Mönkäreeltä kovaa palautetta

Historian pitkäaikaisin naisministeri Sinikka Mönkäre (sd.) antaa palaa oikein kunnolla Patrik Pehkosen kirjoittamissa muistelmissaan Orpotytöstä ministeriksi (Arthouse). Mönkäre (nykyisin Laisaari) kertoo, kuinka hän esitti valtiovarainministeri Sauli Niinistölle erään asian, mutta he eivät onnistuneet sopimaan siitä. Hetken kuluttua Niinistö sanoi: ”Et käsitä mitään, olet oikein tyhmä.”

Pääministeri Paavo Lipposta (sd.) Mönkäre ylistää. Pääministeri Anneli Jäätteenmäelle (kesk.) häneltä ei kehuja irtoa. Jäätteenmäen lyhyttä pääministerikautta Mönkäre kuvaa katastrofiksi. Pääministeri ei edes hallinnut kokoustekniikkaa eikä pystynyt vastaamaan eduskunnan kyselytunnilla käsikirjoituksetta.

Kovinta palautetta Mönkäre sai Partekin toimitusjohtaja Christoffer Taxellilta (r.). ”En murskaa vain sinua vaan myös virkamiestesi uran!” Taxell uhkasi, kun Mönkäre piti tiukasti kiinni aikeistaan myydä Partek Koneelle.

Poliitikon suurin vihamies on oman vaalipiirin puoluetoveri. Kansanedustaja Sinikka Hurskainen sanoi heti, ettei hän tee koskaan yhteistyötä Mönkäreen kanssa.

Mönkäre ehti toimia sosiaali- ja terveysministerinä, työministerinä sekä kauppa- ja teollisuusministerinä ennen väistymistään tuoreen puoluejohtaja Eero Heinäluoman (sd.) tieltä Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtajaksi.

Sama juna on kulkenut, vaikka eri ihmiset ovat istuneet ministeriauton takapenkillä.”

Opetusalan ammattijärjestön (OAJ) puheenjohtaja Olli Luukkaiselta on mennyt luotto poliitikkoihin. Kuntien valtionosuuksia on leikattu ja huononnettu kouluoloja. ”Sama juna on kulkenut, vaikka eri ihmiset ovat istuneet ministeriauton takapenkillä. Se on kaksinaismoralistista”, Luukkainen purki äskettäin pettymystään.

SDP:n entinen puoluejohtaja Jutta Urpilainen pärjäisi varmaan myös ennustajana. USA:n mantereen halki miehineen autolla ajanut Urpilainen tuli ihmisiä haastatellessaan siihen tulokseen, että Donald Trump voittaa presidentinvaalit. Urpilaisen mukaan mantereen sisäosissa ihmiset ovat paljon konservatiivisempia kuin itä- tai länsirannikolla.

Eikä tässä kaikki. Urpilainen osui oikeaan myös veikattuaan, että Iso-Britannia eroaa EU:sta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on koonnut esikuntaansa urheilujoukkoa. Poliittinen erityisasiantuntija Riina Nevamäki tähtää New Yorkin maratonille. EU-asioiden erityisavustaja Riikka Pakarinen puolestaan on ollut kova yleisurheilija, joka muun muassa sijoittui aikoinaan SM-kisojen 3 000 metrin esteissä kuudenneksi.

”On surullista, että lahjakkaalle Paavo Väyryselle (kesk.) käy näin”, sanoo keskustan entinen varajohtaja Martti Pura. Pura hämmästelee aikoinaan ihannoimansa Väyrysen uuden puolueen perustamishanketta tuoreessa kirjassaan Väyrysen renki (Alfamer).

Pura ei jaksa lukea enää Väyrysen tekstejä. ”Sieluuni sattuu muutenkin riittävästi.”

Kuulijoina oli puoluetoimiston entinen ”likaisten temppujen osasto”, Seppo Kääriäinen, Jussi Ylilahti ja Eero Lankia.

Kommentit (2)

Kommentit

Mainio kirjoitus, kiitos.
Jutta Urpilaisen ennustajanlahjoihin kommentti: Perehtymällä asioihin paikanpäällä hän sai riittävästi tietoa oikeaan osuneeseen ennusteeseen. Aika moni uutistoimittajakin tuli yllätetyksi - oliko syy omat toiveet, perehtymisen keveys vai toisen tekemien uutisten kritiikitön edelleen levitys.

Bill Clinton oli erään uutisen mukaan ennustanut samaa Hillarylle muutama viikko ennen vaaleja. Hillary oli todennut että hänen voitto on selvä - hän ja joukkonsa tietävät nämä asiat paljon paremmin. Vaan toisin kävi: riittävä enemmistö tärkeiden osavaltioiden äänestäjistä piti Clintonia huonompana vaihtoehtona.

Panem et Circenses

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.