Tehdään huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin!

Kirjoitin aiemmin keväällä tällä kolumnipalstalla, kuinka kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan hallituksen tulisi kieltää järjestäytynyt rasistinen toiminta ja verkon törkyjulkaisut sekä lähettää selkeä viesti suomalaisille, ettei pelkoon ole syytä.

Hallitus ei asiaan tarttunut, joten perustimme Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin -kansalaiskampanjan. Kampanjan tavoitteena on saattaa järjestäytynyt rasismi rikoslakiin yli 100 kansanedustajan allekirjoittamalla lakialoitteella. Kampanjan tukijajärjestöt kattavat jo yli puoli miljoonaa suomalaista ja nettisivilla vetoomus on kerännyt yli 6 000 allekirjoitusta.

Kampanjalla haluamme luoda huomisen ilman pelkoa. Huomisen, jossa pelottelu ja ahdasmielisyys eivät hallitse asenteita yhteiskunnassamme. Huomisen, jossa järjestäytyneille rasistisille joukoille ei anneta tuumaakaan periksi ja viranomaiset voivat puuttua niiden toimintaan.

Suomella on YK:n rotusyrjinnän vastaisen sopimuksen johdosta velvollisuus kieltää rasismia edistävät ja siihen yllyttävät järjestöt.

Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjauksen mukaan kokoontumisvapaus ei ulotu rasistiseen liikehdintään.

Kuitenkin Soldiers of Odin ry tekee tunnuksellista katupartiotoimintaa ja Suomen vastarintaliike harjoittaa väkivaltaa ja julistaa valkoisen rodun ylivaltaa.

Siksi Euroopan rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio (ECRI) on kritisoinut Suomea siitä, että rotusyrjintäsyytteistä tapauksia viedään oikeuteen harvoin.

Myös lakiasiantuntijat ovat nostaneet esiin, ettei nykylaki ole yksiselitteinen ja sitä tulisi muuttaa kansainvälisten velvoitteiden mukaisesti.

Vihamieliset asenteet vesittävät kansainvälistymistä, kun jo toisen ja kolmannenkin sukupolven maahanmuuttajien kokema rasismi on lisääntynyt.

Tamperekin houkuttelee vimmatusti uusia kansainvälisiä yrityksiä luomaan työpaikkoja kaupunkiimme. Ilmapiirin on muututtava. Avataan sydämemme kansainvälistymiselle, sanotaan selvä ei rasismille ja nautitaan aivotuonnin hedelmistä.

Jaakko Mustakallio

kaupunginvaltuutettu (vihr)

Kommentit (1)

Kommentit

Rasismi on nyt jo laissa kielletty.
Kuka määrittelee, mikä verkkojulkaisu on törkyä ja mikä ei?

Jos halutaan luoda turvallisuutta, niin eikö pitäisi ensin kieltää suuret rikollisjärjestöt, kuten Greenpeace?
Sehän harjoittaa lainvastaista, järjestäytynyttä terrorusmia.

res.kulj.au

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.