Turvasta on helppo tinkiä

Terrorin tulo keskelle kauppatoria ei ollut yllätys.

Suojelupoliisi on toistuvasti varoittanut terroristiseen toimintaan kykenevien henkilöiden lisääntymisestä. Seurannassa on tällä hetkellä jo 350 vaarallista henkilöä. Heidän joukossaan on Syyriasta palanneita taistelijoita ja Irakin salaisen poliisin entisiä jäseniä. Uhkia lisäävät kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt.

Terrorismin torjuntaan tarvittavaa tiedustelulakia on valmisteltu ja vatvottu jo vuosia ilman lopputulosta. Vastaava pattitilanne oli 1939 talvisodan kynnyksellä, kun sosialidemokraatit vastustivat Väinö Tannerin johdolla varautumista Neuvostoliiton hyökkäykseen. Tannerin mielestä sodan uhkaa liioiteltiin. Varustehankintoja ei tehty ja liian moni suomalainen kaatui puna-armeijan luoteihin.

Hallitukset ovat kerta toisensa perään leikanneet poliisin, puolustusvoimien ja rajavalvonnan määrärahoja. Poliitikot vähentävät mieluummin yleisen turvallisuuden menoja kuin koskevat sosiaaliturvaan, terveyteen, lapsiin ja vanhuksiin.

Suomea on pidetty turvallisena lintukotona, jota paha maailma ei uhkaa. Uhkista puhujia on kohdeltu sotahulluina sapelinkalistelijoina.

Itämeren turvallisuustilanne on heikentynyt sitä mukaa kun Venäjä on lisännyt sotakalustoaan. Samaan aikaa Suomeen on vyörynyt kymmeniä tuhansia pakolaisia. YK:n raportin mukaan vain kolme prosenttia Välimeren yli Eurooppaan tulevista henkilöistä ovat oikeutettuja turvapaikkaan henkilökohtaisen suojelutarpeen perusteella.

Budjetti lisää maahanmuuton kustannuksia."

Juha Sipilän hallitus valmistelee parhaillaan uutta budjettia, jolla kasvatetaan maahanmuuton kustannuksia.

Eniten lisääntyvät menot, jotka kohdistuvat ilman todellista turvapaikkaa tarvitseviin henkilöihin. Tämä johtuu pitkälti siitä, että turvapaikkapäätöksen tekeminen ja kielteisen päätöksen johdosta tehtävät karkotukset kestävät liian pitkään.

Tähän saakka pakolaisvirtaa on tarkasteltu inhimillisenä kysymyksenä, jonka menot on pakko maksaa. Nyt sitä on tutkittava myös sisäisen turvallisuuden ja kansalaisten koskemattomuuteen liittyvän perusoikeuden näkökulmasta.

Kommentit (5)

Kommentit

Ehkä venäläiset oppivat Tannerista, että jotain pitää tehdä jos Nato tulee Pietarin rajanaapuriksi.
Keskisuomalaista ja A.P.Pietilää on kiittäminen, että se antaa mahdollisuuden nostaa esiin
poliitikkoja, jotka ovat valmiit ottamaan varat turvallisuuden lisäämiseen sosiaalihuollosta,
terveyshuollosta, lapsilisistä ja vanhuksista puhumattakaan.

juhani salonen

Minä uskon että poliitikot ja päättäjät ovat kyllä tienneet turvattomuuden kasvun . He eivät vain piittaa ja ovat toivoneet ettei mitään sattuisi .
No nyt sattui , tosin raiskaukset ja muut rikokset joita on sattunut jo vuosikausia ,lienee niin pieniä juttuja ettei sen takia viranomaiset, ministerit tai poliitikot ala höökimään yhtään .
Yksittäistapauksia jos nyt vammainen lapsi , tyttö tai nainen raiskataan joukolla niin so swhat , ei kiinnosta .
Katsotaan mitä oikeasti tästä seuraa ? Tuleeko vain lisärahoja vokeissa olevien mielenterveysongelmiin ?
Omien kantasuomalaisten mielenterveys saa luvan hoitua avohoidossa ilman valvontaa ja vain omaisten selkänahasta ja jos ei se hoidu niin voi , voi , sanoo asianomaiset virkamiehet , siihen ei rahaa kuulkaas olekaan .

CALWX9

Me ei kaivata tänne yhtään valehtelevaa jihadistia uussuomalaisiksi. Paras torjuntakeino on jättää kaikki rajan taakse. Seurauksia on nähty tarpeeksi. Pullanleipojanaisetkin pettyivät nuorista aikuismieslapsista. Niitä oikeita naisia ja lapsia ei näkynyt. Jätetettiin sinne turvalliseen maahan, kun tultiin taikaseinästä ilmaista rahaa hakemaan.

sisso

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.