Parempi arki

Kaikki puolueet lupaavat kuntavaaleissa kansalaisille parempaa arkea.

Mutta onko puolueilla ratkaisuja arjen ongelmiin?

Aamulla pitää saada nuorin lapsi päiväkotiin.

En tiedä, millaista on helvetissä, mutta todennäköisesti siellä pitää herätä aikaisin, jotta saa neliraajajarruttavan kolmivuotiaan raahattua hoitoon.

Mikseivät puolueet tarjoa järjestelmää, jossa lapset haetaan kotoa samalla kun kaiken maailman dosentit vielä näkevät unia tv-haastatteluista?

Sataa räntää. Siihen puolueet eivät puutu.

Kukaan ei ehdota joukkoliikennettä, joka kuljettaa ihmisiä ovelta ovelle.

Jotkut tarjoavat raitiovaunua Raisioon, mutta kuka nyt sinne haluaa? Raisioon riittää yksi raide, joka tuo sinne joutuneet ihmiset sieltä pois.

Työpaikan kahvinkeitin on tyhjä. Ärtynyt dosentti pistää sen päälle.

Tänään tarkastetaan tenttejä. Opiskelija vaatii oikaisua arvosanaan, koska vastaus oli tenttikirjan mukainen.

Mikä röyhkeys! Jo on aikoihin eletty, jos tässä täytyy ryhtyä tenttikirjoja lukemaan. Koulutusleikkaukset ovat pakottaneet dosentitkin töihin. Onneksi tulisen vastauksen ja mehukkaiden kielikuvien keksiminen saa dosentin taas hyvälle tuulelle.

Ahnaat työtoverit ovat juoneet dosentin vaivalla keittelemän kahvin kuin hyeenat."

Dosentti hakee kahvia. Mitä ihmettä? Kahvinkeitin on tyhjä!

Ahnaat työtoverit ovat juoneet dosentin vaivalla keittelemän kahvin kuin hyeenat. Tämä on dosentin arjen yksi ankarimpia vastoinkäymisiä, mutta puhuvatko puolueet tästä mitään? Ei sanaakaan.

Uupunut dosentti saapuu kotiin. Siellä odottaa huono uutinen. Isän pikku kullannuppu on saanut kokeesta alle kiitettävän! Törkeää!

Dosentti ei tuhlaa aikaa syyllisten etsintään. Hän päättää soittaa opettajalle niin kiukkuisen puhelun, että operaattorin serverit sulavat. Mutta voisiko äänestäminen auttaa?

Huolellinen vaaliohjelmien tarkastelu osoittaa, etteivät puolueet tarjoa ratkaisua ongelmaan. Dosentin harjaantunut silmä paljastaa, että puolueet lupaavat parempaa koulutusta, mutta eivät parempia arvosanoja. Tyypillistä sumutusta!

Illalla sängyssä pettynyt dosentti toteaa, että puolueet eivät ole tarjonneet vastauksia tämänkään päivän arjen haasteisiin.

Kirjoittaja on Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkija ja poliittisen historian dosentti.

Lue myös:
Jos puolue olisi auto
Sota ja internetin paradoksi
Itsekkyyden aika

Kommentit (4)

Kommentit

Monet tekevät ilkivaltaa muuten vaan toisten kiusaksi. Mutta kukaan ei tee laillista ilkivaltaa, tämä mahdollisuus on suotu jokaiselle äänestäjälle ja se laillinen ilkivalta vasta tuntuu ja sattuu, jos sitä käyttää oikein. Se ei ole ilkivaltaa kuin itseään kohtaan, jos jättää äänestämättä, valtaa pitävät vaan nauravat silloin sinun tyhmyydelle.

Valtaapitäville on kaksi myrkkyä, mitä he eivät halua, äärioikeisto ja äärivasemmisto. Toista Suomessa ei voi äänestä , mutta SKP voi.

Hyvin toimeen tulevat haluavat nauttia rauhassa kotioloissa perheen kanssa kasvavasta vauraudesta, onko sinulla sitä vaurautta josta voit nauttia saamalla tavalla. Teitä huono osaisempia on vuosi vuodelta enemmän, meidän työttömien määrä kasvaa kaiken aikaa, miksi me odotellaan armopaloja, kun voimme yhteis tuumin ottaa laillisesti kaiken sen, mitä harvalla rötöstelijällä on, nekin on annettu heille harmaalla alueella laillisesti

Kunnalisvaaleissa pystyy tekemään eduskuntaan vaikuttavaa politiikkaa.

ma_vaan

Erkka Railo

Kirjoittaja on Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkija ja poliittisen historian dosentti.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.