadaan 20-25 lasta oppimaan peruskoulun aikaiset asiat ja toimimaan ryhmänä ja olemaan vielä pelottomia lapsia.

No?
Realismia peliin. Ihan lyhyitä lauseita, ja heti tepsiviä keinoja.
Suurin ongelma tällä hetkellä kouluissa tuntuu olevan se, että kukaan ei johda. Julma tosiasia vaan on, että ryhmässä on oltava jkl säännöt ja (Hui!) niitä pitäisi myös noudattaa.

Ihan sivuseikkana lisäisin, että kolme lastani ovat ka 9 kieppeillä kaikki, sosiaalisia, pidettyjä kavereita ja osaavat ihan peruskäytöstavat. Eivät ole sammakoita, enkä näe mitään hohdokasta siinä, että pitäisi ollakkaan.

13.1.2012 11:13

9 ka. ei tee lapsesta älykästä, ja käytöstapohin kuuluu olennaisesti se, että ei pidä muita lapsia sammakoina. Sivistys ja älykkyys kulkevat käsikädessä. Kokonaisälykkyys ratkaisee kaiken. Se on biologinen ja geneettinen tosiasia- ja periytyvää.

13.1.2012 10:05

Vouhotus sanoilla riisto, kapitalismi, optiot, tuloerot ja ahneus on jotenkin liikuttavaa. Näiden sanojen käyttäjät tyypillisesti eivät yhtään tiedä mistä puhuvat ja mitä em. sanat tarkoittavat. Eivät ahkerat ja hyvätuloiset ole syypäitä siihen ettei kaikilla pyyhi täysillä. Jos kansalaiset aletaan tasaveroistaa, eli otetaan paremmin ansaitsevilta ylimääräiset tulot pois ja jaetaan heikommille, niin aika pian suuret tulot lakkaavat kokonaan tai siirtyvät ulkomaille.

13.1.2012 10:33

Riistäjiksi minä kutsuisin ne jotka haluaa yrittäjältä,aina lisää etuja,lisää eläkettä joka nostaa maksuja,ainaiset lakkot,turhia sairaslomia,työtehtävien laiminlyöntiä ja muutenkin työnteosta pinnaamista,liialliset palkkankorotus vaatimukset,kaikkien riskien ja velvoitteiden siirtämistä yrittäjälle,valtion yli elämisen maksattaminen yrittäjille,työttymyysvakutusten maksattaminen niille yrityksille jotka työllistää ja mitä enemmän työllistää niin enemmän maksua,tuhansien piiloverojen keräämistä yrittäjiltä.Lista lopputon ja herää kysymys kuka riistä ketä .Suomessa yrittäjä on maksuauttomaatti ja loppuun riistetty keinotekoisilla maksuilla ja veroilla ettäs sellaista kapitalismia.Jos minä saisin tasavertaistaa työntekijöitä ja yrittäjiä niin kaikki olisi huutokauppatavaraa myös palkkat.Suomessa mahdoton ilmapiiri ja sen takia teollisuus lähtee lujaa vauhtia pois.

13.1.2012 11:41

Mikset sitten lähde Suomesta, yrittämään jonnekin muualle, jos täällä on niin vaikeaa. Vaikkapa sinne Ruotsiin.

13.1.2012 12:01

Haluatko, "Ihmettelen vaan", todella yllyttää? Suomi on hyvä maa vaikka missä suhteessa. Olot ovat vakaat ja tulevaisuuteen voi luottaa. Mutta se yrittäminen. Yrityksen saa perustaa ja kuuluu luoda työpaikkoja mutta tuotot kuuluu joko jakaa veroina, palkkana, hyväntekeväisyytenä tai minä tahansa mutta omaksi eduksi jos jotain jää niin sitten syytetään riistäjäksi, kapitalistiksi, optiomiljonääriksi, tuloerojen aiheuttajaksi ,ahneeksi ja ties miksi. Ei ole yritystoimintaa ilman riskiä. Jonkun se riski täytyy kantaa. Riski tarkoittaa sitä että voi käydä hyvin mutta voi tulla perikato. Valtionyhtiöissä riskin kantavat veronmaksajat mutta yksityisissä yrityksissä yrittäjä ja hänen perheensä. Voitot kuuluvat valtionyhtiössä koko kansantasavallalle ja tuntuu siltä että niin kuuluvat yksityisten yritystenkin hedelmät. Ole siinä sitten kasvuyrittäjä kun kateus vie kalatkin merestä.

13.1.2012 12:21

Aikuinen kyselee konkreettisia ja nopeita keinoja. Minusta aiempien kommenttieni tarkoittama konkreettinen keino on osoittaa kasvavalle nuorisolle, että yhteiskunnassa pärjää oppimalla koulussa opetettavat asiat. Se tosin edellyttää, että yhteiskunta toimii niin, että noilla opella pärjää ja ne opetetaan niin, että ne oppii. Aikuinen voi sitten kertoa miten nuo edellytykset täytetään per heti.

13.1.2012 12:59

Erinomainen huomio tuo vaatimus että yhteiskunta toimii niin että koulun opeilla pärjää. Haluaisiko sinä kertoa miten tuon edellytyksen saa täyttymään. Maailma muuttuu ja usein on helpompi jos ihmiset sopeutuvat ja muuttuvat mukana. Koulu pitää ilman muuta ottaa vakavasti, pitää oppia paitsi opetettavat aineet, myös se miten opitaan asioita.

13.1.2012 16:25

Ajoin takaa sitä, että jos me haluamme opettaa lapsosille, että opiskelkaa ja tehtää työtä älkääkä maatko laiskoina huijaamassa niin maailman pitäisi olla sellainen, että työnteolla todella pärjäisi. Siis ei sellainen jossa parhaiten pärjää finanssispekulantit ja heidän kaltaisensa.

Maailma todella muuttuu kun sitä muutetaan. Maailmaa ihmisten ympärillä muuttavat ihmiset sillä ihmisestä riippumattomien luonnonvoimien vaikutus on niin hidas, että yksittäisten ihmisten ei siihen tarvitse reagoida. Mutta ketkä sitä muuttavat ja ketkä joutuvat sopeutumaan? Voisimmeko ja haluaisimmeko vaikuttaa siihen, keiden anamme muuttaa maailmaamme? Haluaisimmeko kenties itse vaukuttaa? Pitäisikö meidän opettaa lapsillemme miten muuttaa maailmaa siten, että nykyinen valta jakautuisi laajemmalle joukolle ihmisiä?

14.1.2012 06:35

Kyllä nyt mielummin elään mielenkiintoisessa ja laajassa maailmassa missä on työntekoa ja finanssi peliä ja yrittämistä ja pärjäämistä ja ei pärjäämistä.Myyryläisen malli pikkuisen yksi oikoinen ja tylsä ja Myyryläinen voisi itse olla finanssi spekulantti ja huomata että se vasta vaikeata ja riskinpitoista hommaa onkin.Ihmettelen vaan on kommentoinut että pitäisi lähteä Ruotsiin yrittäämään,miksi sinne koska se on samanlainen sosialistivaltio kun Suomi.Ei kuule eläkepäivät lähennee ja yrittäminen loppuu ja säälin tulevan polven yrittäjiä kun muille pitäisi pitkien päivien uurastukset antaa pois että he pääsisivät vieläkin helpomalla,ehkä kohta 3tunnin päivällä.Silloin on hyvin kun yrittäjä ei pärjää mutta auta armias jos se pärjää niin se on rangaistava teko sosialistin silmissä silloin työn tulokset pitää jakaa pois.

14.1.2012 16:16

Yrittäjä erottaa veikeästi työnteon ja yrittämisen toisistaan. Työnteko ei siis Yrittäjän (iso alkukirjain) mielestä ole työntekoa. No, se on yrittäjän (pieni alkukirjain) mielipide. Toivottavasti ei kuitenkaan kovin yleinen.

14.1.2012 21:03

Joskus työnteko on tekemistä ja joskus ei.Mutta suurin huolestuminen oli tämä tylsä elämän malli mitä myyrylänen edustaa.On sitä muunlaista elämää kun istua metrossa ja tehdä jotain tylsää työtä .On se sammakon klaani joku vaihtoehto tai pankkiiri tai pokeripelaaja kunhan saa toteuttaa itseensä ja olla tyytyväinen.Ei se elämä nyt niin vakavaa ole ja meitä on moneksi joka on elämän rikkaus ja suola.

15.1.2012 09:56

Harvempi yrittäjiä työteon ja työnantamisen takia paheksuu. Paheksuntaa aiheuttaa "pokeri vieraalla rahoilla". Jos yrittäjä pelaa omilla rahoillaan, niin siitä vaan, mutta jos polttaa siinä pelissä muiden rahoja, niin vähintäin 15-vuotta liiketoimintakieltoa ja luotettavuus julkisuuteen.

15.1.2012 10:20

Yrittäjä kuvasi aiemmin yrittäjän arvomaailman eläimen arvomaailmaksi. Varmaankin se hänen kohdallaan pitää paikkansa. Tästä syystä toivon, että hän on vain itsensä työllistävä yrittäjä ja muunkinlaisia yrittäjiä löytyy. Työnantajalle kuluu työntekijöiden määräysvalta ja vastuu lain säätämässä rajoissa.

Olen joskus ehdottanut, että niille yrittäjille joilla ei ole eläimen arvomaailma ja on moraalista vastuuta, tulisi saada joku muu nimi. Hyvä olisi, että näillä olisi olemassa virallinen laatusertifikaatti, joka kertoo yrittäjän hallitsevan teknisen ammatillisen osaamisen lisäksi myös muut yrittämiseen kuuluvat vastuut.

15.1.2012 11:13

Että on tylsää ja vakavaa porukkaa tässä kirjoitus osiossa.Onko työntekijöiden moraalinen vastuu aina paikkallaan,ei todellakaan,onko työntekijät ammattitaitoisia sanoisin harvemmin.Mitä jää jäljelle.yrittäjä joutuu improvisoimaan että hommat etenisi.Mutta niin tai näin minä valitsin yrittäjäksi jo 20vuotiaana koska kyllästyin heti valtion virkaan missä työnteko oli kiellettyä ja siirryin moniala yrittäjäksi ja sijoittajaksi ja ensimmänen oppitunti 90luvun lamassa oli että älä koskaan yritä omalla rahalla vaan muitten rahalla jos et halua menettää kaikken.Työvoimaa välttän koska se on liian monimutkaista sisäistää työntekijöille että tulosta pitäisi tulla ja että rahat ei ole valmiina yrityksessä vaan ne luodaan ajan myöten.Ellikkä vuokraan työvoimaa tai ostan palveluja missä minä maksan siitä mitä minä tarviin ei turhasta ja tämä on tätä päivää ja niin tulee myös jatkumaan.Moraalinen vastuu on minun mielestä olematon sana Suomessa koska sitä ei noudata kukaan ei politiikkot,virkamiehet,työntekijät,yrittäjät,ei edes oikeuistuinkaan kaikkissa tapauksissa puhumatta verottajasta jolla on välillä ihan oma lainsäädäntö kun on liian paljon tulkkinanvaraa.Moraalinen vastuu toimii Suomessa vaan silloin kun viimeiset lainatut rahat lähetetään Kreikkaan että saisivat väärinkäyttää nitää rahoja taas kerran.Tyhmä ja moraali on tosiaan kaksi eri asiaa.

15.1.2012 11:14

Loppuksi jokainen on todellakin oman onnensa seppä ja mitä se sisältää on jokaisen oma asia.

15.1.2012 12:46

" 20vuotiaana koska kyllästyin heti valtion virkaan missä työnteko oli kiellettyä ja siirryin moniala yrittäjäksi ja sijoittajaksi ja ensimmänen oppitunti 90luvun lamassa oli että älä koskaan yritä omalla rahalla vaan muitten rahalla ".

Kirjoituksesta voi paljon päätellä ja jokainen voi tehdä tämän perusteella omien arvojensa mukaiset johtopäätökset.
Mitä tulee yrittäjiin ja työntekijöihin, niitä riittää joka lähtöön. Olen ehdottanut joskus, että jos työsopimuslaki ja työehtosopimukset rajoittavat, niin voi palkata tekemään työtä toisen samanhenkisen yrittäjän kuin mitä itse on. Yrittäjää itseänsä eivät rajoita työaikalait.

En halua yleistää, mutta kaikkein heikoimmat työntekijät mitä olen nähnyt ovat narsistiset ihmiset jotka ryhtyneet yrittäjiksi. Heikoimmiksi heidät on tehnyt heidän itsekeskeisyys, yhteistyöhaluttomuus sopeutua ryhmätyöhön, kateus, sekä pelko, että joku heistä hyötyy. Heidän piirteisiin kuuluu itsensä yllentäminen toisia mollaamalla ja panettelemalla.

Onneksi on suurempi joukko yrittäjistä on niitä jotka eivät kuulu edelläkuvailemaani joukkoon. Heille on ominaista pyrkiä täyttämään antamansa lupaukset, eikä välttelemään vastuitaan. Ominaista heille on arvostaa myös muita ihmisiä.

15.1.2012 17:10

Noilla yllä olevilla yrittämisen eettisillä opeillako koulukkaista kasvaisi vastuullisia ja hyödyllisiä ihmisiä yhteiskunnassamme yhdessä elämään?

15.1.2012 20:46

Oman onnensa seppiä putkahtelee köyhiin perheisiin. Sitä vastoin rikkaiden lapsille vanhemmat takoo tulevaisuuden jo sikiövaiheista alkaen: kehityksen kulkuun kun vaikuttaa suuresti se, minkälaisessa rauhassa sikiö saa lapsivedessä lillua ja minkälaista ravintoa saa napanuoran kautta imeä. Etenkin aivojen kehitykselle on erinomaisen tärkeää, ettei äiti kärsi missään raskausvaiheessa aliravitsemuksesta ja että äiti on terve ja hyvinvoipa.

Pelastettais edes gravidit naiset!

15.1.2012 21:09

Yrittämisessä pärjää harva ja valittu,niin se jäi kiinnostamaan kun pähkälijä kertoi että narsistit ryhtyy yrittäjäksi niin pärjääkö ne myös koska yrittäjän täytyy olla melkoisen taipuisa joka suuntaan ja uskottava.Rahoituksella pyörii melkein kaikki sijoitus ja hankkeiden teko että en nyt tiedä että onko pähkälijä nyt ihan ajan tasalla mihin yrittää ottaa kantaa.Myyryläiselle toteaisin vaan että emme elää kommunistivaltiossa edellekään vaan täällä saa käyttää omia aivoja vaikka koulussa pitäisi hänen mielestä olla propaganda pohjainen opetus minkälainen työntekijä susta tulee tulevaisuudessa.Onneksi on saanut toteuttaa itsensä vapaassa maassa ja olla onnellinen yrittäjä joka on luovinnut sosialismistä taitavasti ohi koska sosialismi on sama asia yrittäjällä kun hiekkaa rattaissa.

15.1.2012 21:23

Sairaat on "asiaihmisen" fantasiat. Minkäs teet, mutta toivottavasti lapsesi eivät ole eläneet tuollaisessa "maailmassa", kun tunnut niin hyvin tietävän lastesi kurjuuden. Me muut modernit naiset käymme säännöllisesti neuvolassa, jossa kaikki hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla - emmekä ole milloinkaan kuullet edes tuollaisesta.

16.1.2012 11:00

Niinpä, mutta pois se, että vain sammakoille syntyisi fas-perillisiä. On niitä välittömästi syntymänsä jälkeen huumevierotukseen joutuneita paremmissakin piireissä. Kun taas foolihappovajaus saattaapi hyvinkin kohdata sammakoita.

15.1.2012 22:10

Mistäs Yrittäjä tähän kommunismin nappasi? Kyse kai on ollut lähtökohtana olleen kirjoituksen huolesta siitä miten nuorisomme kasvatetaan ja kasvaa itsestään ja muista vastuullisiksi yhteiskunnan jäseniksi ja nyt kommentissani Yrittäjän itsensä kommentit siihen. Yrittäjä ilmeisesti projisoi itselleen epämieluisan sosialismiin ja kommunismiin tietämättä itse mitä ne tarkoittavat.

16.1.2012 09:56

Mitä ihmettä te papat oikein jauhatte? Yrittäjä jee, Myyryläinen joo, Hohhoijaa hoo!
Taisitte kaikki pudota kelkasta pienenä, kun kirjoittamisen aihekin unohtuu kirjoittamisen aikana!

Kyse oli tämän päivän lapsista ja siitä, pitääkö "sammakoita" ihannoida vai ei.
Jos luette, ajatuksen kanssa, alkuperäisen kolumnin uudestaan ja lakkaatte jauhamasta jotain täysin asiaan kuulumatonta jorgonia.
Lapset on niitä alta 18v vanhoja ihmisenalkuja, joita koulut pullistelevat. Ihan tiedoksi vaan.

16.1.2012 10:46

Sammakoitakin pitää olla koska se on monelle ainut jäjellä oleva elinehto olla sammakko maailmassa missä lukeneet rohmuavat kaikki rahat ja virat itselleen,silloin ei jää jäljelle kun pienrikollisuus tai yrittäminen.Suomi on maa jossa vaan koulutettu on arvossaan muut joutuu sitten puliveivamaan erillaisia muita projekteja .Silti on unohdettu että elämänkoulu on paras ja tietoa asioista löytyy kyllä ilman koulutusta.Itse en ole koulutettu mutta silti pärjännyt kohtalaisesti yrittämisellä mutta sellainen tunne on että olen viimeinen mohikaani valitsemani tielläni.Valtavaa kateutta olen tavanut ihmisiltä jotka on korkeasti koulutettuja ja epäilystä kun teen kaikki paperi työt ja sopimukset itse .Täälläisiä meikäläisiä ei vaan saisi olla yhteiskunnassa missä koulutus on ensimmäisenä ja kun vielä pärjääkin niin se vasta kauheata onkin.Tavallaan eränlainen sammakko itsekin mutta ei pahassa mielessä.

16.1.2012 12:10

Ei kai kyse ole sammakoiden ihannoimisesta vaan siitä miten kukin heistä ja muista syrjäyttämisen kohteeksi joutumisen vaarassa olevista selviytyy vai selviytyykö.

Elokuvan Sammakot pyrkivät säilyttämään ihmisyytensä ja selviytymään. Oma näkökulmani on, että jatkossakin heidän tulee selvitä ja selviäminen tulisi tehdä helpommaksi tai ei ainakaan kohtuuttomasti sitä haitata. Se taas minun mielestäni, edelleenkin, edellyttää, että selviytymisessä tarvittavia tietoja ja taitoja opetetaan koulussa niin, että koulukkaat näkevät opetettavista taidoista olevan heille hyötyä eli, että yhteiskunta on sellainen, että siinä kannattaa osata hyödyntää koulussa opetettuja taitoja. Jos edellä kuvattu on Aikuisen mielestä jargonia niin en mahda mintään. Minusta se on perusasetelma josta pitää lähteä tai muuten opetuksella ei ole mitään väliä.

16.1.2012 12:49

Anna Kontula väitelleenä tohtorina ja arvostettuna tutkijana on käynyt niin valtavan aineiston läpi, että tietää mistä kirjoittaa. Sauli Niinistö oli koulussa huono oppilas eli ka. 5 . Samoin taisi olla aikamoinen villiviikari ja kepposten tekijä. Tänään hän on juristi, presidenttiehdokas, ent. ministeri, kirjailija jne. Kontula siis tarkoittaa juuri tätä. Nuoret miehen alut tarvitsevat aikaa ja ymmärrystä oman paikkansa etsimisessä ja vähemmän ympäristön leimaamista ja ahdasmielisyyttä. Itse feministinä olen huolissani siitä, kuinka pojilla ja nuorilla miehillä on valtavia paineita nyky-yhteiskunnassa.

"Asiaihmisen" kannanotot ovat jossain hänen omassa todellisuudessaan, joilla ei ole mitään tekemistä Kontulan kirjoituksen sisällön kanssa. Foolihapon-vähäisyydet jne. kuullostaa jo täysin tuhonintentioilta omassa fantasiassa. Neuvolassa kyllä kaikille odottaville äideille kerrotaan foolihapon tärkeydestä vauvan hermostoputken sulkeutumiseen.

Suosittelen kaikille nyt nimimerkki "aikuisen" kirjoitusten kohteliaaseen ohittamiseen. Tervetuloa taas, kun olet selvinnyt sinua vaivaavista asioista.

16.1.2012 14:14

Nonnii. Toimii. Alkoi tulla ihan asiaan liittyviä kommentteja. Tätä voi pitää jo keskusteluna! Muutama epäselvyys vielä...

"...väitelleenä tohtorina ja...." Kontula aloittaa kolumninsa: "Joillakin suvussani.." Ei liity titteliin eikä valtaviin aineistoihin.

Oli romanttisen Kaurismäkeläistä ja hyvin kävi! No kaikille ei.

"Ulkopuoliseksi leimaamisen kierre...". Ja missä - edelleen - on ne keinot, joilla kouluissa pitäisi järjestystä ylläpitää? Hienoa olisi, ettei rajoja olisi? Hienoa olisi, ettei auktoriteettejä olisi? Hienoa olisi, ettei kukaan tajuaisi koulun olevan paikka jossa opetellaan eränäisiä asioita?

"Auktoriteettien on vaikea niellä.... siksi Sammakoiden klaani syntyy yhä uudelleen". Siis vika, syy ja vastuu on niillä, jotka pyrkivät olemaan auktoriteettejä lapsen tai nuoren elämässä? Miten tämän voi muuten ymmärtää?

Poistetaanpa nyt virtuaalimaailmassa lapsilta ja nuorilta auktoriteetit kokonaan (siis vanhemmat ja opettajat). Miten käy? Kyllä opettajienkin tehtävä koulussa on lasten opettaminen, ei vain Facebookissa poissaolevana istuminen. Siihen työhön, kuten vanhemmuuteenkin kuuluu myös auktoriteettinä olo.

Miten auktoriteettipelkoinen Anna Kontula hoitaisi homman (opetuksen ja kasvatuksen) koulussa ja kotona niin ettei jonkun pitäisi olla auktoriteetin roolissa??? Ei se tohtorin titteli kauheasti arkitilannetta suuren lapsilauman kanssa tunnu selkeyttävän.

16.1.2012 14:45

Ongelmanuoriksi leimatuista Anna wrote: "Löytyy koulupinnausta, päihderiippuvuutta, masennusta, työttömyyttä, teiniraskauksia ja hässäkkää poliisin kanssa." Hohhoijaa on horjahdellut neuvolaan, vaan entäs teiniraskas?

Oikea-aikaisen täsmävaikuttamisen puolesta Anna wrote: "Jokaisella yhteisöllä on marginaalinsa, mutta tämän ryhmän kokoon on mahdollista vaikuttaa. Harva meistä haluaa syrjäytyä pysyvästi, jos tarjolla on vaihtoehtoja." Yksi lääke ei tepsi kaikille eikä yksi hyvä käytäntö toimi jokaisen kohdalla, mutta lääkettä tai käytäntöjä, niitä pyörittää raha.

Pelastettais ensin gravidit sammakot!

16.1.2012 15:28

Asiaihminen horjahti itse neuvolan puolelle kirjoittaessaan foolihapoista ja fas-lapsista.
Kontulan painotti asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Kaikki virkeät nuoret miehenalut hölmöilyssään eivät todellakaan tarvitse suurta joukkoa sosiaali-terveydenhuollon asiantuntijajoukkoa ympärilleen paapomaan. Olen niin monien nuorten miestenalkujen humalatöppäilyjä selvitellyt ja kaikki ovat selvinneet elämässään eteen päin. ( ei minun ansiosta) Toiset ovat opiskelemassa ammattiin ja monet ihan akateemisilla poluilla ja voin taata, että pöydän ympärillä istuessa asiat näytti tuolloin lähes maailmanlopuilta.

Kontula kirjoitti myös marginaalista eli pienestä osasta nuoria: päihderiippuvuutta, vakavia mielenterveyden ongelmia jne. Tässä yhteydessä hän puhuikin rahasta eli miten yhteiskunta panostaa näihin nuoriin, jotta heille löytyy omat raiteet. Kyse ei todellisuudessa ole rahasta vaan tahdosta ja arvoista. Mitä tulee teiniraskauksiin, niin niitähän on ollut aina kautta historian eikä ole mitenkään tämän ajan ilmiö. Onneksi valistus on tässäkin asiassa tehnyt tehtävänsä.

16.1.2012 14:57

Kontula hoitaa lapsensa mallikkaasti ei hänelle tai hänen lapsilleen ole mitenkään huonosti käynyt. 3 lapsen, väitöskirjan tehneenä ja arvostettuna tutkijana ja kansanedustajana puhuu painavaa asiaa. Kyse ei ole auktoriteeteistä vaan siitä, että yhteiskunnan pitäisi hyväksyä myös vilkkaammat pojat ja antaa aikaa löytää oma tiensä ilman, että järjestelmä tekee heistä "erityisnuoria", joita paapotaan laitoksiin, työllistämään koko joukon erityisasiantuntijoita, kuluttamaan verorahoja, kun voitaisiin käyttää vanhaa kunnon maalaisjärkeä. Sitä paitsi on ihan tutkittu asia: mitä kovempaa auktoriteettiä pojat kohtaavat kotona, sitä enemmän siitä syntyy kapinaa, jolloin nuo teini-iän hölmöilyt ovat potenssiin 2.

16.1.2012 15:11

En tunne Kontulaa enkä Kontulan lapsia, vaikka kontulalaisista poikalapsista aikuisiksi miehiksi kasvaneita kyllä tunnen useitakin. Kunnon kansalaisia ovat! Olletikin ne heikoimmat Kontulan rauhaa 1970-80-luvuilla järisyttäneet vilkkaat häiriköt ovat jo sortuneet elon tiellä.

Ei ole sattunut näköpiirini vilkkaiden poikalasten paapomista. Kun omat kersat olivat pieniä puhuttiin MBD:stä sun muista vähän rahvaanomaisemmillakin diagnooseilla, nyt ADHD:stä. Entisaikaan koulukodit ja nuorisovankilat olivat kaukana paapomisesta, nyt otetaan huostaan tai tainnutetaan ritaliilla ja concertanilla - liekö nekään paapomista.

Mutta sen sanon, että jos ymmärretään häkkiolosuhteisiin pantujen kotieläinten ajoittainen hepuli ja tarve päästä juosta jolkuttelemaan pitkin metsiä ja mäkiä, niin pitäisi ymmärtää myös ihmislapsen vastaava. Terve ruumiis kaipaa koitoksia ja keuhkot raitista ilmaa, vaan mistäs niitä kaupungissa...

16.1.2012 15:16

Aikuinen rakentelee itselleen ihan omaa olkiukkoa jonka mielipiteiden kimppuun hän käy. Vain hänhän on täällä kirjoittanut auktoriteettien poistamista. Kyse kun on oikeasti siitä mitä auktoriteetit tekevät ja mitä he asemastaan koulukkaille opettavat. Onko auktoriteetin asema ansaittu vai yritetäänkö se vain ottaa kun on virka tai toimi? Onko opetuksista hyötyä oppilaille heidän yrittäessään aikuistua? Opettaako auktoriteetti heille sellaisia taitoja joista on hyötyä? Vastaako opetuksessa yhteiskunnasta annettava kuva todellisuutta jonka nuori kokee ympärillään? Opettaako auktoriteetti niin, että hän on uskottava opetuksissaan vai perustaako hän opetuksensa vain asemaansa?

Hohhoijaa on oikeassa, että ihmiset, jopa lapset, ovat erilaisia. Heitä tulee kohdella yksilöinä, heitä tulee kuunnella ja heidän kannanottojaan pitää pyrkiä ymmärtämään. Se tarkoita, että auktoriteettiä ei olisi vaan sitä, että auktoriteetinkin pitää pystyä perustelemaan sanomansa järkevästi niille joille viisauttaan jakaa.

16.1.2012 15:37

Vaan jatkanpa vielä sen verran, kun näin pelkillä naispuolisilla perillisillä siunattu olen, että kyllä sammakoiden alamaailmaan voi pudota tai siellä ainakin hetken viivähtää myös tyttöpäät.

Oli nimittäin perillisen luokalla parikin (yli)vilkasta murkkutyttöä, jotka joutuivat kahnauksiin lain ja esivallan kanssa ja yläaste jäi kesken. Toisen kohtalosta en tiedä, eläneekö edes. Toinen koki yhteiskunnallisen herätyksen ja on tarttunut työhön ja toimeen, hankkinut siinä sivussa koulutuksen ja elättää itse itsensä ihan aidolla ja rehellisellä ruumiillisella työllä. Ei häntä tietääkseni kukaan ole paaponut, vaan löysi kansalaistoiminnassa paapomattomat vertaistuet ihan itte. Oma motivaatio on a ja o, kuten Anna wrote: "Ilman motivaatiota ei apu mene perille."

Onko perilliseni luokkakaverin tarinalla onnellinen loppu - varmasti, jos vertaa pahimpaan hänelle manattuun skenaarioon. Luulen kuitenkin, että perheettömyys ja yksineläminen ei ole sotkuisen menneisyyden jälkeen nimenomaan naisihmiselle vapaa valinta. Mies taas vastaavan kehityskaaren jälkeen on sankari-isä, ja mikäpäs siinä.

16.1.2012 16:53

Ns. sinkkuna eläminen on monelle nimenomaan tietoinen valinta. Se ei tarkoita yksinäisyyttä tai perheettömyyttä. Sääli niitä naisia, jotka eivät kykene olemaan ilman miessuhteita ja joutuvat siten monenlaisen hyväksikäytön kohteeksi. Tämä ei ole ikäkysymys, sillä tähän surulliseen ilmiöön törmää enemmänkin vanhemman sukupolven naisien kohdalla, joille on häpeää olla yksinäinen nainen ja mitä vanhemmaksi eletään sitä sotkuisemmaksi tuo menneisyys käy.

Monet tämän päivän sinkkuäidit pitävät tärkeänä sitä, että lapsen elämässä ei ole vaihtuvia äidin miesystäviä, vaikka en moiti tai ihmettele muiden ratkaisuja. Omassa yhden aikuisen ja nuoren miehenalun taloudessa ei kenekään tarvitse leikkiä sankari-isää.

16.1.2012 18:03

Sankaria leikkivä äippä riittää teillä? ;-)

16.1.2012 18:25

Riittää yllinkyllin ja on riitettävä ;-)

16.1.2012 23:14

Junior samaa mieltä superäipän kanssa?

Tarviihan äippäkin määrä-aikais rasvauksia pysyäkseen superäippänä ;-)

17.1.2012 00:21

En yleensä vastaa tuo kaltaisiin henk. koht. kysymyksiin, mutta yritän vastata nyt niin, että sillä voisi olla jotain yleisempääkin merkitystä. Lapsi on aina ykkössijalla ja lapsen maailmaan ei kuulu aikuisten ihmissuhteiden pohtiminen. Lapselle tuottaisi varmasti suunnatonta turvattomuutta, jos hänen pitäisi kommentoida jotain aikuisten ihmissuhteista. En siis kysy lapselta mielipidettä enkä lupaa asioihin, jotka eivät kuulu lapsen maailmaan. Käytännön tasolla se tarkoittaa sitä, että arkeen ja juhlaan ei ole tullut edes tilannetta, jossa kysyisin lapsen mielipidettä. Kun lapsi on aikuinen, niin voin toki tehdä valintoja, mutta nyt lapsi ja elämän selkeys on tärkeintä. Yksinkertaisen naisen kannata muuttaa itseään monimutkaiseksi toimijaksi.

Superäitejä ei ole olemassa, mutta arvostan naisia, jotka esim. leskeksi jäätyään kasvattavat lapsensa, hoitavat talouden ja käyvät työssä. Superäitiys kuullostaa lähinnä ylistämisellä alistamiselta ja uskon enemmän siihen, että kaikki äidit kokevat jossain vaiheessa riittämättömyyden tunnetta ja huonoa omaatuntoa milloin mistäkin asiasta. Superäitiysuskomukseen liittyy myös vaara, että pyrkii kasvattamaan lapsen "täydelliseksi" , joka ei pärjää tässä epätäydellisessä maailmassa. Samoin "superäitiyteen" saattaa myös liittyä narsismi, jossa äidin ja lapsen rajat läikkyvät, eikä lapsi kykene muodostamaan omaa identiteettiä. Omasta virheettömyydestä siis ei voi syntyä muita kuin virheettömiä lapsia! Tunnesiteillä ei olisi mitään merkitystä ja samalla superäiti voisi hakea tarhasta "päivän parhaimman lapsen" sen sijaan, että hakisi sieltä oman kuraisen ja kiukuttelevan juniorin, jonka r-kirjaimen tuotos foneettisesti on jäänyt "esiasteelle", kun samaan aikaan naapurin "kakarat" kiroilevat sujuvasti per...ttä, ja tuottaa superäidille kateutta tämäkin.

Ihan hyvä pointti tuo äidin oman elämän ja ajan riittävyys, vaikka hauskasti teet analogian auton huoltoon. Turvaverkko on tärkeää ja olisi hyvä, että äidit saisivat tukea ja helpotusta esim. lasten hoidossa. Yksi äiti saa virtaa jumppatunnista, toinen karaoke-illasta ja kolmas leipomisesta. Kaikki ovat yhtä hyviä tapoja saada virkistystä ja vaikka en itse käytä alkoholia, niin uskon, että se rentouttaa sopivasti, sopivalla määrällä.
Jos nyt pitää itse nimetä omia virkistyksen lähteitä, niin aika pienissä ne ovat: alkujaan luksusta, kun sai asioida toiletissa ovi kiinni, suihkussa aamulla yksin niin, että ei tarvinnut toisella kädellä viihdyttää muksua. Nykyisin oma aika on kirjat ja maailman menon ihmettely, kävelylenkit ja muutamat hyvät ystävät + haaveilua tyylin -sitten-joskus-kun-muksu-on-aikuinen. Tylsä vastaus, mutta näin se nyt vain menee.

16.1.2012 17:00

Loppukaneettiin on päästy. Myyryläiselle auktoriteetti edustaa puhdasta pahuutta, joka tietysti täytyy poistaa - miten siitä muuten eroon pääsee? Vai niinkö se menee, että auktoriteettejä pitää olla, mutta ne ei saa tehdä työtään?

Tykkään kyllä sammakoista, varsinkin ne pienet on tosi lutusia.
En kuitenkaan usko, että huolella koulunsa käyvät lapset ovat jotenkin liian tiukoissa suitsissa kulkeneita. Voi olla villi ja vapaa, kuunteleva ja osaava oppilas - kaikkea tätä saman aikaan!

Keskustelun ja kuuntelun taitoa pitäisi opettaa päiväkodista (ja kodista) alkaen. Silloin ei auktoriteetin tarvitse tuulettaa kitarisojaan, ulkoistaa luokasta tai istuttaa jälki-istunnossa niitä, joilla ei pysy koskaan suu kiinni ja perä penkissä.

Luovuudelle on aikansa, samoin kuuntelulle ja keskittymiselle. Ongelmattomat, hyvät oppilaat kaipaavat myös oppimisrauhaa - siitä kai tässä on loppujenlopuksi kyse.

17.1.2012 08:49

Aikuinen kirjoitti: "Myyryläiselle auktoriteetti edustaa puhdasta pahuutta, joka tietysti täytyy poistaa - miten siitä muuten eroon pääsee? "

Voiko enää enemmän kirjoitettua väärin ymmärtää ellei sitten tarkoituksella yritä hersyttää primitiivireaktiota mutta sehän ei olisi aikuista (huom. pieni alkukirjain) käytöstä sellainen.

Jospa Aikuinen (isolla alkukirjaimella) lukee viestini uudelleen niin löytää sieltä käsitykseni auktoriteeteistä.

16.1.2012 18:47

Anna lienee kirjoitellut "aamuyöstä aistein avoimin".

Anna ei kuitenkaan ole ollut riittävän avoin.

Demarit ja kokkarit ovat temppuiluillaan olleet vahvasti jakamassa Suomen kansaa. Johtajille on riittänyt ylisuuria eläkkeitä tavallisten kansalaisten eläkemaksuilla rahoitettuna. EU:n tuhlarimaille on riittänyt rahaa lapioitavaksi. Suurten EU-maiden pankitkin ovat saaneet osansa. Kuntiin on perusteltu "asiakasjohtajajärjestelmiä" demaritovereiden ja kokkariveljien virkoja varten. Muuhunhan niitä "kätilöekonomeja" ei oikein voitaisi pistääkään. Hyödyllisten töiden osaaminen on nimittäin niin ja näin.

Demarina on kiva kirjoitella ja matkustella. Valtion rahaa löytyy aina "kultapossukerholaisille".

17.1.2012 02:11

Eikös Anna Kontula ole demari?

Joten se kuuluu Paavo Lipposen 4 %:n liikkeeseen näissä pressanvaaleissa?

17.1.2012 04:48

Anna Kontula on ollut Vasemmistoliiton kansanedustaja vuodesta 2011.
(Kontulasta on wikitarina Wikipediassa ja oma sivusto eduskunnan nettisivustossa.)

21.1.2012 02:44

Tämä kansanedustaja - joka ei pidä varkautta rikoksena ja joka omasta mielestään keksi aiemmin rahantekokoneen (voidaan velkaantua rajatta) - kirjoittelee tänne taas puutaheinää. Kannattaisi hänen mennä edes yhdeksi päiväksi oikeisiin töihin, lopetataa muiden ongelmilla (milloin prostituoidun, milloin varkaat, milloin kansanedustajan mielestä liian pienellä palkalla töitätekevät jne.) oman etunsa tavoittelu. Lopettaa veronmaksajien rahojen haaskaus. Ja ryhtyä kunnioittamaan Suomen lakia - joka yleensä kansanedustajalle on aika perusasia. Mutta tämä sosiologi lienee jämähtänyt teiniliiton tasolle.

21.1.2012 20:04

Kasanedustajat vai kansankiihottaja kirjoittaa rajatta velkaantumisesta Kontulan keksimänä rahantekokoneena. Velkaantuminen on todella rahatekokone mutta ei Anna Kontulan keksimä vaan oleellinen osa tätä kapitalististista systeemiä. Valtaosa kansantalouksissa kiertävästä rahasta on pankkien luotonlaajennuksena tekemää virtuaalista rahaa joka jaetaan lainana asiakkaille. Pankillahan ei ole olemassa sitä rahaa jonka se lainana antaa ulos. Vakavaraisuussäännökset vaativat pankeilla olevan kahdeksan prosentin vakavaraisuuden. Jos siis pankilla on 1o rahaa niin se voi luoda uutta velkarahaa asiakkailleen 125 rahaa. Tuota rajaa ei kuitenkaan noudateta kun pankit lainaavat valtioille joita pidetään riskittöminä lainaajina joten suurten pankkien vakavaraisuus on noin käytännössä kahdesta neljään prosenttia. Rahanteko lainaamalla on siis oikeasti olemassa oleva rahantekokone ja ollut olemassa niinkauan kuin pankkeja on ollut olemassa. Mittasuhteet ovat vain räjähtäneet käsiin tässä finanssikapitalismissamme ja ihan ilman vasemmistoliittolaisia tai muitakaan kansanedustajiamme. Vasemmistoliittolaiset sentään taitavat johonkin asti olla valmiita hillitsemään tuollaista menoa ja jotkut toiset taas eivät.

21.1.2012 23:39

Onko lääkkeenne se että lopetetaan pankit eli teidän määrittelemä kapitalismi. Sitten vasemmistolaisilla olisi rahaa koska ei olisi pankkeja, avot harasoo. Kun olette nostaneet verotuksen jo rajalla, josta kiristäminen supistaa saaminen verotuloja, niin olisko se teidän paratiisi ?

21.1.2012 23:56

Myyryläiselle, Että vasemmistoliitto olisi joku jarru valtion velkaantumiselle, täyttä puppua. Vasemistoliittohan on aina kasvattanut valtion menoja, jotta saadaan tulot tasan verotuksella. Anna Kontula on kunnostautunut mielipiteillään prostituutiosta, joita joku nimittää tutkiuksiksi, joiden mukaan prostituutio on hienoa. Kyllä on aikoihin eletty, kun vasemmiston edustaja väittää heikossa asemassa olevien olevan todellisuudessa eliittiä. Huh huh. Menkää te kaikki vaasemmistoliitolaiset takaisin DDR:ään henkiseen kotiimme. Sähkön tuhlausta tämän keskustelun,jatkaminen.

22.1.2012 01:11

Kiivasta poikaa ja tyttöä sitä ollaan näköjään.

Huomenna selviää, että jytky tulee. Ei siinä auta edes se, että vihreä homoseksuelli julistetaan etukäteen toisen kierroksen "mieheksi".

22.1.2012 10:36

Kapitalismi jää ja kaikki muu on jo todettu huonoksi.Jos vasemistoliitto olisi johdossa ei löytyisi yrittäjiä enään vaan ainostaan valtion duunareita ja sitten tulisi se loppu mikä jo on tullut kaikkissa kommunistisissä maissa.Kapitalismi toimii mutta hakee muotoaan ja suurin vaara pohjoismaille on halpamaiden matala hintataso.

22.1.2012 17:28

Köyhän asialla tulkitsee nyt viestistäni sellaisia mitä siinä ei ole. En ottanut millään lailla enkä mihinkään suuntaan kantaa Vasemmistoliiton ja valtionvelan suhteeseen. Sen sijaan tunnistin, että VL:ssa "taitavat johonkin asti" vastustaa finanssispekulaatioita. Siitä on vielä aika pitkä matka hävittämään pankkeja saati kapitalismia. Mutta näyttää näin ei-vasemmistoliittolaisenkin edes pikkuisen ymmärtävä kannanotto herättävän muiluttajaisäin hengen kumpujen yöstä. Silloin minulla taas herää epäilys siitä kenen asialla sitä oikeastaan ollaankaan kun köyhistä puhutaan.

22.1.2012 21:19

Köyhien muiluttajia täällä Suomen niemellä ovat viimeiset neljäkymmentä vuottaa olleet vasemmistolaiset, kun ovat nostaneet matalapalkkaisen verotuksen hirvittävän korkeaksi, tehneet köyhistä elättäjiään, sammakoita joiden Itsenäinen tulevaisuus on tuhottu. Vasemmisto tarvitsee työttömiä, jotka äänestävät joutenolevalle tukee junailevia hyväntahtoista harhaanjohtavia.

23.1.2012 09:05

Köyhän asialle ilmoittautuvalle tiedoksi, että vasemmisto ei tarvitse työttömiä eivätkä päätä verotuksesta. Työttömiä tarvitsevat työnantajat sillä kapitalismin palkkapolitiikka tarvitsee n.s. suhteellista liikaväestöä eli sitä jonoa portin taakse pitämään palkat alhaisina.

Verotuksesta taas päättää valtiopäiville kokoontuvat porvariston edustajat. Siellä sovussa niistä ovat päättäneet niin kokkulit, kepulit, demulit kuin vassulitkin sekä persulit ja muut hihhulit. Mikään noista puolueista ei oikeasti ole vasemmistolainen sillä mikään niistä ei tunnusta edistävänsä sosialismia.

(Huom. edelle kirjoitettu ei sisällä minkäänlaista arviota siitä olisiko asiat sosialismissa paremmin vai huonommin. Se vain selkiyttää käsitteitä.)

23.1.2012 10:55

Suomi ei kaipaa myyryläisen sosialismia se on niin kuollut aate meidän maassa että parempi olisi myyryläisen mennä johonkin muuhun maahan sitä nostattamaan.Kaikkien viime vaalien tulokset kertonee kyllä mikä on suunta Suomessa ja se ei todellakaan ole vasemalle.Suurin syy on se että työväen puolueet ovat ilman työläis kannattajia kun niitä ei enään ole Suomessa ja ne jäljellä olevat työläiset on potkittu niin alas että ovat yleensä siirtolaisten tekemiä töitä.Tehtaat on lähtenyt ja kohta ei ole yhtäkään jäljellä ja sen takia kokoomus ja vihreät porskutttaa ja demaritkin siirtyy oikealle politiikkassa.Myyryläisten aikakausi on ohi.

23.1.2012 12:53

"Työttömiä tarvitsevat työnantajat sillä kapitalismin palkkapolitiikka tarvitsee n.s. suhteellista liikaväestöä eli sitä jonoa portin taakse pitämään palkat alhaisina."

Myyryläisen kommentti pitää kirjaimellisesti paikkansa, sen myös Yrittäjä tietää. Kekkuleista ja hihhuleista ym. sossuleista ja kokkuleista en virka mittään. Politiikka on likaista peliä ja repii ja raastaa ihmisten välejä rikki, pahimmoilleen jopa aiheuttaa sotia, kun sitä kakkaa tarpeeksi hämmennetään. Mieluummin elän rauhanomaista eloa, siitäkin huolimatta, että politiikka on "yhteisten asioiden hoitamista".

23.1.2012 13:26

Kapitalistinen järjestelmä pitää tarkoituksenmukaisesti lain puuttumisella osan nuorista peruskoulun käyneistä työttömänä.
-Laissa ei ole määritelty peruskoulun käyneille ammattikurssi mahdollisuutta.
Ammattikurssit voisivat olla 2-3 kuukauden pituisia eri aloille sopivia ja niitä kursseja voitaisiin nimittää "Täsmäkoulutus" nimellä.
-Kaikki ylemmät asteet on laissa määritelty koulutustarpeiltaan.

23.1.2012 13:35

"Jono portin takana" on todella hyvä ase työnantajalle, jos joku uskaltautuu pyytämään palkkaa lisää.

24.1.2012 10:52

Yrittäjä kirjoitti: "Suomi ei kaipaa myyryläisen sosialismia se on niin kuollut aate meidän maassa "

Yrittäjä ei siis lukenut viestiäni kun kirjoitin, että valtiopäiville kokoontuu porvaristo ja, että en ottanut kantaa sosialismin paremmuuteen tai huonommuuteen.

Yrittäjä kuvailee tarkkasilmäisesti porvarillisen politiikan tuloksia ja sosiaalista tilausta sen aidoille vaihtoehdoille.

Eläkeläinen viittaa politiikkaan "yhteisten asioiden hoitona". Sitä se todella määritelmällisesti on. Käytännön elämä politiikassa on Eläkeläisen kuvaelemaa jos ja kun me äänestäjinä ja poliittisina toimijoina annamme sen sitä olla. Jos me annamme kaikenmaailman kähmyjen hoitaa yhteisiä asioitamme niin kähmintäähän niistä tulee. Jos taas valitsemme edusmiehiksemme ja -naisiksemme asiallisia ja rehellisiä ihmisiä ja vahdimme heidän tekemisiään ja tekemättä jättämisiään, meillä on mahdollisuus parempaan.

24.1.2012 21:06

Viis veissaan politiikasta ja sopimuksista kun alla on mersu ja kivitalo niin se rittää mulle.Eipä juuri työläisten asiat kiinnosta,vaan kovalla tuloksella ja panoksella pääse eteenpäin ja verottaja kittää kun osaa hommansa ja tuottaa voittoa.Sosialismi muistuttaa masokismia, ei ole mun laji valitkoon se sen lajin joka katkeruutta ja katellisuutta palvoo.Helppo on kapitalismin tie,siinä tavoittellaan voittoa, ei käsimystä ja pitkää miinusta ja yhteiskunta kiittää kun sosiaalirahat kerätään voittoista.Niistä rahoista ne myyryläisen metroajelutkin maksetaan mutta minä jatkan silti autolla ajamista.

24.1.2012 21:54

On se hienoa jos tuosta saat sisältöä elämääsi. No mikäpä siinä, onnea valitsemallasi tiellä. Sitä enempi kuitenkin muodostuu myös sitä vastavoimaa jolla on muitakin arvoja elämässään. Mutta kukin tavallaan.

25.1.2012 09:09

Yrittäjä kertoo maksavansa minunkin metroajeluni voitoista maksamillaan veroilla. Ei ihan noinkaan sillä metro on pääasiallisesti maksettu kunnallisveroilla jota ei makseta pääomatulosta vaan ansiotulosta eli palkoista. Valtion osuudesta suurin osa kertyy erilaisista kulutusveroista, suurimpana osuutena ALV. Joten aika pieniä roposia Yrittäjän voitoista heruu metroon. Sosiaalikuluihin sen sijaan jotakin menee mutta silloinkin muut maksavat enemmän kuin yrittäjät voittoineen.

Sen toki uskon, että Yrittäjää ei työläisten asiat kiinnosta. Verottaja kiittää Yrittäjää jos hän suosiolla ja pahemmin patistelematta hoitaa velvoitteensa. Veronsaajat sen sijaan kiittäisivät jos Yrittäjä ottaisi mahdollisimman suuren osan tuloistaan yrityksestä palkkana eikä voittona sekä maksaisi palkollisilleen mahdollisimman suuria palkkoja. Palkkoja kun verotetaan progressiivisesti ja kovemmin kuin pääomatuloja.

25.1.2012 10:51

Kerran vielä en maksa palkkoja koska ne ovat hävyttömiä Suomen maassa sivukuluineen,pitäisi jopa maksaa enemmän työttömyysvakutusta mitä enemmän työllistää.Minä ostan palvelut muilta mitä tarviin tai vuokratyövoimaa.Minä noudatan Suomen lakia ja siihen kuuluu mahdollisuus pääomatuloihin ja silloin se on käytettävä.Olisin hullu jos näin en tekisi koska kyllä riskin ottajalla täytyy olla joku etu vaikka loppupeleissä menee silti hävyttömästi veroja,en todellakaan kuuluu niihin joka paljon yhteiskunnan apua tarvitsee.Esimerkiksi en käytä julkisia,lääkäripalveluja,joukkoliikkenettä,en tule samaan kansaneläkettä,en vuokratukia eikä muita tukia lista lopputon se maksakoon joka vaatii ja saa tukia sossusta.Myyryläisen on turha vähätellä yrittäjiä koska ne ovat enään ainut voimavara Suomessa ja ilman niitä koko homma kaatuu.Dan mulla on kyllä kiinnostava ja vahva elämä mutta en rupea niistä asioista tästä keskustellemaan,tietäisit vaan.Myyryläinen miljoona tulosta kohta 30000euroa veroa,paljonko sinä maksat 35000euron tulosta veroja sanoisin aika vähän ellikkä yhteiskunnallinen hyöty sun osalta nolla kun kaikken otat sosiaali etuina pitkin elämäsi matkaa.Miljonien tuloista korvataan monen ihmisen ilmaismatka elämässään ja sehän ei ole oikeudenmukaista että melkein tekemättä mitään saa ilmaisrahaa.

25.1.2012 12:38

Yrittäjä siis kiertää mersullaan omaa kivitaloaan eikä eksy vahingossakaan julkisille teille? Yrittäjä ei koskaan sairastu? Yrittäjä pyörittää yritystään omassa kivitalossaan sieltä koskaan poistumatta ja asiakkaat heittävät arvonlisän ja lisäarvon aidan yli? Vanhana Yrittäjä kaatuu saappaat jalassa omalle tontilleen ja hautautuu sinne, ilman yhteiskunnan apuja?

Yrittäjä näyttää rakentaneen vastaväittäjäolkiukolleen oikein tulot, verotuksen ja elämän mielensä mukaan ilman minkäänlaista tajua reaalimaailmasta ympärilläni.

P.s. Yrittäjä olisi voinut havaita konditionaalin kirjoitukseni osassa jossa pistin veronsaajille toiveita Yrittäjän suhteen. Veronsaajat siis kiittäisivät jos Yrittäjä hoitaisi yrittäjien yleensä mainostamaa ihmisten työllistämistä omalta osaltaan. Mutta kun ei hoida niin verotuloja jää siltä osin saamatta mutta kulut ei pienene vastaavaasti joten muut, yleensä palkansaajina ja kuluttajina, maksavat sen verran enemmän.

25.1.2012 16:42

Myyryläinen osuu jälleen asian ytimeen. Yrittäjäksi ryhtyminen tarkoittaa todella ennenmuuta velvollisuutta työllistää ja ottaa vastattavakseen mahdollisimman monen oppivelvollisuutensa läpäisseen hyvinvointi. Eikö ketään ilahduta sekään, että yrittäjäksi ryhtynyt ei enää kilpaile vapaista työpaikoista?

25.1.2012 20:53

Ei kaikki yritykset tarvii työvoimaa eikä niitä perusteta työllistämisen takiakaan,vaan kannattavuuden takia.Myyryläinen ei nyt vieläkään ymmärtänyt että jos maksaa 30000euroa veroja vuodessa voittoista niin kyllä varmasti saa mersulla ajaa pitkin maita ja mantuja kun tavallinen duunari maksaa 8000euroa veroja ja käyttää koko summan saavutetuilla sosiaalietuuksilla ja jää vielä yleensäkin velkaa yhteiskunnalle niin kyllä verojen korotus olisi tarpeen varsinkin pientuloisilla.Ehdotan 30% tasaveroa kaikkista tuloista niin kyllä alkaisi työnteko maistumaan ja tämä hyyssäminen loppuisi siihen,ei tartis valtion velkaantua kun ihmiset alkaisi yrittämään ja työntekokin luonnistuisi ja porukka tekisi kahtakin työtä millä tämä hyvinvointi on rakennettu aikanaan.Mutta nyt on progressivisen verotuksen ansioista työnteko ei maistu ja kannattaa olla työtön tai pientuloinen että pääsee sosiaalietuuksia hyödyntämään ja Suomi senkun velkantuu ja rapistuu.Mutta onhan tässä sellainen valopilkku että kansa on tämän Demareitten vedätyksen huomanut ja siirtyneet oikeiston suuntaan missä työntekemiselle ja yrittämiselle annetaan arvoa ja palkkaa tehdystä työstä ja virkamies loiset ulos oikeille työmarkinoille.300000euroa vastaa 37duunarin veroja ja siitäkin pitäisi rangaista myyryläisen mielestä.

25.1.2012 22:41

On se kova tuo yrittäjä. (että jos maksaa 30000euroa veroja vuodessa )( 300000euroa vastaa 37duunarin veroja) täytyy olla melkoinen monimiljoonabisnes jos voitot ovat miljoonan luokkaa. (Valtavaa kateutta olen tavanut ihmisiltä jotka on korkeasti koulutettuja ja epäilystä kun teen kaikki paperi työt ja sopimukset itse) .noin suuressa yrityksessä taitaa olla melkoinen urakka ja riskejä täynnä varsinkin jos sattuu tulemaan tommosia pieniä 0 virheitä no eihän tuo noilla tuloilla missään tunnu. olen aina luullut että ns. oikeat ammattilaiset eivät liiku minkään vuokrafirmojen kautta kun saavat taitojensa avulla työtä mistä vaan onko tässä perää

25.1.2012 23:32

Aika erikoinen on yrittäjäksi, todella pitkään on jo tänne kirjoitellut, välillä vain vaihtanut nimimerkkiä muutamaan kertaan. Mihin kellonaikaan mahtanee töitä ehtiä tekemään. Verojakin makselee milloin kolmekymmentätuhatta, milloin kolmesataatuhatta. Kuukaudessa, vuodessa, kymmenessä vuodessa?
Minusta tuntuu, että oikeasti tämä yrittäjä on yrittäjä vain omissa unelmissaan. Miksei saata mersullakin ajella, jollain 190 D nokivasaralla. Ei oikeilla yrittäjillä ole aikaa tänne kirjoitteluun. Minäkin olen jyväjemmari vain leikisti. Aikaa kirjoitteluun löytyy ruhtinaallisesti, koska on jo ikää kertynyt ja työelämä jäänyt taakse. Motiivini on usein olla niiden puolella, joita moititaan, milloin mistäkin.
Sitkeä sissi on "yrittäjä" kaikesta huolimatta, ainakin kirjoittelijana. Ei loukkaannukaan mistään, puolustaa vaan jääräpäisesti omaksumaansa sarkaa. Siitä täytyy antaa hänelle täydet pisteet.
No niin, tässäpä tämä jyväjemmarin "analyysi" ja tilitys. Vaikkei tällä mitään merkitystä, ääneen vain iltapuhteen ratoksi mietiskelin. Sitäkin saanee keskustelupalstalla joskus harrastaa? Hevoselle pitänee vielä käydä laittamassa iltapalaa...:)

26.1.2012 05:40

Samaan olen kiinnittänyt huvittuneena huomiota. Milloin on ollut nuohooja, milloin grynderi, tuomarikin taisi olla joskus jne.
Tuskin löytyy kovinkaan montaa ammattia mistä hän ei olisi voittoja käärinyt.

Tarinaa tuntuu tosiaan riittävän ja pienoista hilpeyttä tämän tarinat herättää usein :)

26.1.2012 02:15

Myyryläiselle ja eläkeläiselle, kyllä se merkittävin jono työpaikkoihin on kiinalaisia ja intialaisia, jotka haluavat itselleen ja lapsilleen paremman elämän. Miksi suomalainen palkansaaja surutta ostaa kaiken tavaran kiinalaisen tai intialaisen tekemän, mutta vastustaa palkkojen laskua. Ei globalisaation pullasta voi rusinoita loputtomasti syödä. Vasemmiston elinehto - työttömät - Suomessa maksaa tätä nykyä noin 10 mrd € joka vuosi (3 tukia ja 6 menetettyjä verotuloja). Se yhtäpaljon kuin valtion saama valittömömän verotuksen tuotto. Kallista puuhaa - tämä vasemmiston vallassa olo. Jos työtön saa Helsingissä noin 1100 € / kk (Soinivaaran mukaan), niin yrittäjä joka tämän työllistää pitäisi saada tämän työpanoksesta liki 3000 € myyntituloja. Ei valitettavasti onnistu. Hullu on se yrittäjä joka tämän työllistää, tai ei se hullu ole vaaan siihen loppuu yritys. Vasemmiston lasku yhteiskunnalle on hirvittävä. Siksi kaasuputki Lipponen menetti 400 000 ääntä, vielä löytyi 200 000, mutta suunta on oikea. Ei auta Pisa tutkimukset. Köyhän kannattaa käydä yrittäjäksi ja osallistua näin veronmaksuun, mutta tätähän Peltonen & co. vihaavat, sillä heiltä lähtee äänestäjät.

26.1.2012 08:40

Nyt kyllä olen äimän käkenä, "vasemmiston elinehto on työttömät" sekä "Kallista puuhaa - tämä vasemmiston vallassa olo". Nimimerkki "Köyhän asialla" näyttääkin puheistaan päätellen olevan kapitalistin asialla. Etten sanoisi, haiskahtaa yrittäjältä...

26.1.2012 09:38

Haiskahtaa nk. yrittäjältä :)

Itse itseään korjaavassa markkinataloudessa kun eletään, niin yrittäjyyden edellytykset on tunnustettava. Tosi on, että valtio tukee matalapalkka-aloilla yrittäviä ja työllistäviä yrityksiä, rakentaa Nokiaa varten kaikenlaista infraa, kouluttaa työnantajille työntekijöitä, tukee tutkimusta ja kehittämistä, edistää yrittäjän "verosuunnittelua" ja ennen kaikkea työvoiman uusintamiseksi tukee synnyttäjiä ja suojelee vastasyntyneitä, mutta mutta... On yrittämisessäkin joku roti oltava ja yrittäjällä vastuuta, siis muuta kuin juhlapuheiden korukiellellä penättyä "yhteiskuntavastuuta".

Moni kuvittelee, että tuosta vaan pökkäsee yrityksen pystyyn ja repii voiton duunarin selkänahasta, mutta siinä voi jäädä duunarin kylkiluut kynnen alle.

26.1.2012 10:29

Pieni tarkennus; epähuomiossa kirjoitin sanan "yrittäjältä" pienellä kirjaimella, piti kirjoittaa "Yrittäjältä". Muuttaa lauseeni sisällön aivan toiseksi, olen pahoillani. Ei minulla yrittäjyyttä vastaan ole mitään hampaankolossa. Yritän olla jatkossa huolellisempi.

26.1.2012 09:36

No, nyt sentään Yrittäjä jo tunnustaa käyttävänsä yhteiskunnan palveluja eikä väitä tulevansa toimeen ilman niitä. Hyvä niin ja Yrittäjällä on siihen oikeus. Tosin mitä enemmän yrittäjä käyttäisi Mersun asemesta julkisia niin sitä enemmän häneenkin kohdistuva verorasitus kevenisi.

Olen Yrittäjän kanssa samaa mieltä, että nykyisessä talousjärjestelmässämme yrittäjällä ei ole velvollisuutta työllistämiseen. Viittasinkin siihen, kuinka yrittäjät yleensä perustelevat yritystoimintaansa työllistämisellä. Toisaalta myös viittasin konditionaalissa siihen, että veronsaajat kiittäisivät Yrittäjää jos hän työllistäisi koska se tekisi gutaa toisaalta verotuloille ja toisaalta veromenoille.

Köyhän asialle ilmoittautuneelle tiedoksi, että vasemmisto ei päätä Suomen verotuksesta vaan siitä päättää porvaristo eduskunnassa kokoontuvien edustajiensa välityksellä. Eduskunnassa ei ole vasemmistolaisia ainakaan puolueohjelmien perusteella. Mikään ryhmittymä siellä ei aja sosialismia, ei edes Vasenryhmä koska sen edustajat Mustajärvi ja Yrttiaho tunnustavat edelleenkin Vasemmistoliiton puolueohjelmaa jossa ei ole sanaa sosialismi.

26.1.2012 09:46

Ihmisen pitäisi olla jossain vaiheessa elämää työntekijä,esimies,yrittäjä niin sitten voisi muodostaa mielipiteitä .Suurin osa kirjoittajista kovia vasemistolaisia duunareita ja niin käsitys asioista aika heikko.Niin eikö se ole kauheata jos joku tienaa ja ajaa uudella mersulla ja asuu kivitalossa ja muutenkin voi hyvin ,silloin ihmetellään että voiko se olla totta ja kun työpäivätkin on lyhyet että ehtii vielä nettiinkin kirjoittaa ja sitten epäillään että onko se totta.Totta se silti on ja nämä asiat on vaan järjestely asioita Suomen maassa,jokainen voi olla oman onnensa seppä.Olen edelleenlaaja alainen sijoittaja että en tiedä teidän tuomareista ja nuohojista mitään.

26.1.2012 09:49

Sitten kuule rane miljoona voittot ei ole mitään sijoitus toiminoissa ,sanoisin erittäin pieni yrittäjä ja vastaantulija.Kyllä sijoittajat pyörittävät ihan miljoonia ja miljoonia jopa Suomen maassa.Olen kyllä lähinnä alan harrastaja.

26.1.2012 10:36

Kävin hiihtämässä välillä ja syntyi Vanhasen tavoin idea Suomen verotuksesta.Malli olisi seuraava työuria pidennettään 67vuotiaaksi,työntekijöiden verotus 15% ja yrittäjien pääomatulot 25% ja Suomi nousuun työnteolla ja yrittämisellä.Hintana olisi seuraava yritystuet pois,kaikki sosiaalituet pois pitäisi olla äärimäinen hätä että yhteskunta auttaisi eikä niinkuin nyt että voi valita että tekeekö työtä tai ei.Kulutus veroja korotettaisiin hiemaan ja sen jälkeen syntyisi dynaaminen yritteliäs uusi Suomi joka pesisi Saksankin talous kasvun helposti.Mutta näinhän ei varmasti tehdä koska Suomalaiset rakastaa kurjuutta ja valittamista ja huono menestystä.

26.1.2012 11:03

Saahan niitä ideoita olla, onhan yrittämisenkin lähtökohtana aina idea. Nuo vuosi- ja prosenttilukemat eivät sovellu Suomen ja suomalaisten linjauksiin ja käsityksiin "hyvinvointivaltiosta". Näemmä hyväksyt eriarvoisuuden lisäämisen. Sitäpaitsi, saa duunari olla jo nytkin töissä 68-vuotiaaksi, jos haluaa tai kykenee. Työnantajistahan se kanittaa. Jo suunnilleen viisikymppisestä lähtien työnantajat alkavat harjoittaa työntekijöitä kohtaan ikärasismia. Koko homman juju on se, että duunarin eläkkeitä halutaan painaa alas panemalla hänet mahdollisimman nuorena kortistoon, jolloin työeläkekertymä saadaan jäämään pieneksi.

26.1.2012 10:59

Yrittäjän mallia on jo kokeiltu ja huonoksi havaittiin. Meillähän oli Yrittäjän haaveilema dynaaminen yritteliäs Suomi vielä 30-luvulla. Siitä on haluttu pois koko sotien jälkeinen aika kun kylminä talvina piti korjailla tienvarsilta paleltuneita kerjäläisiä. Ja kun köyhien innokkuutta sotia herrojen puolesta piti kannustaa niin lupailtiin huolenpitoa.

Toki myös aiemmin herrat ja rouvat kokivat NL:n uhaksi ja sitä varten piti antaa sosiaaliturvaa ja hyvinvointivaltiota jotta rahvas pysyisi rauhallisena. Nyt sitä uhkaa ei enää ole joten Yrittäjän maalailemaan köyhäinapu-suuntaan ollaan menossa.

26.1.2012 21:10

No se tuli esiin mitä halusin tietää.Tähän ei olla valmiita vaikka se olisi toimiva ja jopa ainut keino pelastaa Suomea Kreikkan tieltä.Suomessa on porukka sittenkin tukien varassa mielummin kun lähtisi tekemään työtä joka kannattaa, ajattele 3000eurosta saisin abaut 2400euroa käteen15% verolla ja kun työntekijän eläke maksu otetaan huomioon.Silloin nimeenomaan ei synny eriarvoisuutta kun kaikkilla sama vero ja rikkaat maksaisi enemmän veroa ja valtio säästäisi miljaardeja sosialiavustuksissa ,työttömyyskorvauksista,yritystuista,ja turhista virkamieskuluista näitten tukien ympärillä.Myyryläinen ja eläkeläinen jos ei toiminut 30luvulla niin ei kyllä toimi 2012luvulla tämäkään meininki missä valtio velkaantuu enemmän kun lujaa vauhtia ja velkasaneraus odottaa!Työllistäminen ja yrittäminen kukoistaa pienemillä veroilla ja valtio saa loppupeleissä enemmän verotuloja kun koskaan koska kulutus nousisi kohtulliseksi Suomessakin missä on Eurooppan ehkä koko maailman pienempiä kulutus astetta.Minun käsitys hyvinvointi valtiosta on terve onnellinen kansa joka pärjää omillaan ja saa päättää omista asioistaan hyvin pitkälle ja tämähän ei toteudu tällä näivettys tukipolitiikkalla missä tienaaminen on rangaistava teko.Minun mielestä Suomen hyvinvointivaltio on vaan klisee,tämä on selvästi huonovointinen valtio isolla velkataakala jota vielä lapsenlapset saa maksaa johtuen vääristä linjavalinnoista ja politiikkasta.Suomi kaatuu mahdottomuutensa,teollisuus on jo lähtennyt seuraavaksi lähtee suurin osa pääomista ja jäljelle jää eläkeläiset ja työtä vieroksuvat joiden verotus näillä näkymin nuosee 50-70% kun ei muita maksajia ole.

26.1.2012 21:18

"Yrittäjä" wrote: Suomi kaatuu mahdottomuutensa,teollisuus on jo lähtennyt seuraavaksi lähtee suurin osa pääomista

Niiinhän siinä käy. "Isänmaalliset" "yrittäjät" säntäävät oitis sinne, missä saavat ulkomaalaisten alipalkattujen, ja myös lapsiorjien selkänahasta revittyä eniten ja nopeasti rahaa. Tämä nähtiin jo 1990-luvun ensiahdingossa. "Isänmaalliset" "yrittäjät" eivät kotiuttaneet yritystuloja, koska "isänmaallinen" markka meni alas kuin lehmänhäntä.

Mistähän johtuu, että aina kun katson lehtikuvia wahlrooseista, olliloista, liliuksista sun muista niin näen jotain erinomaisen "isänmaallista"?

26.1.2012 21:40

Minkähän sortin yrittäjä sinä "YRITTÄJÄ" -nimimerkki oikein olet.

Luulen, että olet ns. mikroyrittäjä. Tietämättömyytesi ja osamatomuutesi paljastuu kirjoittamastasi tekstistä.

Vie vaan koko pääomapottisi Suomesta ja ryhdy yrittäjäsi Intiassa tai Ukrainassa. Suomi ei sinunlaistasi jää kaipaamaan.

Kaikenmaailan mikroaivoiset yrittäjiksi tekeytyvät hörhöt ovat olevinaan niin asiantuntijaa, niin asiantuntijaa ...

26.1.2012 22:02

.(Silloin nimeenomaan ei synny eriarvoisuutta kun kaikkilla sama vero ja rikkaat maksaisi enemmän vero),noista yrittäjän jutuista ei välillä saa mitään tolkkua. välillä olisi sitten tasavero hyvä ja välillä pitäisi elää kiinalaisen palkalla ,niillä rahoilla jää mersulla ajot vähiin

26.1.2012 22:07

Minähän en ole viemässä mitään rahaa ulos Suomesta päinvastoin en edes matkusta Kreikkaan koska sehän hujareitten valtakunta se kyllä rittää että heidän lainatkin pitää maksaa.Minä olen erittäin isäänmaallinen ostan aina kotimaisia tuotteita jos on mahdollista ja kulutan kaikken vapa aikaani Suomessa enkä vie rahaa ulkomaille.Tämähän on se syy että olen erittäin huolestunut Suomen verotuksesta ja rahapolitiikasta ja veloista ja sen takia kerron miten enimistö yrityksistä käyttäytyy jos verot nousee.Mun yrittäminen on täysin riippuvaista Suomesta ja Suomen markkinoista ja se on syy huolestumiseen miten asiat pitäisi hoitaa.Olen tiettämättömänä ja osamattomana ollut osakkaana ja yrittäjänä yli 40 erilaisessa Suomalaisissa yrityksissä ja sen lisäki ollut asunto sijoittajana ja kuljetusliikken omistajana.Ettäs kyllä nämä tyhmät mikroyrittäjkin voi pärjätä hyvin ja vielä heikkolla itsetunnollakin varustettuna.Ei taida sulla nimimerkki vie rahasi Kreikkaan joka ei tulisi mielenkään olla asiat ihan hyvin kun olet niin vihainen,sanoisinko hermoromahduksen partaalla.Olen kyllä muuteen viimeinen joka jättäisi Suomeen on se niin hyvä maa ollut minulle vaikka asiat ei kyllä ole ihan hyvässä hoidossa tällä hetkellä.Wahlroos ja Lillius ovat Suomen kansalaisia ja ovat maksaneet valtavat verot tähän maahan mutta kateus on vaikea sairaus mistä ei yleensä parane.Suomi tarvitsee lisää Nokioita ja Wahlrooseja niin maa kehittyy oikeaan suuntaan.Onhan sossu turha jos tyhmätkin pystyy tienamaan miljoonia yrittämisellä.

26.1.2012 23:41

"YRITTÄJÄ", jospa sinä vain kerrot olevasi yrittäjä?

Muuten suosittelisin sinullekin matkailua. Se avartaa. Ulkomailla voi toisinaan tehdä havaintoja, joista voi olla hyötyä yrittämisessäkin.

27.1.2012 09:46

Ennen tätä Eurokriisiä matkustin eikä se nyt niin hirveästä avartanut matkustaa maissa jolla on huomattavasti huonompi struktuuri kun Suomella paitsi bussien kohdalla,ne ovat melkein aina paremassa kunnossa kun Suomessa.Syy matkustamisen lopettamiseen on se että etelä Eurooppan maat ei maksa veroja laisinkaan ja nyt me maksetaan hamaan loppuun heidän velkansa ja toinen syy on se että Suomessa matkustaminen on huomattavasti laadukampaa ja täällä saa sitä tasoa mitä tilaa ja rahat jää Suomeen joka voisi edistää meidän hyvinvointia.Mutta akuperäiseen aihesseen ,kyllä sammakot on kasvava ilmiö kun ei edes 15% verot kelpaisi kun ilmeisesti tännekin kirjoittaneet saavat tukia ja maksavat vähemmän kun 15% veroja ja tekevät hämärä hommia sen lisäksi ja sen takia eivät ole kiinnostuneita hyvistä ratkaisuista .

27.1.2012 10:35

Minä en maksa "tulo"veroja ollenkaan, työeläkeyhtiö huolehtii niistä puolestani, automaattisesti. Minne ne tarkkaan ottaen korvamerkittynä joutuvat, en tiedä. Sama tilanne kuin töissä kulkevillakin.Hämäriä hommia en ole muuta tehnyt kuin kastematojen keräilyä sateen jälkeen tyynenä keväisenä iltana. Tukea en ole saanut kuin kyynärsauvoista lonkkaleikkauksen jälkeen.
Joillakin yrittäjillä näyttää olevan verojen maksamisen suhteen valinnanvapaus; viekö ne veroparatiiseihin, Sveitsin pankkeihin vai pimittääkö ne muilla rikollisilla keinoilla tyystin, jää hämärän peittoon. Jos kuitenkin näyttäisi jotain jäävän, tehdään kirjanpidollisia toimenpiteitä ja näin kiemurrellaan eroon verojen maksusta.

27.1.2012 10:59

Eihän moni yrittäjä ajattele eri tavalla kun palkkollinekaan.Yrittäjä vie rahansa sinne minne verotus on halvempi,mitä tekee työntekijä vie rahansa turistimaihin tai Viroon kun siellä on halvempi ja molemmat ryhmät ovat yhtälailla maan pettureita kun eivät maksa kotimaahan veronsa tai ostoksensa koska se on liian kallista heidän mielestä.Kauhein turisti vie rahansa Kreikkaan ja vaati Suomalaisilta yrittäjiltä veronmmaksua viimeisen päälle mutta itse pönkittää Kreikkassa harmaata taloutta ja maksetaan vielä omissa veroissa heidän tuhlailut ja veronkierot.Jos kansalaiset ja yrittäjät käyttäisivät rahansa täällä Suomessa edes 80% niin meillä menisi paremmin kun hyvin ja veroja voisi jopa laskeakin mutta kun ei niin ei.Suomalainen haluaa Suomen edut mutta vie rahansa sinne minne on halpaa ja yhtälö on mahdoton.Huom. koska olen isänmaallinen en toimi näin ja Kreikkassa ette koskaan mua näe en tue hujareita, mutta olen myös pettynyt Suomalaisiin kasinaismoralisteihin jotka ovat maan pettureita käyttöksellään.En syyllistä elämys matkalijoita mutta kyllä vodkaturisteja.Tämä on vielä kaikken lisäksi laillista hämärä puuhaa käyttäytyä näin.Ainut mikä pelastaisi Suomen olisi oma valutta joka olisi hyvällä ostovoimalla Suomessa mutta huonolla ulkomailla kun halvan perään ei voi kieltää lailla.

27.1.2012 11:43

Siinä olen samaa mieltä Yrittäjän kanssa, että olisi ryhdikästä kuluttaa eurot ja sentit kotimaassa. Mutta mutta, on sitä tullut ostettua Kiinassa valmistettu porakone, kun sain halvalla. Sillä muutaman reiän sain porattuakin, vaan meni virtakytkin rikki ja konetta ei saanut sammumaan kuin vetämällä töpseli seinästä. Sen jälkeen olen ostanut "Eurooppalaisia" koneita, kun Suomessa ei näitä valmisteta, tosin kalliimmalla hinnallakin, mutta saa niillä suunnitellut työtkin tehtyä.
Ulkomailla en ole huvimatkustellut enkä rahojani niihin kanniskellut, ei edes kiinnosta, se kiintiö tuli täyteen työelämän aikana. Eräs tuttavani sen sijaan oli. Kertoi saaneensa matkalta tuliaisiksi kämppäänsä luteita. Ehkäpä olisi kannattanut suosia suomalaista matkailuyrittäjää?

Rahastahan se on palkannauttijallakin kyse. Siksi ruoho on usein vihreämpää muualla. Ehkä talvella lämpimämpääkin. Mutta miksi ihmisellä on pakonomainen tarve päästä ulkomaille huvittelemaan. Eikö sen kaljamukinsa voisi kitata kotimaassakin?

Saahan näitä loputtomiin pohdiskella, mutta se on fakta; jos raha pysyy kotimaassa, niin kyllä se ajan mittaan hyödyttää meitä kaikkia. Yrittäjääkin. Niitä rehellisiä, jotka käyttävät suomalaista työvoimaa.

27.1.2012 15:11

Alkaa jo tuo ikä vaivata niin ei muista, että mistä tässä keskusteluketjussa olikaan kysymys?

27.1.2012 16:09

Sama täällä, jostain kaurismäen sammakoista kait oli alunperin kyse? Lienevät talviunilla, joten vääntäytyy rupattelu hieman vinoon.

28.1.2012 16:40

Yrittäjä vastustaa Kreikan matkailua ja tuotteita. Minusta se olisi kuitenkin konkreettista kreikkalaisten tukemista. Jos, siis paino sanalla JOS, kreikkalaisia pitää tukea niin tuettakoon heidän tuotantoaan. Se työllistää kreikkalaisia ja tuo heille tuloja joilla elättää irsensä. Eli annettakoon Kreikka-tuki suomalaisille jotka sitten käyttäkööt rahat kreikkalaisten tuotteiden ostoon.

Muistelen Yrittäjän jossakin aiemmassa keskustelussa puolustelleen harmaata taloutta ja pyrkineen osoittamaan kuinka nekin rahat pyörittävät taloutta. Eikö se toimikaan Kreikassa ja muualla etelässä.

Oikeasti Kreikan ongelma ei ole tavallisten kreikkalaisten elämässä ja taloudessa vaan kreikkalaisten eliitin, noiden Karamanlisien, Papandreoujen ja Venizelosien businekset ja härski rahastus yhdessä kansainvälisten pankkien kanssa.

29.1.2012 02:24

Myyryläinen pistää täällä köyhät kyykkyyn, ihan kuten vasemmisto on pistänyt jo 50 vuotta nostamalla verotuksen niin hirvittäväksi ettei köyhälle eli työmiehelle ole töitä joilla elää, paremmin täällä elelee työttömyyskorvauksilla ja muilla KELAn tuilla, mutta kun se vaan on niin, että työ tekee ihmiselämän elämisen arvoiseksi. Vasemmisto haluaa nytkin elvyttää ja toivoo että inflaatio hoitaa velat pois, inflaatio kun taas on köyhän pahin vihollinen. Myyryläinen taitaa olla Amerikan teekutsuliikkeen mainosmies, köyhistä viis.

29.1.2012 02:34

Jos Myyryläinen analyysin Kreikannongelmien aiheuttajasta on oikea, niin rahat pitää antaa Kreikan valtiolle, jolle ne annettu ja jolle niitä jatkossakin annetaan. Keeikkalaisita oliiveista ja viineistä viis. Kreikassa on vasemmistolaisen ylivarojen elämisestä seurannut 1-2 sukupolven kestävä lama. Voi voi. Mutte nämä ovat pieniä rahoja verrattuna siihen miten paljon Suomen vasemmiston elinehto - työttömyys - maksaa (10 mrd € joka vuosi kun Kreikkaan menee ehkä 1-3 mrd € vain kerran). Mihin työministeri Ihalaista tarvittaisiin jos ei olisimtyöttömiä. Ihalaisen elämäntyön seurauksena niitä on 200 000 - 300 000, kun SAK-laisen työnhinta on niin kova että kauppaa (=työpaikkaa) ei synny.

29.1.2012 20:11

Köyhän asialle ilmoittautuneella näyttää olevan erityinen taipumus joko ymmärtää tai tarkoituksella vääntää kaikki juuri nurinpäin. Ilmeisesti hän siis on vääntänyt nimimerkkinsäkin samalla tekniikalla. Hän elänee jonkinlaisessa Liisan Ihmemaan kaltaisessa nurinpäinkuvitelmamaassa missä mikään ei ole miltä nayttää vaan nurinpäin ja kaikki puhutaan nurinpäin. Mistähän hänelle löytyisi oppaaksi kanit ja hatuntekijät hassuille teekutsuilleen?

30.1.2012 10:22

Harmaa talous Suomessa pyörittää Suomessa rahaa ,niin mitä Kreikkan harmaa talous auttaa Suomea ja oli kysymys siitä että suuri osa Suomen yrittäjistä ja kansalaisista vie rahaa ulos Suomesta halpuudesta johtuen joka on paha asia Suomen kansantaloudelle ja meidän ei todellakaan kuulu tukea Kreikkaa vaan omaa maata.Myyryläinen ei taida pahemmin olla Suomen asialla vaan antaa ilmi että kalliit metrot hänelle ja ilmeisesti vielä vie roposensa hujari Kreikkaan että ei vahingossa tarvii osallistua metro tai Suomen muihinkaan kustannuksiin.90 luvun lamassa oli se hyvä puoli että Suomen markka oli lähes arvoton muuaalla mutta ei Suomessa ja hidasti selvästi matkustamista ulkomaille ja nosti kotimaan matkailun selvään nousuun ja työllisti Suomalaisia.

30.1.2012 11:50

Yrittäjä syytti aiemmin verojen maksamattomuutta maanpetokseksi. Ilmeisesti hän tarkoittikin, että verojen maksamattomuus Kreikassa on maanpetos mutta ei Suomessa suomalaiselle yrittäjälle?

Eikö harmaan talouden hengessä toimiville olisi edullista saada suomalaiselle taloudelle täkäläiseen käyttöön palveluja ja tuotteita ulkomailta ilman, että niistä maksetaan veroja alkuperämaahan? (edellinen ei tarkoita, että hyväksyisin harmaan talouden vaan tulkitsin harmaan talouden puolustajien logiikkaa)

Yrittäjä ei halunnut ymmärtää tarjoamaani mallia Kreikan avulle. Minun ajatukseni oli saada vastine rahoille palveluina ja tuotteina eikä kantaa Kreikan valtion kautta Euroja vastikkeettomasti kansainvälisille pankeille kreikkalaisen eliitin velkojen maksuun. Silloin autettavat eli eliitti ja pankit joutuisivat teettämään tuottavaa työtä saadakseen rahansa eli työtä ja toimeentuloa kreikkalaisille ja Euro pelastuisi sekä Suomi siinä mukana.

Kreikan ongelmahan ei ole tavallisten kreikkalaisten elämä vaan kreikkalaisen eliitin businekset. Tavalliset kreikkalaiset tekevät töitä ja hoitavat velvoitteensa ihan yhtä hyvin tai huonosti kuin muutkin eurooppalaiset, mukaan lukien suomalaiset yrittäjät.

Yrittäjä epäilee olemistani Suomen asialla. Mikä on Yrittäjälle "Suomen asia"? Itse tunnistan olevani suomalaisten tavallisten ihmisten asialla. Silloin minuulla on paljon yhteistä tavallisten kreikkalaisten, irlantilaisten, saksalaisten, venäläisten, USA-laisten jamitäniitäonkaan kanssa mutta vähemmän yhteistä erilaisten taloudellisten, poliittisten ja sotilaallisten eliittien sekä spekulanttien ja harmaantalouden yrittäjien kanssa Suomessa ja muualla.

30.1.2012 12:07

Tavallisen ihmisen asialla olo ei ole helppoa: aiemmin heitä haukuttiin kommunisteiksi, nykyisin on muotia potkia heitä päähän persuina... Ainakin median toitotuksen ja poliittisten voimasuhteiden perusteella voi asian tulkita siten, että ns. tavalliset ihmiset ovat Suomessa vähemmistönä.

31.1.2012 09:56

Myyryläinen on vaan ja ainoastaan sillä asialla joka sopii hänelle parhaimmiten,viis veissaa isänmaallisuudesta ja kuvitellee auttavansa Kreikkalaisia matkustamalla sinne kun Suomi kaipaa hänen kulutusrahansa.Suomi tarvii kaikki oman kansan rahansa jopa Suomen harmaatkin rahat.Onhan se ikävä että Suomessa on alihintaista yrittämistä joka muuttuu pimeäksi rahaksi liian kovan tarjouskilpailun takia mutta ainoastaan ostajat voi vaikkuuttaa siihen asiaan ja toivossa eletään että kuluttujat oppivat maksamaan kannatttavan hinnan niin pästään harmaasta taloudesta pois.Terve Suomi vaati kotimaista kulutusta ja vähemmän tuontia ja runsaammin vientiä.Kylmä totuus on se että Suomi ei pysty auttamaan muita maita ei ole vaan varaa siihen ja se mikä on autettu on velaksi tehty.

31.1.2012 11:58

Eläkeläinen epäilee n.s. tavallisten ihmisten olevan vähemmistönä. Itse asiassa mitä tarkoittaa tavallinen ihminen? Minkä suhteen tavallinen?

Meillä kaikilla on erikoisuutemme ja tavallisuutemme. Jonkin suhteen olemme kaikki tavallisia ja jonkin suhteen jokainen erikoisia. Yhtä tavallisuuden muottia tuskin on.

Tuo tavallisuuden muotin, mitan ja mallin hakeminen lienee ongelma johon yhteiskunnan kehittäminen tyssää. Toiset hakevat yhteistä hyvää kaiken kattavalla mallilla, yhtenäiskulttuurilla jossa erilaisuus on, jollei synti niin häpeä. Ja toiset taas ajavat epäoikeudenmukaisuutta jossa vain niillä on oikeuksia joilla siihen on varaa. Molemmat sitten peittävät sanomansa poliittiseen jargoniin ja propagandaan.

Oikeasti meidän pitäisi pystyä rakentamaan yhteiskuntaa jossa on sekä tavallisuuksia ja erikoisuuksia joista jokainen voi kasata itselleen oman elämisensä mallin. Silloin varmaan Sammakotkin löytäisivät oman hyödyllisen ja sopuisan kolosensa tästä yhteiskunnasta.

P.s. ad Yrittäjä: Yrittäjä voisi ennen kommentointiaan edes yrittää ymmärtää mitä hänelle on vastattu. Silloin voisi omallaan avata jonkun uuden näkökulman asiaan, nyt menee jankutukseksi samasta. En viitsi alkaa vääntämään paksummasta rautalangasta koska viesti on jo aiemmissa kommenteissani.

31.1.2012 14:00

Pohdiskeluni juontaa juurensa Myyryläisen kommentista, jossa hän tunnistaa olevansa tavallisen suomalaisen ihmisen asialla. Kuka oikeastaan on tällainen "tavallinen ihminen", jäin minäkin miettimään.

Ehkäpä tavallisuuteen vaikuttaa elämisen, olemisen ja toimeentulemisen lisäksi myös asuinpaikka. Maaseudulla on hyvin tavallista olla vaikkapa maanviljelijä ja heidän lapsensa ovat tavallisia maatalon tyttäriä ja poikia. Kaupungissa on tavallista olla tehdastyöläinen, kaupassa töissä, siivooja, päiväkodin työntekijä, rakennustyöntekijä, autonkuljettaja, poliisi, näitähän riittää. Heillä on säännölliset tulot, suunnilleen 1500-3500 euroa/kk. Asuvat vuokralla tai omistusasunnossa "pankin talonmiehinä". Eräänlaista, ehkäpä alempaa keskiluokkaa, joilla ei töihin lähtiessään ole suurempaa ongelmaa siitä, ovatko heidän työvaatteensa viimeisen "designin vaatimuksen mukaisia". Korkeintaan haalarin tai takin selässä lukee vaikkapa "NCC" tai "SOL". Joskus nämä tavalliset ihmiset joutuvat työttömyyden kouriin, kun heidän palkanmaksajansa päättävät, että näin pitää "tuotannollisista ja taloudellisista syistä" tehdä.

Tavallisilla ihmisillä ei ole tapana käydä oopperassa, konserteissa, eipä juuri taidenäyttelyissäkään. Sen sijaan he joskus käyvät elokuvissa, latotansseissa, jopa paikallisessa pubissa maailmaa parantamassa, mikäli eivät poikkea perjantaina töistä tullessaan kaupan kautta ostamassa sitä kossupulloaan. Arkisella vapaa-ajallaan tavalliset ihmiset harrastavat sohvalla oleilua televisiota katsellen, mainoskatkoilla jääkaapilla poiketen, tavallista kotiruokaa syöden. Hyvin harvoin heillä on tapana käydä "ulkona" syömässä, yksinkertaisesti siksi, ettei sellaiseen ole taloudellisia mahdollisuuksia ilman pikavippien syövereihin sortumista.

Lomillaan tavalliset ihmiset useinkin käyvät tapaamassa kaukaisia, usein maallakin asuvia sukulaisiaan. Yleensä sukulaisetkin ovat tavallisia ihmisiä, tavallisten ihmistenhän on usein lähdettävä etsimään elantoaan muualta. Siitähän juhlapyhien edellä ilmenevät liikenneruuhkatkin johtuvat, ihmiset lähtevät juurilleen, kotiseudulle on kaipuu.

Työuransa päättyessä tavalliset ihmiset jäävät työeläkkeelle, onhan pitkän työuran aikana kertynyt talteen hieman suurempi potti ja se 60% ylittää nipin napin valtion maksaman eläkkeen. Tilille rapsahtaa kuussa 1000-1500 euroa, mutta silläkin pärjäilee, ovathan tavalliset ihmiset jo siinä vaiheessa saaneet velkansa suurinpiirtein työllään maksettua. Niillä rahoilla sitten elellään, tulevaisuuden suunnitelmana unelma, että se vanha autonkottero kestäisi ja nimismies uusisi ajokortin siihen saakka, kunnes "noutaja" saapuu. Hiljaisesti myös toivoen, ettei taloyhtiö päättäisi tehdä putkiremonttia ja kaataa tavallisen ihmisen taloutta.

Tavallinen ihminen ei ole köyhä, ei rikas, kuitenkin omillaan toimeentuleva. Sellainen perussammakko, joka ajoittain pyrkii märällä asfaltilla hyppimään tien toiselle puolelle, koska siellä näyttäisi olevan se sateelta tai paisteelta suojaava raparperipensas. Koko ajan peläten, että tietä pitkin kulkee se "nallewahlroos" tai hänen kumppaninsa ja isolla kengällään liiskaisi sammakon hengiltä.

Kaikki eivät suostu tällaisiksi tavallisiksi ihmisiksi tunnustautumaan. Onhan se hienoa kuvitella olevansa yli keskinkertaisuuden. Kuvitelmat vaikuttavat asenteisiin, käyttäytymiseen jopa vaaleissa. Siihen kuvitelmaan perustuvat myös hyvinvointiyhteiskuntamme nykyiset polittiset voimasuhteet.

31.1.2012 14:29

Eläkeläinen on lähtenyt tunnistamaan elementtejä tavallisen ihmisen elämästä. Jotakuinkin tuollaisista asioista ihmisten elämä koostuu, kenellä mitenkin ja millaiseksi kokonaisuudeksi.

Tärkeä havainto eläkeläiseltä oli mielestäni tuo asuinympäristön vaikutus. Tavallinen ihminen tarkoittaa eri asiaa maaseudulla ja kaupungissa. Samoin tavallisuus on erilaista eri ikäkausilla, eri ammateissa, eri maailmankatsomuksilla j.n.e. Kirjo on aika laaja ja tavallisuuksia täynnä.

Olisikin kuitenkin taipuvainen päättelemään, että tavallinen ihminen aika ajoin n.s. rikkoo rajojaan ja kokeilee kotiruuassaan jotain eksoottisempaa jos on tarjouksessa, käy konsertissa tai taidenäyttelyssä jos sellainen edullisesti ja helposti eteen pasahtaa, saattaapa joskus kokeilla jontakin erikoista harrastustakin vapaa-aikojensa ratoksi j.n.e.

Oma aiempi "tavallinen ihminen" ilmaisun käyttö jäi tämän pohdiskelun jälkeen hieman löysäksi heitoksi. Hain sillä takaa ihmistä joka elättää tai on ennen eläköitymistään elättänyt tai tulee aikanaan valmistuttuaan elättämään itsensä työtä tekemällä ilman johtavaa asemaa niin työelämässä kuin muutenkaan yhteiskunnassa, maksaa veronsa ja suorittaa velvoitteensa muutenkin parhaan kykynsä mukaan j.n.e. Nyt pitäisi varmaan oikaista, että puolustan ihmisten oikeuksia ja mahdollisuuksia omiin tavallisuuksiinsa ja rajojensa rikkomiseen jos niin haluttaa kuin myös oikeutta ja mahdollisuuksia halutessaan tavallisuuksiensa vaihtamiseen.

31.1.2012 14:41

"Nyt pitäisi varmaan oikaista, että puolustan ihmisten oikeuksia ja mahdollisuuksia omiin tavallisuuksiinsa ja rajojensa rikkomiseen jos niin haluttaa kuin myös oikeutta ja mahdollisuuksia halutessaan tavallisuuksiensa vaihtamiseen."

Sitäpä juuri tarkoitin tuolla Sammakon tienylittämisellä. Siinä on riskinsä ja joillakin on liian lyhyet tai heikot jalat tai pää ei kestä sellaista. Antaudutaan sovinnolla, meitä on moneksi.

1.2.2012 11:02

Eläkeläinen puhuu vähän kuin mun äiti kun olin nuori,hän aina sanoi että olemme tavallisia ihmisiä emme kuulu hienostoon joka voi harrastaa ja tehdä mitä vaan koska meistä ei koskaan voi tulla mitään.Ehkä sen takia otin sen elämän tehtäväksi että ihminen voi toteuttaa unelmiaan oli ne sitten mitä vaan ja niin olen itse tehnyt ja monet tuhannet muut Suomen maassa koska täällä on melkein kaikki mahdollista jos löytyy halua se myytti on rikottu Suomessa tuhansia kertoja.Me emme elää enään kasti yhteiskunnassa se on jäänyt jo 60luvulla pois vaikka se yritti kyllä monesti nostaa päätänsä ja me olemme kaikki tavallisia ihmisiä ja eletty elämä muokkaa meistä mitä tuleman pitää.Pääasia että ihminen tyytyväinen omaan elämänsä oli sitten autokuski,laulaja,tai mikä tahansa muu koska mun unelma ei ole välttämättä toisen unelma.Eikä varmasti sammakon elämätyyli tylsä ole.

1.2.2012 11:18

Jokainen on oman onnensa seppä. Eri ihmiset haluavat takoa erilaisia juttuja. Joku tykkää veistellä pahkakuppeja, jollain toisella on setelin kuvat silmissä. Kaikista ei tule laulajia, jos ei satu olemaan laulunääntä. Tärkeätä olisi oppia ymmärtämään, ettemme ole samanlaisia pyrkimyksiltämme ja unelmiltamme, juuriltammekaan. Sen opin myötä saatamme oppia myös paremmin suvaitsemaan toisiamme ja toistemme mielipiteitä.

1.2.2012 22:53

Ei millään pahalla mutta kyllä on ollut monta tunnettua laulajaa jotka ihan aikuisen oikeasti eivät ole osaneet laulaa ollenkaan ja ovat silti saavuttaneet kaikken mitä laulamisella voi saavuttaa.Tarkoitan lauluääni 5-6 luokkaa.

1.2.2012 23:03

Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä. Ehkäpä sitä joissain tapauksissa voi soveltaa myös kuulijan korviin :) **äänelläänhän se MA Numminenkin... kaikella kunnioituksella kuitenkin, tietämättä hänen laulunumeroaan**

3.2.2012 12:55

peruskoulu ei vielä totuutta kerro ,mitä nuoresta tulee voi nimittäin tapahtua
ihmeitä. kyllä yli 10v alkaa vastav älli leikata, olen tehnyt 4 lasta ,joten kokemusta on.. Uskon ehdottomasti kokemukseen 2poikaa 2 tyttöä ,joten molemmista tietoa on ja myöskin nöyryyttä köyhyydestäkin siinä sivussa ollut.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.