Maisema muuttuu

Tampere rakentuu ja kasvaa niin kovaa vauhtia, että maisema muuttuu ympäri kaupunkia. Kun ajan itse kotiin Vuorekseen, on jokin muuttunut jo pelkästään työpäivän aikana. Tässä tapauksessa muutos tuntuu positiiviselta, koska se tarkoittaa alueen valmistumista, siistiytymistä ja parempia palveluja.

Usein kasvu ja muuttuva maisema tuntuu hyvältä niin kauan, kunnes se osuu omalle kohdalle. Rakentamista kannattavankin mielipide saattaa muuttua, kun oman järvimaiseman eteen nousee näköeste. Näin kävi myös Särkänniemen Hypen kohdalla.

Tamperelaiselle tuli Hypeen liittyviä yhteydenottoja Amurin asukkailta. Ihmetystä oli herättänyt erityisesti se, miksi taloyhtiöille ei tullut etukäteen mitään tietoa Hypen rakentamisesta. Hypen rakennuslupa on myönnetty virkamiestyönä, ja luvan on antanut kaupunkikuva-arkkitehti. Hype on 45 metriä korkea ja se peittää maisema-asuntojen ikkunoista katsottuna palan Näsinselkää taakseen.

Ympäristö- ja rakennusjaoston sekä kaupunkikuvatoimikunnan puheenjohtaja Matti Höyssän (kok) mukaan lupa- ja rakentamisprosessissa ei ole tapahtunut mitään virhettä, vaikka Hypen nousu tuli hänellekin yllätyksenä. Ajan henki on nyt se, että virkamiehet tekevät päätöksiä yhä enemmän itsenäisesti. Se nopeuttaa asioiden etenemistä, mikä on ehdottoman kannatettavaa.

Mitään väärää ei siis ole tapahtunut ja Särkänniemi on tässäkin tapauksessa toiminut täysin oikein. Silti se joutui taas silmätikuksi. Eiköhän kasvavan ja hyvää tulosta tekevän kaupungin konserniyhtiön voisi jo antaa keskittyä täysillä omaan liiketoimintaansa. Siitä hyötyy myös jokainen tamperelainen veronmaksaja.

Tampere suosii keskustassa nyt korkeaa rakentamista: tornitaloja tulee lähivuosina nousemaan useita ja ne näkyvät kaikkiin ilmansuuntiin. Jos maisema ei miellytä, voi asunnon hankkia muualta. Teiskokin on Tamperetta ja järvimaisemaa riittää. Ja on niitä maisemapaikkoja vielä Hypen jälkeen runsaasti keskustassakin.

Päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Kommentit (1)

Kommentit

Käytkö Kannala todellakin omalla autolla joka päivä Vuoreksesta keskustassa töissä? Ei ihme että haluat hinnalla millä hyvänsä lisäramppeja jne pilaamaan meidän keskustassa asuvien elinympäristön.

Sörkkä

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.