Tietyöt kolmeen vuoroon

Tampereen keskustassa ja sen lähialueilla rakennetaan urakalla. Kaupunkilaisille tämä näkyy muun muassa tietöinä, jotka muuttavat liikennejärjestelyjä tiuhaan. Itsenäisyydenkadulla, Pirkankadulla, Viinikassa, Kalevassa ja Hervannassa tapahtuu koko ajan. Pian myös Hämeenkadulla ja monissa muissa paikoissa.

Rakentaminen on merkki päätöksentekokyvystä, investoinneista, kasvusta ja lisääntyvästä työstä. Kaupunki kasvaa ja kehittyy, hyvä niin! Vaikka lopputulos ja jo rakentamisajan työllistämisvaikutus ovat hyviä, ei liikennettä ruuhkauttavista tietöistä voi pelkästään tykätä.

Tietöitä on jo nyt niin paljon, että autoilijan jonotusaika keskustassa kasvaa. Tähän toki vaikuttaa olennaisesti myös se, että katuja joudutaan repimään auki ytimessä, siellä, missä liikennettä on muutenkin paljon. Hämeenkadun sulkeutuessa, liikenne sumppaa vielä astetta enemmän.

Lauri Lylyn (sd.) paljon kehuja keränneen pormestariohjelman suurin ja tärkein lupaus on työllisyyden parantaminen. Nyt tähän haasteeseen olisi tarjolla pikalääke: mitäpä, jos Tampereen kaupunkiin sidoksissa olevia katu- ja tietöitä tehtäisiin kahdessa tai kolmessa vuorossa?

Hyötyjä olisi heti liuta: hankkeet valmistuisivat nopeammin, ruuhkaongelmat eivät olisi niin pitkäkestoisia, yötyö helpottaisi ruuhkia jo rakennusaikanakin, elinkeinoelämä saisi hankkeiden hyödyt aiemmin käyttöönsä, työllisyyteen tulisi pikalääke ja kaupungin talous alkaisi oieta.

Toki vuorotyö on myös päivätyötä kalliimpaa, mutta hyödyt ja haitat kannattaisi ainakin arvioida ja sitten päättää, onko hyöty riittävä. Maallikkona veikkaisin, että on.

Kaupungin nopea reagointi osoittaisi myös sen, että ruuhkiin halutaan puuttua ja kivijalkayrittäjien elämää helpottaa. Osa kaupungin kaduista alkaa jo nyt hidasteineen ja shikaaneineen muistuttaa Monacon katurataa – sillä erolla, että formuloissa rataa kiertää 22 autoa, Tampereella määrä on monituhatkertainen.

Päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.