Tampere myytävä Jyväskylään ja Seinäjoelle

AirBaltic aloittaa lennot Tampereelta Riikaan 26. maaliskuuta 2017. Reittiä lennetään kuutena päivänä viikossa 76 paikkaisella Q400-koneella. Myös Ryanair on palaamassa Tampereelle ensi kesänä. Tampereelta on tähän saakka päässyt Helsingin ja Tukholman kautta lukuisiin matkakohteisiin Finnairin ja SAS:n kyydissä.

Vaihtoetoja alkaa siis aidosti olla. Varsinkin kun huomioidaan, että välilasku ei ole lentoliikenteessä mikään kummajainen, vaan normaali käytäntö. Sitä paitsi, välilaskuun kuluva aika tuhraantuu helposti jo siinä, kun liikuttaa itsensä Helsinki-Vantaalle ja jonottaa siellä.

Tampereen seudun kunnat ja elinkeinoelämä ymmärtävät jo Tampere-Pirkkalan merkityksen. Nyt ajastus pitäisi myydä koko Sisä-Suomeen ja ennen kaikkea tärkeille Seinäjoen ja Jyväskylän seuduille. Markkinointi on aloitettu jo tovi sitten ja siihen on ladattu myös paukkuja, hyvä niin!

AiRRport-hankkeen suunnitteluvaiheen työryhmää vetäneen Toni Virkkusen mukaan Tampere on ainoa oikea valinta liikenteen keskuspaikaksi jo olemassa olevan infrastruktuurin takia. "Tampere-Pirkkalalla on edellytykset olla koko keskisen-Suomen kenttä. Nyt täytyy tehdä yhteistyötä. Jokainen ei voi kilpailla omilla pikkukentillään", Virkkunen totesi Tamperelaisen haastattelussa 14.1. Tulevaisuuden talouskilpailussa avainsana on saavutettavuus. Virkkunen toivoo, että Suomessa astuttaisiin muiden Pohjoismaiden tielle, joissa myös muihin kuin maan ykköskenttään satsataan.

Maakuntien roolin vahvistuessa voisi Pirkanmaa ja maakuntajohtaja Esa Halme ottaa lentokentän asialistansa kärkipäähän. Ja nimenomaan siten, että Etelä-Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen myydään ajatus koko keskisen-Suomen kentästä. Syöttöliikenne täytyy saada vauhtiin.

Tunnin juna Tampere-Helsinki välille on myös tärkeä hanke. Jos ja kun Finnair onnistuu lennättämään Helsinki-Vantaalle entistä enemmän turisteja Aasiasta, löytää heistä yhä useampi myös Tampereelle. Oma elinvoimainen kenttä ja nopea junayhteys ovat yhdessä lyömätön pari.

Päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa ja opettelee parhaillaan tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiperheen johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Viimeiset viisi vuotta hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.
Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.