Miten kaveri jätetään

Veljeys ja solidaarisuus unohtuivat, kun demarien puheenjohtaja Antti Rinne varmisti voittonsa puolueen puheenjohtajakisassa.

Rinne vuoti julkisuuteen, miten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ohjeisti eduskunnan puhemiehistöä jakamaan puheenvuoroja demarien kansanedustajille. Listat kelpasivat Rinteelle siihen asti, kun Lindtman ei ollut mukana puolueen puheenjohtajakisassa.

Timo Harakan mielestä veteraanien iltahuuto kaikuu demarien leirissä, sillä vain 7,5 prosenttia alle 50-vuotiaista äänesti puoluetta edellisissä eduskuntavaaleissa.

Helmikuun puoluekokouksessa valta on vanhoilla tovereilla, joille työelämä on katkera muisto ja ainoa tavoite on saavutettujen etujen säilyttäminen. Tässä kisassa Harakalla ja kansanedustaja Tytti Tuppuraisella ei ole jakoa.

Rinne voi hävitä vain, jos toimittaja Harakka tekee suuren paljastuksen Rinteestä.

Anne Bernerin (kesk.) liikenneverkkohanke on poliittinen temppu, jolla keskusta osoittaa uudistushalujaan. Vastaavaa irtiottoa yritti 2011 ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.). Hän vaati mummonmökkien pissavesien suodattamista tuhansien eurojen puhdistuslaitteilla. Paskalaista ei tullut mitään.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on saanut tarpeekseen liikenne- ja viestintäministeri Berneristä, joka lanseerasi digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alennuksen omana hankkeenaan. Veroratkaisut valmistelee kuitenkin valtiovarainministeri Orpo. Sama koskee myös autoverotusta.

Berner ei jää kantamaan poliittista vastuuta, sillä hän luopuu politiikasta tämän vaalikauden jälkeen. Kauanko maaseudun peruskepulaiset sietävät berneröintiä, jonka autopolitiikka rassaa eniten syrjäseutujen asukkaita?

Kärpäset hallituksen kokoushuoneen katossa kertovat, kuinka yksimielisesti hallitus riitelee. Tora syvenee, kun keskustan, kokoomuksen ja demarien kannatukset lähestyvät toisiaan.

Nyt lasketaan punamulta- tai sinipunahallituksen mahdollisuuksia.

Kommentit (4)

Kommentit

Bernerin mallissa autoveron maksaminen olisi siirretty pääkaupunkiseutulaisten maksettavaksi. Etelässä vieraillessaan he olisivat voineet ajaa halvalla verolla ja kolaroidessaan korottaneet täällä asuvien vakuutusmaksuja. Valtio olisi puolestaan säästynyt EU:n toimilta, kun valtionvelkaa olisi pienennetty siirtämällä suuri osa budjetista perustettavalle yhtiölle.

Vastarannan kiiski

Jospa Orpo (todella Urpo) yrittää hankkiutua Kataisen rooliin joka edesmenneessä hallituksessa kusi silmään SDP:tä oiken olan takaa.
Siis jos hallitus kaadetaan, vaalien jälkee tms...

tolkkua2016

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on Etelä-Suomen Median julkaisujohtaja ja pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.