Sipilä söi pyhät puheensa

Mikä on sovittu, se perutaan.

Pääministeri Juha Sipilä kutsui viime vuoden toukokuussa Säätytalolle valtionyhtiöiden hallitusten jäseniä. Paikalle komennettiin etenkin hallitusten puheenjohtajat. Pääministeri linjasi tilaisuudessa valtion omistajaohjausta ja tavoitteita. Sipilä otti ohjakset omiin käsiinsä.

Ohjauksessa käsiteltiin valtionyhtiöiden hallitusten kokoonpanoa ja jäsenten valintakriteerejä. Sipilä vahvisti tilaisuudessa sen, minkä hän oli sanonut jo aikaisemminkin. Valtionyhtiöitä johdetaan kuin mitä muita tahansa yhtiöitä. Siksi hallituksiin valitaan ammattilaisia eikä poliitikkoja.

Suomi on sitoutunut läntisten teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n koodistoon. Sen mukaan jäsenmaat pitävät poliitikot poissa yrityksistä, joissa julkisella vallalla on enemmistö ja siten myös määräysvalta.

Sipilän luottomies Harri Sailas kysyi Säätytalolla pääministeriltä, noudattaako Sipilä OECD:n linjausta? Sailas on entinen työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja, joka nykyään on valtion sijoitusyhtiö Solidiuminin, viinayhtiö Alkon ja lentokenttäyhtiö Finavian puheenjohtaja.

Kymmenet paikalla olleet henkilöt kuulivat Sipilän vastauksen. ”Kyllä, tämä on lupaus”.

Sipilä nykäisi maton valtionyhtiöiden hallitusten alta."

Pari viikkoa sitten Sipilä nykäisi maton valtionyhtiöiden hallitusten alta.Hän nimitti kansanedustaja Harry Harkimon (kok.) Veikkauksen hallituksen jäseneksi vastoin aikaisempia lupauksiaan ja vastoin sitä, mitä hän on aikaisemmin pitänyt hyvänä hallintona.

Harkimon nimitys on kyseenalainen myös siksi, että Harkimon omistamalla jääkiekkojoukkueella Jokereilla on rahakas yhteistyösopimus Veikkauksen kanssa. Harkimon omistus hyötyy Veikkauksesta.

Harkimo edustaa Suomessa myös venäläisiä Jokereiden omistajia, joihin kohdistuu EU:n asettamia Venäjä-pakotteita. Mikään näistä jääviysperusteista ei estänyt Harkimon nimitystä.

Seuraavaksi Sipilä haluaa siirtää Yleisradion keskeiset päätökset yhtiön hallitukselta poliitikkojen miehittämälle hallintoneuvostolle.

Kommentit (6)

Kommentit

Veikattavaa riittää.
Stalin piti vodkan hinnan alhaalla, ja kansa iloitsi. Tänä päivänä ei tietenkään sellaista ole, mutta
Jokerit on tuottanut kolmen vuoden ajan miljoona euroa kuukaudessa tappiota. Tiedetään Putinin
olevan raitis ja innokas jääkiekkoilija, että peli viihdyttää vielä pitkään Venäjällä.
Sipilä nimitti hyvän naapurinsa Veikkauksen hallitukseen. Veikkaus sponsoroi voimakkaasti Jokereita ja viime maanantain Hesarissa Veikkauksen sponsoroinnista vastaava kokoomuslainen johtaja kertoo innosta hehkuen fanittavansa Jokereita henkeen ja vereen. Siinä ei tietenkään ole
mitään väärää. Mutta tappiota miljoona euroa kuukaudessa on iso summa vaikka Veikkaus tukisi
reilumminkin jopa venäläisille omistajille.

juhani salonen

Sipilä on eliitin ja eliittiyritysmaailman paras ystävä. Hän tappaa duunareiden kansanosan kiusaamalla leikkausohjelmillaan ja miettii kansasta vain yhtä asiaa: "pelkkää kuluerää ja yrittäjiksi heistä ei ole!" Sipilä ajaa vain omiensa ja etujensa asiaa eikä voi nähdä mitään muuta. Valtiomies-nimikettä ei voi edes samana päivänä lausua, kuin tämän maamme historian hirvittävimmän virheen nimeä! Hävetkää!

LakeudenLukko

Vakavasti puhuen jos miettii taaksepäin Sipilän sanomisia niin harvoin ne ovat totuuden mukaisia. Hyvin usein seuraavana päivänä kumotaan edellisen päivän puheet.
Kuitenkin ihmetyttää miksi media ei puutu tähän aiheeseen. Onko niin, että poliittinen valta on Jumalasta seuraava?

kooäm

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on Etelä-Suomen Median julkaisujohtaja ja pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.