Tuleeko kohta Tiitinengate?

Eduskunnan entinen pääsihteeri Seppo Tiitinen on vihdoin suostunut taivutteluihin ja alkaa muistella värikästä uraansa. Muistelmat kirjaa toimittaja Pekka Ervasti Otavalle. Ervastin tunnetuin teos on Irakgate, Pääministerin nousu ja ero.

Kirjan pohjana olivat Ervastin paljastukset Ilta-Sanomissa, jotka johtivat pääministeri Anneli Jäätteenmäen (kesk.) eroon.

Presidenttien Urho Kekkosen ja Mauno Koiviston luottomiehellä Tiitisellä on varmasti paljon kerrottavaa suojelupoliisin päällikköajoilta. Mielenkiinnolla odotan, paljastaako hän kuuluisan ”Tiitisen listan”. Sitä on kärtetty pitkään. Se toisi julki ne suomalaiset, joilla oli yhteyksiä entisen Itä-Saksan turvallisuuspalveluun Stasiin.

Ei sen puoleen, kirja täyttyy varmasti jo monista kertomuksista, joita Tiitinen neljännesvuosisadan mittaisella pääsihteerikaudellaan heitteli eduskunnan kahvilan puolella myös toimittajille.

Tiitinen oli hyvissä väleissä puhemiesten Paavo Lipposen (sd.) ja Riitta Uosukaisen (kok.) kanssa. Uosukaista Tiitisellä olikin tapana kutsua Madameksi. Yhtä hyvin Tiitisellä ei mennyt, kun toinen kokoomuslainen, Sauli Niinistö, johti puhetta. Ei olekaan ihme, että eräänä myöhäisenä iltahetkenä toimittajien läsnä ollessa välejä ratkottiin pitkän lounaan päätteeksi aika isoin kirjaimin.

Saksankielisten maiden jalkapalloturnauksen useaan otteeseen voittanut eduskunnan urheilukerho lähtee ensi viikonvaihteessa altavastaajana Hampuriin. Viimeksi Kuopiossa tuli neljäs sija Saksan, Itävallan ja Sveitsin parlamenttien turnauksessa.

Kapteeni Kari Uotila (vas.) voi olla tyytyväinen, jos kansainvälisesti Suomen parhaimmin menestyneenä joukkueena pidetty miehistö pystyy edes läheskään menestysvuosien tulokseen. Harjoitusottelut eivät ole luvanneet tänä keväänä kovin hyvää.

Riihimäen turnauksessa pari viikkoa sitten eduskunta voitti vain Viron parlamentin Riikigokun. Tasan pelit päättyivät Liettuaa ja Hyvinkäätä vastaan, mutta Tallinna potki suomalaisparlamentaarikot kumoon. Tuloksena turnauksen neljäs sija. Sekin ratkesi vain maalieron turvin.

Kansanedustajat eivät pystyneet ollenkaan vetämään palloa vastustajien verkkoon. Harvat maalit olivat talon virkamiesten käsialaa. Aikaisemmin heittopussina oli usein Sveitsi.

Saksaan on saatu koottua lähes paras mahdollinen joukkue. Vahvistuksena on vielä Olli Rehn (kesk.) Suomen Pankista.

Kävi miten kävi, mutta Jukka Gustafsson (sd.)pääsee sentään juhlimaan 30-vuotisjuhlaturnaustaan.

Kansanedustajien evakkopäivät alkavat olla vähissä."

Presidentti Mauno Koivistoa hänen pääministeriaikanaan Paavo Väyrysen (kesk.) kanssa kampittanut Seppo Kääriäinen (kesk.) nostaa muistokirjoituksessa entisen vastustajan korkealle.

”Koivisto oli taitava poliitikko, arvostettu valtiomies ja karismaattinen johtaja. Oli symbolinenkin yhteensattumus, että Koivisto kuoli Snellmannin päivänä”, Kääriäinen kirjoittaa Suomenmaassa.

Kansanedustajien evakkopäivät alkavat olla vähissä. Juhannusviikolla urakoitsija luovuttaa Eduskuntatalon rakennuttajalle. Syysistuntokauden avajaiset pidetään uusitussa talossa 5. syyskuuta.

Kommentit (1)

Kommentit

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.