Piilota X Palauta

Tohlopin tulevaisuus ratkeaa heinäkuuhun mennessä

Paikalliset Kommentoi

Yleisradio ja kiinteistöyhtiö Technopolis aloittavat yhteistyön Tohlopin TV-keskuksen tulevaisuuden selvittämiseksi.

Tavoitteena on selvittää, millä ehdoilla Technopolis voisi ostaa, osaomistaa ja operoida Ylen Tohlopin kiinteistöjä. Samalla selvitetään mahdollisuutta perustaa Tohloppiin mediakeskus Mediapolis, johon tulisi myös muita media-alan yrityksiä.

– Ylellä on ylimääräistä tilaa, josta luopuminen vapauttaa voimavaroja Ylen päätehtävään sisällön tuottamiseen, kertoo johtaja Ismo Silvo Ylestä.

Silvon mukaan Yle ei aio vetäytyä Tohlopista, vaan rakentaa sinne edistyksellisen HD toimintaympäristön ja fiktiivisen tuotannon keskuksen.

– Mediakeskittymän rakentaminen Ylen ympärille on ainutlaatuinen mahdollisuus. Pirkanmaalta löytyy toimialan huippuosaamista, mutta tällä hetkellä se on hajaantuneena useaan eri osoitteeseen, kertoo Satu Eskelinen Tecnopolikselta.

Tampereen kaupungilla Tohlopin tulevaisuuden selvittämistä pidetään tärkeänä.

– Pikku Kakkonen on yhtä tamperelainen kuin mustamakkara. Ylen merkitys Tampereelle on paljon enemmän kuin vain työpaikat. Se on osaltaan luonut vuosikymmenten ajan Tampereen identiteettiä ja vetovoimaisuutta, kuvailee johtaja Kari Kankaala.

Selvityksen pitäisi valmistua kesäkuun loppuun mennessä. Tohloppi on toiminut Ylen Tampereen ja Pirkanmaan keskuksena jo vuodesta 1972.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.