Yhä useampi työnantaja palkkaa lapsenhoitajan avaintyöntekijänsä kipeälle lapselle

Tamperelainen Sirja-Riina Laaksonen hoitaa työkseen sairaita lapsia MLL:n Hämeen piirin Kotineuvola Oy:ssä. Itse hän ei sairastele juuri koskaan.

Yritykset palkkaavat yhä useammin hoitajia työntekijöidensa sairaille lapsille. Kysyntä on vilkkainta kevättalvella.

Yritykset käyttävät enenevissä määrin maksullisia lastenhoitajia silloin, kun työntekijöiden lapset ovat sairaina. Kysyntä on vilkasta etenkin nyt, kun sairaudet jylläävät.

MLL:n Hämeen piirin Kotineuvola Oy:n palvelupäällikkö Mari Heikkilä kertoo, että hoitajien kysyntä on ollut viime vuosina reippaassa kasvussa.

– Tällainen järjestely tulee yritykselle halvemmaksi kuin se, että työntekijä on palkallisesti poissa töistä, Heikkilä sanoo.

MLL:n Hämeen piirin Kotineuvola välittää lastenhoitajia työntekijöiden perheisiin, joissa on alle 10-vuotiaita sairaita lapsia. Asiakkaina on sekä pieniä että suuria yrityksiä.

– Osa yrityksistä tarjoaa palvelun avaintyöntekijöille, osa taas antaa edun kaikille, Heikkilä kertoo.

MLL:n Hämeen piirin Kotineuvolalla on tällä hetkellä töissä lähemmäs 50 henkilöä, jotka hoitavat sairaita lapsia. Hoitajien määrä on lisääntynyt kysynnän kasvaessa.

– Viime vuosina olemme rekrytoineet lisää työntekijöitä pari-kolme kertaa vuodessa.

Osa hoitajista on tuntipalkkaisia, ja osa tekee töitä kuukausipalkalla.

Lasten hoitajiksi pääsevät vain täysi-ikäiset henkilöt, joilla on tutkinto sosiaali-, kasvatus- tai terveysalalta sekä ensiapukurssi suoritettuna. Lisäksi tarkastetaan rikosrekisteriote.

Yrityksille tarkoitettu lastenhoitopalvelu on työntekijöille maksuton ja veroton etuisuus. Työnantajalle kulu on verovähennyskelpoinen.

– Se, että yritys tarjoaa tällaisen palvelun, ei tietenkään tarkoita sitä, että työntekijän pitäisi käyttää sitä. Työntekijällä on ilman muuta oikeus hoitaa sairasta lasta myös itse, Heikkilä muistuttaa.

Heikkilä kertoo, että sairaalle lapselle saa hoitajan kotiin parin tunnin varoitusajalla, usein nopeamminkin.

– Yleensä hoitajia tarvitaan päiväsaikaan, mutta on meiltä joskus lähetetty lapselle hoitaja yöksikin.

Lastenhoitoayrityksille

Tampereella on useita yrityksiä, jotka välittävät yrityksille lastenhoitajia, jos työntekijän lapsi on sairaana.

Pisimpään palvelua on tarjonnut MLL:n Hämeen piirin Kotineuvola Oy.

Hoitajia välitetään perheisiin, joissa on alle 10-vuotiaita sairaita tai toipilaita lapsia.

Sairaan lapsen kotihoitopalvelu on yritykselle verovähennyskelpoinen kulu. Palvelusta ei aiheudu työntekijälle verotettavaa etua.

Hoito tapahtuu lapsen kotona enintään neljän päivän ajan per sairaus.

Written by:

Marjo Rämö

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Lasten kanssa tekemisissä olevilta vaaditaan rikosrekisteriote, mikäli työsuhde jatkuu yli 3 kk. Homma vaan ei ole aukoton, sillä rikosrekisteriin kirjataan vain vapausrangaistukset, jotka ovat tulleet:
1) lapseen kohdistuvat rikokset (esim. lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö),
2) seksuaalirikokset (esim. raiskaus),
3) väkivaltarikokset (esim. törkeä pahoinpitely) ja
4) huumausainerikokset.
Merkinnän tekeminen rikosrekisteriin edellyttää, että teosta tuomitaan vankeusrangaistus,
ehdollinen tai ehdoton. Sakkorangaistukset eivät näy rikosrekisterissä.
Lasten kanssa pääsee työskentelemään melko heppoisin perustein. Varsinkin huumausainerikkomukset harvoin johtavat rikosrekisterimerkintään...
Toivottavasti työsuojeluviranomaiset ovat tarkkoja rikosrekisteritietojen valvonnassa!

Matti J. Mäkelä

Oletko tarvitsevat kiireellistä lainaa? Tarvitsetko minkäänlaista lainaa yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainaa ostaa talon tai auton? Vai tarvitset lainan maksaa laskujaan tai hoitaa itse? Jos kyllä ​​meille sähköpostia tänään klo mauricefinance@hotmail.com ja saada lainaa ..

Sähköposti: Oletko tarvitsevat kiireellistä lainaa? Tarvitsetko minkäänlaista lainaa yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainaa ostaa talon tai auton? Vai tarvitset lainan maksaa laskujaan tai hoitaa itse? Jos kyllä ​​meille sähköpostia tänään klo mauricefinance@hotmail.com ja saada lainaa ..

Sähköposti:mauricefinance@hotmail.com
terveisin
mr Jonna
terveisin
mr Jonna

Mr Maurice (ei varmistettu)

Laatu laina Ltd on yksi johtavista riippumattomista laina yritykset maailmanlaajuisesti. Olemme vakiintunut ja vuosien varrella on kehittynyt hyvä käsitys tarpeisiisi ja yksilölliset tarpeet. Olemme sitoutuneet kohtelemaan asiakkaitamme tasapuolisesti ja tarjoavat palvelua, joka on ammattitaitoinen ja ystävällinen ja avulias. Meidän menettelyt on suunniteltu sopimaan sinulle, jotta tarjoamme tuotteen, joka sopii olosuhteissa muodollisuudet vähennetty minimiin, ja yhdessä meidän joustavasti kunkin ohjelman, varmista, että olet suorittanut lainan pyynnöstä. Olemme auttaneet asiakkaita muuttaa ja parantaa heidän elämäänsä yli 25 vuotta ja olemme aidosti riippumattomia, olemme ainutlaatuinen asema erilaisia ​​lainoja kaikenlaisille yrityksille ja yksityishenkilöille. Tavoitteenamme on täyttää teidän taloudelliset tarpeet ja tyytyväisyys on meille erittäin tärkeää. Siksi meidän täytyy antaa lainaa 2% korolla, ota takaisin meille tänään, jos olet kiinnostunut palveluistamme.
E-mail: qualityloanltd@qualityservice.com.

Mrs Heather (ei varmistettu)

Tarvitsetteko rahoitusta ja olet pettymyksiä pankit. Voimme tarjota suoraa
rahoitusta enintään 5.000.000 kätevällä korkoja. Tarjoamme 100% rahoitus, joihin sisältyy: - Perinteiset ja henkilökohtaisia ​​lainoja yksityishenkilöille; Kaupallinen aikavälin lainoja keskisuurissa ja suurissa yrityshankkeita; Small Business Administration (SBA) laina pienimuotoisten yrityshankkeita, Angel rahoitus & start-up yritysten lainoja; investointilainat;
ja kiinteistöjen lainat, asuin-ja liikerakennusten rahoitus, Varastotilat rahoitusta. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja osoitteessa - elizabethloaninvestment@live.com

Elizabeth Henderson. (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun